7 vragen over badkamer verwarming elektrisch

plafondpanelen badkamer verwarming elektrisch badkamer bijverwarmen Infrarood verwarming badkamer 1000 watt

Alles over badkamer verwarming elektrisch

Als er één ruimte in huis welke je wilt verwarmen is dit de badkamer. Een badkamer verwarming elektrisch is daarom onmisbaar. En zeker een infrarood verwarming, die snel en spaarzaam de ruimte verwarmd. Precies op de momenten dat jij dat wilt, want dat regel je eenvoudig met een klok- of draadloze thermostaat.

Infrarood verwarming badkamer warmt niet de lucht op, maar direct de objecten. Zoals de meubels, vloer, muren en natuurlijk ook de mensen. Als je ’s morgens opstaat, betreed je te allen tijde een warme ruimte met een badkamer verwarming elektrisch van Warmteshop. Je voelt de heerlijke warme stralen op je lichaam. Deze warmte is vergelijkbaar als de zonnestralen.

Welke soorten badkamer verwarming elektrisch zijn er, wat zijn de voordelen, hoe dik is een verwarmingspaneel. Al deze vragen en meer hebben we op een rij gezet in ons vraag & antwoord blog over badkamer verwarming elektrisch.

plafondpanelen badkamer verwarming elektrisch

#1 Elektrische verwarming badkamer gamma, waar kan je uit kiezen?

De elektrische verwarming badkamer gamma is uitgebreid. Je kan kiezen uit meerdere soorten. Je hebt de keuze tussen een wand- of plafondverwarming, zoals:

  • Witte of zwarte verwarming of een RAL-kleur naar keuze.
  • Badkamer spiegel met verwarming aan de wand, ook met led-verlichting verkrijgbaar.
  • Handdoekdroger badkamer: altijd warme en droge handdoeken.
  • Infrarood plafondverwarming badkamer in alle gewenste kleuren.
  • Infrarood verwarming badkamer plafond met verlichting: slechts 1 aansluitpunt nodig
    .

#2 Hoe dik is een badkamer spiegel met verwarming?

Een badkamer spiegel met verwarming 2,2 cm dik. Het oppervlak een badkamer spiegel verwarming is gemaakt van ESG-veiligheidsglas (gehard glas). Je hangt het slanke infrarood paneel op de huidige plek van de spiegel. Wil je nooit meer een beslagen spiegel hebben? De oplossing is een badkamer spiegel verwarmd. Altijd een warme ruimte en je kan direct na het douchen of baden je spiegelbeeld zien.

#3 Wat is het verschil tussen plafondverwarming en muurpanel badkamer?

Infrarood verwarming plafond badkamer Infrarood paneel plafond badkamer plafondverwarming beste elektrische verwarming plafondverwarming

Voor een badkamer verwarming elektrisch heb je de keuze uit een plafondverwarming of muurpaneel badkamer. Bij een infrarood paneel aan het plafond heb je het voordeel dat ook de vloer heerlijk warm wordt. Een vloerverwarming is dan overbodig. Daarnaast hoef je bij een plafondverwarming geen ruimte aan de wand vrij te houden.

Een muurpaneel is weer in andere modellen verkrijgbaar als een plafond verwarming. Bijvoorbeeld als badkamer spiegel verwarming of een handdoekdroger. Je combineert de warmte met andere functies.

#4 Bestaat er ook een met infrarood?

wat kost infrarood verwarming badkamer infrarood paneel badkamer handdoekdroger elektrisch stralingskachel badkamer handdoeken handdoekrek verwarming

Ben je op zoek naar een handdoekrek verwarming kies dan voor een handdoekdroger met infraroodstraling. De Welltherm en Ecaros dual-zone badkamer verwarming is een handdoekdroger en infrarood verwarming in één.

De bovenste zone van het verwarmingspaneel is de zuivere infraroodverwarming, die oploopt tot 120 graden Celsius. De onderste zone heeft een droogfunctie waarvan de maximale temperatuur 70 graden Celsius is.

#5 Is een infrarood verwarming gevaarlijk in de badkamer?

Een infrarood verwarming kan je veilig gebruiken in de badkamerruimte. Dankzij de ip54 klasse kan dit type glaspaneel ook in vochtige ruimtes worden gemonteerd. Of het nu om een handdoekdroger, een spiegel- of plafondverwarming gaat, de glazen infrarood panelen van Warmteshop zijn spatwaterdicht en gemaakt van ESG veiligheidsglas. Houd altijd bij de installatie de veiligheidsafstand van 60 centimeter van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht.

#6 Hoe bedien je een badkamer verwarming?

Spiegel met verwarming in badkamer infrarood spiegel beste elektrische verwarming badkamer Infrarood spiegelverwarming

Een badkamer verwarming bedien je eenvoudig met een draadloze thermostaat. Door middel van een app op je smartphone kun je alle infrarood panelen in huis afzonderlijk bedienen en instellen.

Dankzij de verschillende programma’s kan de thermostaat meerdere schakeltijden beheren. Je stelt bijvoorbeeld in dat het paneel een half uur voordat je opstaat aan gaat, daarnaast pas je de temperatuur eenvoudig aan naar jouw behoeften.

#7 Bespaar je met bijverwarming badkamer op verbruik?

Ja, met een bijverwarming badkamer bespaar je zeker op het energieverbruik. Het geheim ligt namelijk in het samenspel van verschillende factoren. De opwarming van wanden en objecten zorgen voor een temperatuurstijging van zo’n 3 graden Celsius.

Daarnaast heeft de bijverwarming IR paneel badkamer maar 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. Je geniet dus vrijwel direct van de warmte. Stel de wifi thermostaat goed in, waardoor je nog zo’n 30% bespaart op de stookkosten, boven op de besparing tot 50% als je overstap op huis verwarmen met infrarood verwarming.

Meer details over badkamer verwarming elektrisch

Wil je meer informatie over badkamer verwarming elektrisch? Je kan voor andere vragen en meer uitleg contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over badkamerverwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infraroodverwarming magazine alles over de werking van wifi thermostaat vinden. Lees meer over thermostaten.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | 7 vragen over badkamer verwarming elektrisch