Welke verwarming kiezen?

Welke verwarming kiezen warmtepaneel IR verwarming zuinig verwarmen beste elektrische verwarming slimme thermostaat met infrarood panelen verwarming op gas wat is keramische verwarming

Welke verwarming kiezen voor je woning?

Ga je renoveren of heb je zojuist een nieuwbouwwoning gekocht, welke verwarming kiezen voor jouw woning? Zonder gas huis verwarmen is waar we allemaal naar toe moeten. Blijft over elektrisch verwarmen, wat overigens zeer duurzaam en energiezuinig is. Welke elektrische verwarming kies je dan?

Combineer de elektrische verwarming met groene stroom zodat je CO2 neutraal bent. Elektrische verwarmen met zonnepanelen is een nog meer milieuvriendelijk alternatief. Een zelfvoorzienend zonne-energie systeem is natuurlijk altijd voordeliger en duurzamer.

Welke verwarming kiezen

Infrarood verwarming is de beste oplossing

Voor nieuwbouw, bestaande bouw, en renovatieprojecten is infrarood verwarming dé oplossing. Tegen 2050 moet iedereen stoppen met het gebruik van gas. Dit betekent dat we op zoek moeten naar een andere verwarmingsmethode. Een alternatief voor fossiele brandstoffen. Elektriciteit is de weg van de toekomst voor je huis verwarmen.

De traditionele nachtverwarming is niet meer te vergelijken met de vooruitstrevende elektrische verwarming, zoals de warmtepomp of de infrarood verwarming. Waarbij infrarood verwarming een zeer kosteneffectieve methode van elektrisch verwarmen is. Je hoeft geen dure investering te doen, zoals bij een warmtepomp wel het geval is.

Goedkoop elektrisch verwarmen met infrarood paneel

Gasloos verwarmen kan door een elektrisch infrarood paneel aan een muur of plafond te bevestigen. Een paar minuten zijn voldoende voor een infrarood paneel om de heerlijke warmte al uit te stralen. Het warmtepaneel bereikt zijn optimale temperatuur al binnen 5 tot 12 minuten. In tegenstelling tot een CV ketel heeft een infrarood paneel geen lange opwarmperiode nodig om de geproduceerde warmte te voelen. Dit noemen we dan ook goedkoop elektrisch verwarmen.

Een infrarood paneel is bovendien eenvoudig te installeren, energie-efficiënt, en onderhoudsvrij. De infrarood verwarming van Infrarood Paneel is van A-kwaliteit, wat betekent dat maar liefst 93% van de energie omgezet wordt in infraroodwarmte. En dat is een heel hoog rendement.

Vergelijkbaar met het effect van de zon, maar zonder de schadelijke UV-straling van de zon, geven infrarood panelen stralingswarmte af. Meubelen, muren en mensen kunnen allemaal rechtstreeks verwarmd worden. Bovendien weerkaatsen nabije oppervlakken zoals de vloer of de muren de straling terug de ruimte in. De warmte is in alle richtingen aanwezig. Goedkoop elektrisch verwarmen doe je dan ook met infrarood panelen.

Elektrisch verwarmen met convectoren is nadelig

Elektrisch verwarmen met convectoren heeft nadelen. Convectieverwarming verwarmt de omgevingslucht met behulp van fossiele brandstoffen of elektriciteit. De mensen in de kamer worden dan verwarmd door de verwarmde lucht. Bij convectie kachels is de lucht voortdurend in beweging. Warme lucht stijgt op en koude lucht daalt, zoals wij allen weten.

Je woning elektrisch verwarmen met convectoren leidt tot veel energieverlies, een droge omgeving en stofdeeltjes in de lucht. Bovendien is er een aanzienlijke kans dat er schimmel op de muren komt. Samen zorgen deze factoren voor een slechte atmosfeer. Voorkom al deze problemen door je huis te verwarmen met infrarood verwarming van Infrarood Paneel.

Welke verwarming kiezen bij renovatie of nieuwbouw?

infrarood verwarming hoeveel watt

Infrarood verwarming is het antwoord op de vraag welke verwarming kiezen bij renovatie of nieuwbouw. Als je groene elektriciteit gebruikt, stoot je bovendien ook geen CO2 meer uit. Duurzaam huis elektrisch verwarmen is daarom de oplossing om geen gas meer te gebruiken voor de verwarmingstoestellen. Bij Infrarood Paneel zijn de infrarood verwarmingen in een grote verscheidenheid aan modellen, vermogens en afmetingen te verkrijgen.

Wil je meer informatie over welke verwarming kiezen? Je kan voor welke verwarming kiezen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over welke verwarming kiezen bij renovatie of nieuwbouwproject wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over welke verwarming kiezen vinden. Voor industriële omgevingen is verwarmen met infraroodstraling de oplossing voor goedkoop verwarmen. Lees meer over industriele verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Welke verwarming kiezen?