Wat kost infrarood verwarming per uur

hoeveel watt infrarood paneel hoe werkt een verwarmingspaneel ir verwarmingspanelen Wat kost infrarood verwarming per uur

Bent u zich bewust van de kosten van infrarood verwarming per uur? Het is essentieel om inzicht te hebben in de prijzen en verbruik van infrarood verwarming, zodat u kunt besparen op uw energierekening. In dit artikel zullen we de kosten van infrarood verwarming per uur bespreken en u voorzien van waardevolle informatie over de prijzen en tarieven die ermee gepaard gaan. Ook zullen we ingaan op het prijskaartje van infrarood verwarming, en u stapsgewijs begeleiden bij het berekenen van de kosten. Bovendien zullen we het energieverbruik van infrarood verwarmingssystemen onderzoeken en de bekendste merken van infrarood panelen in kaart brengen. Tot slot zullen we uitleggen hoe infrarood verwarming kan bijdragen aan het besparen op uw energierekening en zullen we de beschikbaarheid en populariteit ervan in België, met name bij Warmteshop.be, bespreken. Maar laten we eerst beginnen met de belangrijke vraag: wat kost infrarood verwarming per uur?

Tarieven voor infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt een efficiënte en comfortabele manier van verwarmen, maar wat zijn eigenlijk de tarieven en gemiddelde kosten die gepaard gaan met het gebruik van dit type verwarming per uur? In deze sectie zullen we een uitleg geven over de verschillende tarieven en kosten waar u rekening mee moet houden.

 1. Installatiekosten: Bij het aanschaffen van een infrarood verwarmingssysteem moet u rekening houden met de installatiekosten. Deze kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project en de benodigde materialen.
 2. Verbruikskosten: Het verbruik van infrarood verwarming wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh). De kosten per kWh variëren afhankelijk van uw energieleverancier en het tarief dat u met hen heeft afgesproken. Het is raadzaam om de tarieven van verschillende energieleveranciers te vergelijken om de beste prijs te krijgen.
 3. Onderhoudskosten: Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, waardoor de onderhoudskosten minimaal zijn. Het is echter altijd verstandig om regelmatig onderhoud uit te laten voeren om de levensduur van het systeem te verlengen en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de gemiddelde kosten van infrarood verwarming per uur kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het te verwarmen gebied, de isolatie van het gebouw en het gewenste temperatuurniveau. Een grondige analyse van uw persoonlijke situatie kan u helpen om een beter inzicht te krijgen in de kosten die u kunt verwachten.

Prijskaartje infrarood verwarming

Als u overweegt om infrarood verwarming in uw huis te installeren, is het belangrijk om inzicht te hebben in de prijzen en kosten van infrarood panelen. Het prijskaartje van infrarood verwarming kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren.

1. Type infrarood panelen

De kosten van infrarood panelen kunnen verschillen op basis van het type verwarmingssysteem dat u kiest. Er zijn verschillende soorten panelen beschikbaar, zoals glazen panelen, keramische panelen en carbon panelen. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse, waarbij glazen panelen doorgaans duurder zijn dan keramische panelen.

2. Oppervlakte te verwarmen

De grootte van de ruimte die u wilt verwarmen, heeft invloed op het prijskaartje van infrarood verwarming. Hoe groter de oppervlakte, hoe meer infrarood panelen u nodig heeft, wat de totale kosten kan verhogen.

3. Installatiekosten

Naast de kosten van de panelen zelf, moet u ook rekening houden met de installatiekosten. Het is belangrijk om een professionele installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de panelen correct worden geplaatst en aangesloten. De installatiekosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van het project en het aantal panelen dat geïnstalleerd moet worden.

4. Energie-efficiëntie

Hoewel infrarood panelen initieel een investering kunnen vereisen, is het belangrijk om rekening te houden met de energie-efficiëntie op lange termijn. Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen een laag energieverbruik en kunnen helpen om uw energierekening te verlagen. Dit kan uiteindelijk leiden tot besparingen op de lange termijn.

