3x Infrarood straling uitgelegd

goedkoop loods verwarmen infraroodstraling

Infrarood straling: de onzichtbare kracht om ons heen

Infrarood straling is overal om ons heen, zelfs als we het niet beseffen. Van de warmte die we voelen van de zon en infrarood verwarming tot de werking van veel alledaagse gadgets, deze onzichtbare golven zijn een integraal onderdeel van ons leven. Ze beïnvloeden niet alleen hoe we de wereld ervaren, maar zijn ook van cruciaal belang voor tal van technologische innovaties die we dagelijks gebruiken.

Wat is infrarood straling?

Infrarood straling behoort tot de familie van het elektromagnetische spectrum, dat ligt tussen zichtbaar licht en microgolven. Terwijl ons menselijk oog de infraroodgolven niet kan waarnemen, kunnen we de effecten ervan wel voelen als warmte. Dit is de reden waarom, wanneer infraroodgolven objecten raken, deze worden opgewarmd. Zo werkt ook een infraroodverwarming. De objecten worden door de IR-straling verwarmd en weerkaatsen deze warmtestralen opnieuw de kamer in. 

Maar niet alle infrarode stralingen zijn hetzelfde. Afhankelijk van de golflengte zijn ze in drie categorieën onder te verdelen: korte, midden en lange golven. Elk heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen, variërend van communicatie tot medische behandelingen. In de komende secties zullen we deze drie types nader bekijken en leren waar ze voor worden gebruikt.

infrarood werkplaats verwarming korte golf infraroodstraling

Korte golf infrarood straling

Toepassingen: Televisieafstandsbedieningen, beveiligingssensoren, optische vezelcommunicatie, terrasverwarming en industriele verwarming.

Eigenschappen: Deze IR-straling heeft de kortste golflengte van de drie en kan objecten snel opwarmen. Ze worden vaak gebruikt in technologische toepassingen vanwege hun snelle reactietijd. En ook als terrasverwarming, daar deze korte golf infrarood straling niet gevoelig is voor wind. 

veranda verwarming serreverwarming Midden golf infrarood straling

Midden golf infrarood straling

Toepassingen: Thermische camera’s, nachtzichtapparatuur, medische diagnostiek, infrarood veranda verwarming.

Eigenschappen: Met een iets langere golflengte dan korte golf, kan midden golf infrarood straling warmtebeelden genereren. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in apparaten die temperatuurvariaties detecteren. De middengolf infrarood straling wordt veel gebruikt als veranda verwarming. Intense warmte en grote warmteverspreiding. Licht gevoelig voor wind. 

elektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer verwarming elektrisch veilig nano infrarood verwarming voordelen Lange golf infrarood straling

Lange golf infrarood straling

Toepassingen: Sauna’s, infraroodpanelen, aardobservatie

Eigenschappen: Deze IR-straling heeft de langste golflengte en produceert een diepe, doordringende warmte. Ze worden vaak gebruikt voor therapeutische en verwarmingstoepassingen. Infraroodpanelen zijn ideaal in huis of op kantoor vanwege de grote warmteverspreiding en korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten. 

De kracht van infraroodstraling

Stel je voor: zonder infraroodstraling zou je geen afstandsbediening hebben voor je tv, geen warmtebeeldcamera om in het donker te zien of zelfs geen ontspannende infrarood sauna om in te relaxen! Het is verbazingwekkend hoe deze onzichtbare golven ons dagelijks leven beïnvloeden. De volgende keer dat je een apparaat gebruikt dat werkt met infraroodtechnologie, bedenk dan eens hoe bijzonder en krachtig deze straling is!

Meer informatie over infraroodverwarming

Wil je meer informatie ontvangen over infraroodverwarming of wil je weten hoe infrarood straling werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infraroodverwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over IR panelen in en rondom huis. Zoals hoe een gesloten veranda verwarmen. . 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | 3x Infrarood straling uitgelegd