4 Tips besparen op elektrische radiator verbruik

waarom infrarood verwarming elektrische radiator verbruik

Essentiële tips om te besparen op elektrische radiator verbruik

De elektrische radiator verbruik en de daarbij behorende verwarmingskosten blijven stijgen. En dat heeft grote gevolgen voor de huishoudelijke uitgaven. Ondanks dat stijgende verwarmingskosten in veel opzichten onvermijdelijk zijn, zijn er toch een paar dingen die je kan doen om zoveel mogelijk te besparen op het elektrische radiator verbruik.

Het team van Warmteshop heeft een aantal nuttige tips voor je om de elektrische verwarmingskosten te verlagen.

waarom infrarood verwarming elektrische radiator verbruik

1 – Gebruik draadloze slimme thermostaat

Een geweldige manier om wat te besparen op het elektrische radiator verbruik, is om de kachels te regelen vanaf je smartphone via een draadloze slimme thermostaat. Een infrarood verwarming of elektrische radiator kan je eenvoudig bedienen via de mobiele app die communiceert met via wifi met de warmtepanelen in huis. Waar je ook bent, kan je eenvoudig de temperatuur instellen en wijzigen via de draadloze slimme thermostaat.

Daarnaast krijg je inzicht in het elektrische radiator verbruik, waardoor je jouw verwarmingsgedrag kan aanpassen. Je weet namelijk exact het elektrische radiator verbruik. Ook regel je eenvoudig met een wifi thermostaat de temperatuur in iedere kamer. Al met al maakt meer controle over je verwarming – op je smartphone – het effectiever om je kosten laag te houden. Met een wifi thermostaat bespaar je tot wel 22% op het elektrische radiator verbruik.

2 – Handhaaf een constante temperatuur

Over het algemeen wordt aanbevolen om een gemiddelde temperatuur van ongeveer 19 à 20 graden in je huis aan te houden. Dit om een goede balans te helpen bereiken tussen elektrische radiator verbruik en een aangename temperatuur in de kamer. Heb je het thuis toch koud, dan kun je proberen een van die klassieke tips toe te passen – meer kleren aantrekken of een deken – in plaats van de thermostaat hoger te zetten.

3 – Bedek elektrische wandverwarming niet

Hoewel dit iets is wat veel mensen van nature doen – bijvoorbeeld natte kleding boven op de elektrische wandverwarming leggen – kan dit juist een negatief effect hebben op de kachel. Het is raadzaam om geen kleding op de elektrische radiator te leggen, omdat dit de warmte circulatie blokkeert. Wij raden je aan een waslijn in de buurt van het systeem te plaatsen; dit is een veel efficiëntere manier.

Infrarood paneel niet afdekken

Houd in gedachte dat je een infrarood paneel nooit afdekt. Het oppervlaktepaneel kan namelijk tot 115 graden Celsius warm worden (aanraakveilig). Ook obstructie vermindert de warmte-afgifte. Zorg dat een infrarood paneel vrij kan stralen, zodat je optimaal profiteert van de warmte verspreiding. Hang bijvoorbeeld geen gordijnen over het infrarood paneel woonkamer.

4 -Ventileer de kamer maximaal 10 minuten

Het elektrische radiator verbruik die met convectiewarmte werkt, maakt de lucht warm. Als je een raam openzet om te ventileren, gaat de warmte lucht naar buiten. Daarom raden we je aan enkel te ventileren als het echt nodig is. Als je te veel ventileert met een convectie kachel, kan dit leiden tot een enorm temperatuurverlies in je huis.

De beste tip die we je kunnen geven is om je ramen niet langer dan 10 minuten open te houden. Langer dan dit vermindert de warmte die je verwarmingssysteem genereert. Het zal ook een grote geldverspilling zijn. Zorg er dus voor dat je de ramen controleert als je naar buiten gaat en ze gesloten houdt. Dit zorgt voor een goede temperatuur in je hele huis.

Infrarood verwarming is niet tocht gevoelig

Een infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte, waardoor niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de vaste objecten. Denk hierbij aan de meubels, vloer en wanden. Wanneer je met een infrarood verwarming woonkamer het raam openzet om te ventileren, ontsnapt de warmte niet. Want de objecten houden de warmte voor lange tijd vast. De temperatuurdaling in de woonkamer is een paar graad, meer niet. Dat is een groot verschil met een elektrische radiator die de lucht verwarmd.

Moderne zuinige elektrische verwarmingstoestellen

De meest zuinige elektrische verwarmingstoestellen maken gebruik van infraroodstraling. Dat deze elektrische kachel zuinig is, merk je gelijk aan de energierekening. Als je geïnteresseerd bent in onze zuinige elektrische verwarmingstoestellen, neem dan eens contact op met Warmteshop.

Wij zijn gespecialiseerd in innovatieve elektrische verwarmingssystemen die 100% energiezuinig zijn. En je direct al geld bespaart op de verwarmingskosten. Je kunt je verwarming regelen via een smartphone of tablet met behulp van wifi thermostaat en een app. Waarbij de bediening ongelooflijk eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Bovendien is de installatie eenvoudig aan de wand of het plafond. Geen breek werkzaamheden, maar een snelle installatie die je ook zelf kan uitvoeren.

Besparen met zuinige elektrische verwarming

infrarood spiegel warmteshop IR panelen badkamer elektrische radiator verbruik

Wil je ook besparen op de gasrekening? Kies dan voor een zuinige elektrische verwarming van Warmteshop.

  • Zuinig in verbruik: tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte.
  • Geen onderhoudskosten.
  • Eenvoudige installatie.
  • Schoon binnenklimaat, zonder luchtcirculatie met rondzwevende stofdeeltjes.
  • Juiste luchtvochtigheid.
  • Binnen 10 minuten warm.
    .

Wil je meer informatie over elektrische radiator verbruik? Je kan voor elektrische radiator verbruik contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische radiator verbruik en infrarood verwarming verbruik wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over lekker warm met elektrische bijverwarming woonkamer vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | 4 Tips besparen op elektrische radiator verbruik