5. Onderhoudskosten

Houd ook rekening met de onderhoudskosten van infrarood verwarming. Hoewel infrarood panelen over het algemeen weinig onderhoud nodig hebben, is het verstandig om na te gaan of er eventuele kosten verbonden zijn aan het reinigen of vervangen van de panelen in de toekomst.

Kortom, het prijskaartje van infrarood verwarming kan variëren op basis van het type panelen, de oppervlakte te verwarmen, installatiekosten, energie-efficiëntie en eventuele onderhoudskosten. Het is raadzaam om offertes op te vragen en verschillende leveranciers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor uw infrarood verwarmingssysteem.

Bereken kosten infrarood verwarming

Als u wilt weten wat de kosten van infrarood verwarming per uur zijn, kunt u deze eenvoudig berekenen met behulp van de volgende stappen:

 1. Bepaal het vermogen van uw infrarood verwarmingssysteem: Het vermogen van het systeem wordt uitgedrukt in watt (W) en bepaalt hoeveel warmte het kan produceren. Raadpleeg de specificaties van uw infraroodpanelen om het totale vermogen te achterhalen.
 2. Bepaal het uurlijke verbruik: Het uurlijke verbruik wordt berekend door het totale vermogen te delen door 1000 (om van watt naar kilowatt te converteren). Bijvoorbeeld, als het totale vermogen van uw infrarood verwarmingssysteem 2000 W is, dan is het uurlijke verbruik 2 kW.
 3. Controleer de prijs van elektriciteit per kilowattuur: De prijs van elektriciteit varieert, dus het is belangrijk om te weten hoeveel u per kilowattuur (kWh) betaalt. Dit kunt u vinden op uw energierekening of op de website van uw energieleverancier.
 4. Bereken de kosten per uur: Vermenigvuldig het uurlijke verbruik met de prijs van elektriciteit per kilowattuur. Bijvoorbeeld, als het uurlijke verbruik 2 kW is en de prijs van elektriciteit €0,25 per kilowattuur is, dan bedragen de kosten van infrarood verwarming per uur 2 kW x €0,25/kWh = €0,50.

Door deze eenvoudige berekeningen uit te voeren, kunt u een beter inzicht krijgen in de kosten van infrarood verwarming per uur. Dit helpt u bij het plannen van uw energieverbruik en het beheersen van uw energierekening.

Energieverbruik infrarood verwarming

Bij het gebruik van infrarood verwarming is het belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik, aangezien dit direct van invloed is op de kosten per uur. In deze sectie gaan we dieper in op het energieverbruik van infrarood verwarmingssystemen en geven we inzicht in de factoren die hierbij een rol spelen.

Efficiënte stralingswarmte

Een van de voordelen van infrarood verwarming is dat het gebruikmaakt van stralingswarmte, wat ervoor zorgt dat de warmte direct op objecten en mensen wordt overgebracht. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die vaak gebruikmaken van convectiewarmte en de lucht verwarmen, leidt infrarood verwarming tot minder energieverlies omdat de warmte rechtstreeks wordt geabsorbeerd.

Vermogen en oppervlakte

Het energieverbruik van infrarood verwarming hangt ook af van het vermogen van het verwarmingselement en de oppervlakte die ermee verwarmd wordt. Over het algemeen geldt dat een hoger vermogen leidt tot een hoger energieverbruik, omdat er meer energie wordt gebruikt om de gewenste temperatuur te bereiken. Daarnaast speelt de grootte van de ruimte een rol, aangezien een grotere oppervlakte meer energie vraagt om efficiënt te verwarmen.

Gebruik en instellingen

Het energieverbruik van infrarood verwarming kan ook beïnvloed worden door het gebruik en de instellingen van het systeem. Door bewust om te gaan met het gebruik van de verwarmingssystemen, bijvoorbeeld door ze uit te schakelen wanneer de ruimte niet wordt gebruikt of door de temperatuur lager in te stellen, kan er energie worden bespaard en het energieverbruik worden verminderd.

