Wat verbruikt een infrarood paneel?

infrarood verwarming kopen is infrarood verwarming goedkoop wat verbruikt een infrarood paneel ir verwarmingspanelen energiezuinig verwarmen elektrisch verwarming duurzaam verwarmen op elektriciteit

Factoren die bepalen wat verbruikt een infrarood paneel

Het verbruik van infrarood paneel wordt bepaald door een aantal factoren. Het meest doorslaggevend is de isolatie van het huis. Ondanks het feit dat een infrarood paneel ook slecht geïsoleerde huizen kan verwarmen, is het verbruik lager als de isolatie goed is. Hoe beter de isolatie is, hoe lager het verbruik ook is.

is infrarood schadelijk hoe werkt infrarodo verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel

Verder speelt de raampartij in de verwarmde kamer een rol. Omdat infrarode panelen niet op ramen kunnen weerkaatsen, verlies je wat warmte-optimalisatie. Infraroodstraling weerkaatst op vloeren, meubels en muren. Daardoor voel je een enorme warmte die uit alle richtingen straalt. Ze kunnen de kamer niet opnieuw bestralen als er verschillende ramen zijn.

Verder zijn de hoogte van het plafond, de hoeveelheid m2 of m3 en de indeling van de kamer allemaal cruciale factoren. Als er minimale meubels in de kamer staan om warmte te absorberen en te weerkaatsen, zal het rendement lager zijn dan in een huis met meer spullen.

Hoeveel watt per m3 verwarming?

Hoeveel watt per m3 verwarming je nodig hebt, daarbij speelt de isolatie factor een grote rol. Het verbruik van infrarood verwarming is lager in nieuwe gebouwen dan in oudere huizen met minder isolatie. Door driedubbele beglazing en goed geïsoleerde buitenmuren biedt een pas gebouwd huis een goede isolatie. Daardoor stroomt er weinig kille tocht naar binnen. Voor een nieuw huis is het verbruik infrarood verwarming van 20 tot 25 watt per m3 redelijk.

Hoeveel watt per m3 verwarming is nodig voor een bestaand huis? Hiervoor is het belangrijk om de isolatiewaarde van je woning te bepalen. Heb je enkel of dubbel glas, en zijn de muren en de vloer voldoende geïsoleerd? Een minimum van 30 watt per m3 wordt aanbevolen. Voor heel oude huizen met dunne muren is het gebruik 35 watt per m3. Met goede isolatie kun je honderden euro’s per jaar op je energiekosten besparen.

Goedkoopste verwarming 2022 is infrarood paneel

De goedkoopste verwarming 2022 is een infrarood paneel. Deze warmte panelen zijn namelijk niet alleen heel zuinig in verbruik, waardoor je op de energierekening bespaart. Maar een infrarood paneel heeft ook geen onderhoud nodig. Er zitten geen draaiende onderdelen in het verwarmingspaneel die kapot kunnen gaan. Ook hoef je niet jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

verwarming kopen is infrarood verwarming goedkoop

Bovendien is de installatie ook goedkoop. In de meeste gevallen kan je dit zelf doen, als je een beetje handig bent. Maar je kan natuurlijk ook de installatieservice van Warmteshop inschakelen. Wij zorgen dat de infrarood panelen op de juiste positie hangen, zodat ze het hoogste rendement behalen. Lage verbruikskosten, laag in de aankoop, geen onderhoud en eenvoudige installatie; dat is waarom dit de goedkoopste verwarming 2022 en meer is.

Verbruik infrarood paneel berekenen bij Warmteshop

Wil je het verbruik van een infrarood paneel berekenen? Daarvoor kan je terecht bij onze Warmteshop deskundigen. Zij maken een exacte berekening van jouw woning of kamer die je wilt verwarmen. Bij het verbruik van infrarood paneel berekenen wordt ook rekening gehouden met jouw warmtevraag. Als ook de soort woning, plafondhoogte, aantal ramen en andere factoren die van invloed zijn op het verbruik infrarood paneel.

Wil je meer informatie over wat verbruikt een infrarood paneel? Je kan voor wat verbruikt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen van Warmteshop. Elke vraag over wat verbruikt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat verbruikt een infrarood paneel vinden. Lees meer over hoe besparen met thermostaten in huis.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat verbruikt een infrarood paneel?