Wat zijn de kosten elektrische verwarming woonkamer

thermostaat verwarming elektrische verwarming woonkamer Elektrische bijverwarming woonkamer Oplossing: Infrarood verwarming als bijverwarming

Kosten elektrische verwarming woonkamer

De kosten van elektrische verwarming woonkamer zijn laag. We hebben het dan over een infrarood kachel. De aanschafkosten van een infrarood verwarming is afhankelijk van je wensen. Kies je voor een spiegelverwarming aan de wand, een led verwarming aan het plafond of een beeld verwarming aan de muur?

De kosten van een elektrische verwarming woonkamer worden ook bepaald door het wattage en de afmeting van infrarood verwarmingspaneel. De prijzen variëren tussen honderd en duizend euro.

Kosten onderhoud infrarood verwarming

thermostaat verwarming elektrische verwarming woonkamer

De kosten van het onderhoud infrarood verwarming kunnen we kort over zijn: er zijn géén onderhoudskosten. Een infrarood verwarming bevat namelijk geen draaiende elementen die kapot kunnen gaan. Kortom, de aanschaf van een infraroodpaneel is goedkoop, zonder verborgen kosten.

Je moet ook rekening houden met de prijs van installatie. We kunnen je alvast vertellen dat de installatie eenvoudig en snel is. Je hoeft immers geen leidingen aan te leggen of een volledig systeem te installeren. De montage van een elektrische verwarming woonkamer kan je ook zelf doen middels de meegeleverde installatie kit inclusief boormal.

Verbruik infrarood paneel

Het verbruik infrarood paneel is energiezuinig. De adviseurs van Infrarood Paneel kunnen een berekening voor je maken, waarbij we eerst vaststellen wat jouw warmtevraag is. Dit is belangrijk, want de ene persoon heeft het al warm bij 20 graden Celsius, terwijl de andere graag een warmte heeft van 23 graden.

Om het verbruik goed te kunnen berekenen, spelen naast de warmtevraag ook andere factoren een rol. Want niet iedere woonkamer is hetzelfde.

Om het verbruik infrarood paneel te berekenen, kijken we onder andere naar de volgende factoren:

 • Persoonlijke warmtebehoefte
 • De afmeting van de woonkamer
 • Isolatie waarde van de woning
 • Materiaal en aantal buitenmuren
 • Hoogte van het plafond
 • Het aantal ramen in de kamer
 • Ligging van de woning (vrijstaand, aan het water, andere buren of niet).
  .

Voorbeeldberekening elektrisch verwarmen woonkamer

elektrische kachel woonkamer

Om het verbruik van elektrisch verwarmen woonkamer beter inzichtelijk te maken, hebben we een voorbeeldberekening opgesteld.

Stel de woonkamer met open keuken is 100 m2. Plafondhoogte is 3 meter en de isolatiewaarde is gemiddeld. De periode dat je de woonkamer elektrisch verwarmen wilt is 180 dagen van 7 uur per dag, 60 watt per m2.

De berekening voor het jaarlijks verbruik van de elektrische verwarming woonkamer is dan als volgt:

 • Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarming systeem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarm dagen.
 • Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt.
 • Je komt uit op een verbruik van 7.560 per kWh (kW/uur per jaar).
 • De totale kWh vermenigvuldig je met de elektriciteitsprijs.
 • Heb je zonnepanelen op dak dan reduceer je natuurlijk het verbruik nog meer.
  .

Elektrische bijverwarming woonkamer

Een infrarood kachel kan je ook heel goed inzetten als een elektrische bijverwarming woonkamer. Voor een koude zone in de kamer, plaats je een mobiele verwarming of een infrarood paneel aan de wand. Infrarood panelen zijn heel goed in staat een zone goed te verwarmen. Elektrische bijverwarming zien we ook vaak in de badkamer terug. Maar ook als hoofdverwarming kan je een infrarood kachel uitstekend inzetten.

Wil je meer informatie over elektrische verwarming woonkamer? Je kan voor elektrische verwarming woonkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische verwarming woonkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over waarom is elektrisch verwarmen goedkoop vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat zijn de kosten elektrische verwarming woonkamer