Energiezuinige opties

Om het energieverbruik van infrarood verwarming verder te optimaliseren, zijn er ook energiezuinige opties beschikbaar, zoals infrarood panelen met thermostatische regeling. Deze panelen passen automatisch het vermogen aan op basis van de gewenste temperatuur, waardoor er niet onnodig energie wordt verbruikt.

 • Bij infrarood verwarming is er sprake van efficiënte stralingswarmte, waardoor er minder energieverlies optreedt.
 • Het energieverbruik hangt af van het vermogen van het verwarmingselement en de oppervlakte die ermee verwarmd wordt.
 • Bewust gebruik en het instellen van de juiste temperatuur kunnen leiden tot energiebesparing.
 • Er zijn energiezuinige opties beschikbaar, zoals panelen met thermostatische regeling.

Infrarood panelen merken

Er zijn verschillende bekende merken van infrarood panelen op de markt die efficiënte en betrouwbare verwarmingsoplossingen bieden. Hier zijn enkele merken die de moeite waard zijn om te verkennen, inclusief informatie over hun prijsniveaus en kwaliteit:

 1. Ecaros infrarood panelen: Ecaros is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige infrarood panelen produceert. Ze staan bekend om hun innovatieve technologieën en energiezuinige ontwerpen. De prijs van Ecaros infrarood panelen varieert, afhankelijk van het model en de grootte van het paneel, maar ze bieden over het algemeen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 2. Alkari infrarood verwarming: Alkari is een betrouwbaar merk dat een breed scala aan infrarood verwarmingssystemen aanbiedt. Ze zijn gespecialiseerd in het leveren van panelen die warmte gelijkmatig verspreiden en een efficiënte verwarming bieden. De prijzen van Alkari infrarood panelen variëren, afhankelijk van het vermogen en het design, maar ze zijn over het algemeen betaalbaar en duurzaam.
 3. Welltherm infrarood panelen: Welltherm is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige en esthetisch aantrekkelijke infrarood panelen produceert. Ze staan bekend om hun moderne ontwerpen en innovatieve verwarmingstechnologieën. Hoewel de prijzen van Welltherm infrarood panelen iets hoger kunnen zijn, bieden ze uitstekende prestaties en een lange levensduur.

Deze merken bieden diverse oplossingen voor infrarood verwarming en hebben bewezen betrouwbaar en effectief te zijn. Bij het kiezen van infrarood panelen is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van uw woning en uw budget, zodat u de juiste keuze kunt maken voor een optimale verwarmingservaring.

Infrarood verwarming en besparingen

Een van de voordelen van infrarood verwarming is de mogelijkheid om te besparen op de energierekening. Door efficiënter gebruik van energie kan infrarood verwarming helpen om de verwarmingskosten te verlagen.

Maar hoe draagt infrarood verwarming precies bij aan energiebesparing?

Energie-efficiëntie

 • Infrarood verwarmingssystemen gebruiken elektriciteit als energiebron, wat efficiënter is dan andere verwarmingssystemen zoals gas of olie. Er gaat minder energie verloren in de vorm van warmte.
 • De warmte van infrarood panelen richt zich rechtstreeks op objecten en mensen in de kamer, waardoor er minder warmte verloren gaat aan de omgeving.

Zoneregeling

 • Met infrarood verwarming is het mogelijk om specifieke ruimtes of zones in een huis individueel te verwarmen. Dit betekent dat je alleen de kamers kunt verwarmen die je daadwerkelijk gebruikt, waardoor onnodig energieverbruik in onbewoonde ruimtes wordt voorkomen.

Gebruiksgemak en controle

 • Infrarood verwarming kan worden voorzien van slimme thermostaten en timers, waardoor je de verwarming gemakkelijk kunt regelen en aanpassen aan je dagelijkse routine. Zo kun je de verwarming automatisch lager zetten wanneer je niet thuis bent of tijdens de nacht, waardoor je energie en kosten bespaart.

Kortom, infrarood verwarming biedt verschillende mogelijkheden om energie te besparen en kosten te verlagen. Door de energie-efficiëntie, zoneregeling en gebruiksgemak kun je optimaal profiteren van deze verwarmingstechnologie.

