7 Elektrische badkamerverwarming voordelen

Badkamer verwarming elektrische badkamerverwarming elektrische handdoekdroger met thermostaat elektrische bijverwarming badkamer

Elektrische badkamerverwarming – een nieuwe ervaring van warmte

Met een elektrische badkamerverwarming beleef je een geheel nieuwe ervaring van warmte in deze ruimte. Infrarood verwarming worden ook wel stralingsverwarmingen of thermische golfverwarmingen genoemd. Dit type verwarming zorgt voor een aangenaam klimaat in de kamer en bespaart tegelijkertijd ruimte en energie.

Infrarood verwarming is bijzonder geschikt in de badkamer, want infraroodwarmte zorgt voor een comfortabel ruimteklimaat met een aangename temperatuur. De vele mogelijkheden van een elektrische badkamerverwarming brengen diverse voordelen met zich mee.

infrarood paneel badkamer van Warmteshop IR panelen badkamer elektrische badkamerverwarming

7 Voordelen infrarood verwarming badkamer

De aanschaf van een infrarood verwarming badkamer biedt een aantal voordelen.

#1 Klein ruimtebeslag infraroodverwarming badkamer

In tegenstelling tot de conventionele radiatoren heeft de infraroodverwarming badkamer weinig ruimte nodig, omdat deze strak tegen de muur of het plafond ligt. Bovendien kan de elektrische badkamerverwarming functioneel in de ruimte worden geïntegreerd, bijvoorbeeld als spiegelverwarming. Met een handdoekbeugel erbij kan de IR kachel zelfs de functionaliteit vergroten.

Bovendien is een infraroodverwarming badkamer niet alleen nuttig, maar ziet er ook heel goed uit dankzij de vele varianten. Zoals de genoemde handdoekdroger en spiegelverwarming. Maar ook als elektrische badkamerverwarming met een foto opdruk of een gekleurde infraroodverwarming badkamer.

Voordeel van thermische golven: Het voordeel van infrarood verwarming, ook wel thermische kachel genoemd, is dat vaste voorwerpen of meubels het warmte-effect niet beperken en de warmte zich door de hele kamer kan verspreiden.

#2 Hoog rendement

Vergeleken met conventionele radiatoren zet de elektrische badkamerverwarming veel meer energie om in de gewenste warmte. Bij normale verwarmingssystemen wordt maximaal 80 procent van de energie omgezet in warmte; bij infraroodstralers wordt tenminste 93% procent van de toegevoerde energie omgezet.

#3 Voorkom schimmelvorming

In ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad is de kans op schimmelvorming op muren en plafond groot. Het feit dat conventionele kachels alleen de lucht verwarmen en niet de muren, betekent dat de warmte de schimmelvorming niet kan voorkomen. De warmte van infraroodstraling daarentegen dringt door in het metselwerk, waardoor de muren drogen. Hierdoor kan een schimmel zich niet ontwikkelen en worden bestaande schimmel effectief bestreden met elektrische badkamerverwarming.

#4 Eenvoudige installatie infrarood paneel

Infrarood paneel is eenvoudig in de ruimte te installeren. Er is geen specialist of speciaal gereedschap voor nodig, want de montage van een elektrische badkamerverwarming is heel eenvoudig. Bij de levering van een warmte paneel van Warmteshop zit altijd een installatiekit. Dit betekent een boormal, schroeven, pluggen en instructieboekje. Ook is een universele montagebeugel inbegrepen.

#5 Infrarood verwarming is gezond en heilzaam

Een infrarood verwarming is zeer geschikt voor astmapatiënten en allergiepatiënten. Omdat er geen stof wordt opgerakeld, raken de slijmvliezen niet geïrriteerd en vertoont het lichaam geen typische tekenen van allergie. Bovendien blijft de luchtvochtigheid op peil met een elektrische badkamerverwarming.

De warmte van de infraroodstraling helpt spierspanning, en de daarmee gepaard gaande pijn, te verlichten. Infrarood badkamerverwarming werkt volgens hetzelfde principe als de zon en zijn daarom gunstig voor de gezondheid. In de wellness en medische sector wordt infraroodstraling al vele jaren met succes gebruikt voor diverse vormen van therapie.
Tip: Iedereen kent wel de kleine infraroodlampen die gebruikt worden tegen spanning of soortgelijke klachten.

#6 Energiebesparende infrarood panelen badkamer

Infrarood panelen badkamer gebruiken minder stroom dan conventionele elektrische kachels. En kunnen door intelligente thermostaten worden geregeld om alleen te verwarmen als de kamertemperatuur daalt. Omdat de voorwerpen in de kamer de warmte absorberen en lange tijd opslaan, gaat er bij het ventileren van de ruimte heel weinig warmte naar buiten. Daardoor blijft de kamer aangenaam warm met een elektrische badkamerverwarming, zelfs nadat er frisse lucht is binnengelaten.

#7 Aangenaam gevoel van warmte

De infraroodgolven creëren een aangenaam warmtegevoel op de huid, dat sterk lijkt op de warmte van de zon. Dit heeft een ontspannend en kalmerend effect op het lichaam.

Infrarood paneel plafond badkamer warmteshop badkamer verwarming elektrisch

Meer informatie over infrarood badkamerkachel

Naast deze 7 voordelen van infrarood badkamerkachel, heeft een elektrische badkamerverwarming geen onderhoud nodig. Er zijn namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Bovendien kan je badkamerkachel inzetten als bijverwarming naast het huidige hoofd verwarmingssysteem. Maar ook als primaire elektrische kachel is het een zeer goede, gezonde, kostenbesparende en duurzame keuze.

Wil je meer informatie over elektrische badkamerverwarming? Je kan voor elektrische badkamerverwarmingcontact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische badkamerverwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood een warmtestraling vinden. Lees meer over thermostaten voor de elektrische badkamerverwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | 7 Elektrische badkamerverwarming voordelen