5 Verschillende soorten infrarood lampen

infrarood lampen terrasverwarmer infrarood staand buitenverwarming elektrisch

Infrarood lampen milieuvriendelijk en kosteneffectief

infrarood lampen

Infrarood lampen zijn één van de populairste verwarmingsoplossingen als milieuvriendelijk en kosteneffectief alternatief voor de traditionele verwarming. We nemen alles met je door wat je moet weten over infrarood lampen, waaronder vijf van de meest voorkomende soorten en de belangrijkste kenmerken en voordelen ervan. Dit artikel legt ook uit waarom infraroodgolven veilig zijn voor mensen en je helpen de juiste te vinden voor je terrasverwarmer.

Wat is een infrarood lamp?

Een infrarood lamp vind je meestal in een terrasverwarmer of industriële verwarming. Deze werkt door het uitzenden van infraroodstraling, die golven gebruikt om de warmte op het gewenste voorwerp te richten. Een infrarood lamp kan door de gloeilamp en de infraroodgolven een groter gebied bestrijken dan conventionele verwarmingsoplossingen. In tegenstelling tot gas gestookte verwarming is een infrarood lamp een milieuvriendelijk apparaat dat geen giftige bijproducten produceert.

De 5 gangbare soorten warmtelamp buiten

Bij Infrarood Verwarming bieden we vijf soorten infrarood lampen aan waaruit je kunt kiezen voor je buitenverwarming. We geven je een overzicht van elke optie voor de warmtelamp buiten, met een blik op de voordelen en kenmerken. Dit om je vervolgens te helpen beslissen welke warmtelamp buiten het beste werkt voor je terrasverwarmer. Of je die nu wilt gebruiken in een privéwoning of in een commerciële ruimte.

Carbon fiber infrarood lamp

De carbon fiber infrarood lamp biedt een middengolf IR straling met 3,0 – 1000 golflengte microns. Deze infrarood lampen hebben een stralingsrendement van 90% dat een verwarmingsafstand biedt van 6-7 meter. Daardoor is deze infraroodlamp ideaal als buitenverwarmer voor bars en restaurants met buitenfaciliteiten. De carbon fiber infrarood lamp warmt vrijwel onmiddellijk op, binnen twee seconden, voor een directe verwarmingsoplossing buiten. Deze infrarood lampen hebben een kleurtemperatuur van 1600k.

Carbon fiber infraroodlampen hebben een optimaal verwarmingsgemiddelde met zacht licht. En biedt één van de langste verwarmingsafstanden van al onze opties. Je kunt nog steeds genieten van een hogere temperatuur aan het eind van het afstandsbereik voor deze koolstofvezel lamp. Je kunt hem binnen of buiten gebruiken als een veelzijdige verwarmingsoplossing die je ook in patio’s en serres kunt gebruiken. De carbon fiber infrarood lamp biedt 10.000 uur warmte.

Kwarts terrasheater lamp

kwarts terrasheater lamp

De kwarts terrasheater lamp biedt de meest consistente warmteverdeling. Deze infrarood lampen werken met een middellange tot lange infraroodgolf met 1,4 – 3,0 golflengte micron. Hij heeft een stralingsrendement van 60% en zorgt voor een verwarmingsafstand van 3-4 meter. De kwarts terrasheater lamp verwarmt je buitenkachel binnen twintig seconden en heeft een kleurtemperatuur van 1900k.

Deze oplossing met infraroodlamp is ideaal voor gebruik binnen en buiten in woningen, zoals patio’s en lounges, doordat hij een consistent verwarmingsgemiddelde geeft dat werkt voor langdurig gebruik. Deze infrarood lampen bieden zacht licht en een langere verwarmingsafstand dan de gemiddelde infrarood lamp. De kwartslamp biedt 8000 uur levensduur en is een goedkoper alternatief voor de carbon lamp.

Halogeen infraroodlamp

halogeen infrarood lamp

De halogeen infraroodlamp werkt met een korte IR-straling met 0,78-1 golflengte micron. De halogeenlamp biedt 80% stralingsefficiëntie en een verwarmingsafstand van 4-5 meter. Je kunt gebruik maken van deze snel opwarmende infraroodlamp die binnen twintig seconden zijn optimale temperatuur bereikt. De halogeenlamp biedt een hogere kleurtemperatuur dan de carbon fiber en kwarts lamp van 2250k.

Omdat deze infraroodlamp een kortere afstand aflegt met een hogere verwarmingscapaciteit, bevelen we deze aan voor gebruik buitenshuis als terrasverwarmer voor woon- en commerciële ruimtes. Met zijn hoge stralingsefficiëntie zet de halogeen infraroodlamp het grootste deel van de warmte om in licht. Deze IR lampen gaan zo’n 5000 uur mee.

Golden halogeenlamp

Golden halogeenlamp

Onze golden halogeenlamp is een efficiënter alternatief voor de conventionele halogeenlamp. Hij werkt op een korte infrarode golflengte met 0,78-1,4 golflengte micron. Vergeleken met de gewone halogeen lamp heeft deze infraroodlamp een stralingsefficiëntie van 92% met een verwarmingsafstand van 5-6 meter. Een golden halogeenlamp geeft direct warmte binnen een seconde na het inschakelen en biedt een kleurtemperatuur van 2450k voor een van de sterkste lichtopties op deze lijst van infrarood lampen.

Wij bevelen deze Golden Tube lampen aan voor commercieel gebruik buitenshuis voor werkplaatsen, bouwplaatsen en industriële omgevingen. Omdat golden halogeenlampen het beste werken voor korte afstanden die een sterkere verwarmingsoplossing vereisen. Het hoge rendement maakt het een kosteneffectieve verwarmingsoplossing voor elk bedrijf met buiten- of nachtelijke activiteiten. De standaard Golden Tube lamp gaat zo’n 6000 tot 10.000 branduren mee.

Amberlight terrasverwarming

terrasverwarmer wand terrasheater amberlight terrasverwarming

De laatste infraroodlamp die we bij Infrarood Verwarming aanbieden is de Amberlight terrasverwarming. Dit is een amberkleurige lamp, wat een alternatief is voor de vroegere gouden halogeenlamp. Deze Amber golden tube lamp werkt met een korte golflengte met 0,78 – 1,4 golflengte microns. Deze infrarood lampen bieden 90% stralingsrendement met een verwarmingsafstand van 5-6 meter. De amberlight terrasverwarming bied je een onmiddellijke verwarmingstijd van 1 seconde en werkt met een lagere kleurtemperatuur van 1500k.

De amberkleurige lamp is het beste voor situaties waarin je een sterkere terrasverwarmer wilt om een kortere afstand te overbruggen met weinig verblindend licht. Wij raden deze infrarood lampen aan voor de bouw, commerciële en werkplaatsruimten waar je een eersteklas verlichtingsoplossing wilt.

Is infrarood lamp gezond?

elektrische terrasverwarmer infrarood lamp gezond

Infrarood lamp is gezond voor mens en dier. De infraroodstraling is te vergelijken met de straling van de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. Infrarood lampen creëren een consistente warmtebron om de stof die in de lucht zweeft te verminderen en de circulatie te verbeteren. Hierdoor ontstaat een schone omgevingslucht, wat gunstig is voor mensen met allergieën.

Als je geïnteresseerd bent in de aankoop van een terrasverwarmer of meer wilt weten over onze infrarood lampen, kun je contact met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood lampen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Goedkoop magazijn verwarmen zonder gasvinden. Lees meer over terrasverwarmer.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | 5 Verschillende soorten infrarood lampen