Infrarood verwarming in België: Warmteshop.be

In België groeit de populariteit van infrarood verwarmingssystemen gestaag. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze innovatieve vorm van verwarming. Een van de toonaangevende merken op de Belgische markt is Warmteshop.be.

Warmteshop.be biedt een breed scala aan hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen. Met hun uitgebreide assortiment infrarood panelen en verwarmingsoplossingen kunnen ze aan de behoeften van verschillende huishoudens voldoen.

Infrarood panelen van Warmteshop

 • Warmteshop staat bekend om zijn kwalitatieve infrarood panelen die zorgen voor een efficiënte en comfortabele verwarming van ruimtes.
 • De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, designs en vermogens, zodat er voor elke ruimte een geschikte oplossing is.
 • Met de infrarood panelen van Warmteshop kunt u gericht verwarmen, waardoor energiebesparing mogelijk is.

Klantgerichte service van Warmteshop.be

Warmteshop.be hecht veel waarde aan klanttevredenheid en biedt daarom een uitstekende service aan zijn klanten. Ze staan klaar om advies te geven bij de keuze van het juiste verwarmingssysteem en bieden professionele installatie door ervaren vakmensen.

Daarnaast kunt u op de website van Warmteshop.be handige informatie vinden over infrarood verwarming en de voordelen ervan. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen en genieten van de vele voordelen die infrarood verwarming te bieden heeft.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen in België, dan is Warmteshop.be de ideale keuze. Neem een kijkje op hun website en ontdek het ruime assortiment aan infrarood panelen en verwarmingsoplossingen.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarmingssystemen bieden diverse voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingsmethoden. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van infrarood verwarming:

 1. Comfortabele en gelijkmatige warmte: Infraroodstraling verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in een ruimte. Hierdoor ontstaat een aangename en gelijkmatige warmte, zonder dat er sprake is van tocht of warmteverlies door ventilatie.
 2. Gezondheidsvoordelen: Infraroodstraling heeft een positief effect op de gezondheid. Het kan helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van stress.
 3. Energiezuinigheid: Infrarood verwarmingssystemen maken gebruik van elektriciteit, wat op zichzelf al een efficiënte energiebron is. Bovendien zorgt de directe verwarming ervoor dat er minder energie nodig is om een ruimte op te warmen, waardoor er bespaard kan worden op de energiekosten.
 4. Milieuvriendelijkheid: Infrarood verwarming is een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Het heeft geen verbrandingsprocessen, produceert geen schadelijke uitstoot en maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen.
 5. Weinig onderhoud: Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Er zijn geen bewegende delen of filters die regelmatig schoongemaakt of vervangen moeten worden.

Kortom, infrarood verwarming biedt diverse voordelen op het gebied van comfort, gezondheid, energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en onderhoudsgemak.

Nadelen van infrarood verwarming

Hoewel infrarood verwarming vele voordelen en mogelijkheden biedt, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. Het is belangrijk om deze nadelen te begrijpen voordat u besluit om gebruik te maken van een infrarood verwarmingssysteem.

 1. Initiële kosten: Eén van de belangrijkste nadelen van infrarood verwarming is het prijskaartje dat ermee gepaard kan gaan. De kosten voor het installeren van infrarood panelen en het aanpassen van het elektriciteitsnetwerk in uw woning kunnen aanzienlijk zijn.
 2. Beperkte verwarmingscapaciteit: Infrarood verwarming werkt het beste in goed geïsoleerde ruimtes. Als uw woning niet voldoende geïsoleerd is, kan het verwarmingssysteem mogelijk niet voldoende warmte genereren om de ruimte comfortabel te verwarmen.
 3. Langzame opwarmtijd: Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen een langere opwarmtijd in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Dit betekent dat het langer kan duren voordat u de gewenste temperatuur in uw woning bereikt.
 4. Geen directe koelingsoptie: In tegenstelling tot sommige andere verwarmingssystemen, biedt infrarood verwarming geen directe koelingsoptie. Als u tijdens warme zomers ook wilt kunnen koelen, moet u mogelijk aanvullende koelapparatuur aanschaffen.
 5. Beperkte focus van warmte: Infrarood verwarmingssystemen zijn gericht op het verwarmen van specifieke zones of ruimtes, waardoor het moeilijk kan zijn om een gelijkmatige warmteverdeling in uw hele woning te bereiken. Dit kan leiden tot temperatuurverschillen tussen verschillende ruimtes.

Hoewel deze nadelen belangrijk zijn om te overwegen, kunnen de voordelen van infrarood verwarming voor veel mensen nog steeds opwegen tegen de nadelen. Het is belangrijk om uw specifieke behoeften en situatie af te wegen voordat u een beslissing neemt over het gebruik van infrarood verwarming in uw woning.

goedkoop verwarmen zonder gas energiezuinige verwarming verwarmingspaneel plafond infrarood verwarming plafond met verlichting verwarming met warmtepomp Wat kost infrarood verwarming per uur

Na het onderzoeken van de kosten en prijzen van infrarood verwarming per uur, kunnen we concluderen dat het een efficiënte en betaalbare optie is voor het verwarmen van uw woning. Gemiddeld liggen de kosten voor het gebruik van infrarood verwarming tussen de 10 en 20 euro per uur, afhankelijk van het type infrarood panelen en het energieverbruik.

Er zijn verschillende tarieven en prijskaartjes voor infrarood verwarming, maar over het algemeen biedt het een goede balans tussen kosten en comfort. Bovendien kunt u met infrarood panelen de kosten per uur berekenen op basis van uw eigen energieverbruik, waardoor u een beter inzicht krijgt in uw energierekening.

Er zijn diverse merken van hoogwaardige infrarood panelen beschikbaar, zoals Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn verkrijgbaar bij Warmteshop.be in België. Hier kunt u terecht voor advies en de aanschaf van de juiste infrarood verwarming voor uw woning.

Meer informatie over wat kost infrarood verwarming per uur

Wil je meer informatie ontvangen wat kost infrarood verwarming per uur? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Malle, Warmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals over onze metalen panelen die warmte en design combineren.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Wat zijn de kosten van infrarood verwarming per uur?

De kosten van infrarood verwarming per uur kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het vermogen van de panelen en de duur van gebruik. Over het algemeen kunnen de kosten liggen tussen de €0,20 en €0,40 per uur.

Hoe bereken ik de kosten van infrarood verwarming per uur?

Om de kosten van infrarood verwarming per uur te berekenen, vermenigvuldigt u het vermogen van de panelen met de duur van het gebruik en het tarief per kilowattuur. Het vermogen van de panelen en het tarief per kilowattuur vindt u op de specificaties van uw verwarmingssysteem en energierekening.

Wat zijn de tarieven voor infrarood verwarming?

De tarieven voor infrarood verwarming kunnen variëren, afhankelijk van het vermogen van de panelen, het type systeem en de leverancier. Gemiddeld liggen de tarieven tussen de €500 en €1500 per paneel, exclusief installatiekosten.

Wat is het gemiddelde energieverbruik van infrarood verwarming?

Het gemiddelde energieverbruik van infrarood verwarming hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, isolatie en de gewenste temperatuur. Over het algemeen ligt het energieverbruik tussen de 300 en 800 watt per vierkante meter.

Welke merken van infrarood panelen zijn er?

Er zijn verschillende merken van infrarood panelen beschikbaar, waaronder Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken bieden hoogwaardige panelen in verschillende prijsklassen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Enkele voordelen van infrarood verwarming zijn dat het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, comfortabel aanvoelt, de luchtkwaliteit niet negatief beïnvloedt en energiezuinig is.

Zijn er ook nadelen aan infrarood verwarming?

Enkele mogelijke nadelen van infrarood verwarming zijn de initiële kosten van het systeem, beperkte verwarmingscapaciteit en mogelijke beperkingen bij de installatie in bepaalde gebouwen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat kost infrarood verwarming per uur