Wat kost het om een huis te verwarmen met infrarood panelen?

Wat kost het om een huis te verwarmen met infrarood panelen?

Als u overweegt om uw huis te verwarmen met infrarood panelen, wilt u natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. In deze sectie zullen we de prijs van infrarood panelen en de totale kosten van het verwarmen van een woning met behulp van deze technologie bespreken.

Infrarood panelen zijn een energiezuinige en duurzame manier om uw huis te verwarmen. Ze gebruiken stralingswarmte om objecten en mensen direct te verwarmen, in plaats van de lucht in de kamer. Dit zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige verwarming, waardoor u kunt besparen op energiekosten.

De prijs van infrarood panelen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen van de panelen, het aantal panelen dat u nodig heeft en het merk dat u kiest. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen kosten en kwaliteit.

De totale kosten van een huis verwarmen met infrarood panelen zijn ook afhankelijk van factoren zoals de isolatie van uw huis, de gewenste temperatuur en het energieverbruik van de panelen. Het is daarom verstandig om een professionele installateur te raadplegen om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

Door uw huis te verwarmen met infrarood panelen kunt u niet alleen genieten van een comfortabele en efficiënte warmte, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bent u benieuwd naar de prijs van infrarood panelen en de totale kosten van het verwarmen van uw woning hiermee? Lees dan verder in de volgende secties.

Voordelen van infrarood panelen verwarming

Als het gaat om efficiënte en comfortabele verwarmingssystemen, bieden infrarood panelen verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen van infrarood panelen verwarming:

 1. Energie-efficiëntie: Dankzij hun geavanceerde technologie kunnen infrarood panelen de warmte direct aan objecten en mensen overbrengen zonder onnodig energieverlies. Dit maakt ze veel energiezuiniger dan conventionele verwarmingssystemen en kan resulteren in aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn. Bovendien kunnen infrarood panelen worden gebruikt in zonespecifieke verwarmingssystemen, waardoor u kunt besparen op verwarmingskosten door alleen de benodigde ruimtes te verwarmen.
 2. Gelijkmatige verwarming: In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die lucht verwarmen en ervoor kunnen zorgen dat warmte zich ongelijkmatig verspreidt, verwarmen infrarood panelen objecten en mensen direct. Dit zorgt voor een gelijkmatige verwarming in de ruimte, zonder koude plekken of wervelingen van stof.
 3. Gezondheidsvoordelen: Infrarood panelen worden vaak geprezen vanwege hun gunstige effecten op de gezondheid. De infraroodstraling die deze panelen uitzenden, kan helpen bij het stimuleren van de bloedcirculatie, het verminderen van spierpijn en het verbeteren van de algemene gezondheid en het welzijn.
 4. Milieuvriendelijk: Infrarood panelen zijn een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Ze verbranden geen fossiele brandstoffen, hebben geen uitstoot van schadelijke gassen en produceren geen droge lucht of stofdeeltjes, wat gunstig kan zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

“Infrarood panelen bieden energie-efficiëntie, gelijkmatige verwarming, gezondheidsvoordelen en milieuvriendelijkheid, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor moderne woningen.”

Met deze voordelen in gedachten is het gemakkelijk te begrijpen waarom steeds meer mensen kiezen voor infrarood panelen verwarming in hun huizen of kantoren. De combinatie van kostenbesparing, comfort en duurzaamheid maakt deze technologie tot een aantrekkelijke en toekomstbestendige verwarmingsoplossing.

Infrarood panelen energieverbruik

In deze sectie gaan we dieper in op het energieverbruik van infrarood panelen en bekijken we hoe dit zich verhoudt tot andere verwarmingssystemen. Het energieverbruik van infrarood panelen is een belangrijk aspect om mee te nemen in uw overweging bij het kiezen van een verwarmingssysteem voor uw huis.

Het energieverbruik van infrarood panelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de panelen, de isolatie van uw huis en de gewenste temperatuur. Over het algemeen verbruiken infrarood panelen minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, omdat ze gericht warmte afgeven aan objecten en mensen in plaats van de hele ruimte te verwarmen. Hierdoor zijn infrarood panelen energie-efficiënter en kunnen ze u helpen besparen op uw energiekosten.

Met infrarood panelen verwarming kunt u de warmte direct ervaren op het moment dat u de panelen inschakelt. Hierdoor hoeft u niet de hele dag de verwarming aan te laten staan, maar kunt u de panelen selectief gebruiken in de ruimtes waar u zich op dat moment bevindt. Dit bevordert niet alleen uw comfort, maar ook de energie-efficiëntie.

Daarnaast bieden infrarood panelen de mogelijkheid om te werken op elektriciteit uit duurzame bronnen, zoals zonne-energie. Door te kiezen voor groene energie kunt u het energieverbruik van uw infrarood panelen verder verlagen en bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Verlaag uw energieverbruik met infrarood panelen

Een bijkomend voordeel is dat infrarood panelen snel opwarmen en direct warmte afgeven. Hierdoor hoeft u de panelen niet continu aan te laten staan om de gewenste temperatuur te bereiken, wat resulteert in een lager energieverbruik. Bovendien blijft de warmte langer hangen nadat u de panelen uitschakelt, wat betekent dat u langer kunt genieten van de warmte zonder extra energie te verbruiken.

 • Infrarood panelen verbruiken minder energie dan traditionele verwarmingssystemen
 • U kunt selectief verwarmen met infrarood panelen, waardoor u energie kunt besparen
 • De mogelijkheid om te werken op groene energie verlaagt uw ecologische voetafdruk
 • Infrarood panelen warmen snel op en geven direct warmte af, wat resulteert in een lager energieverbruik

Het energieverbruik van uw infrarood panelen kan ook worden beïnvloed door uw persoonlijke gebruiksvoorkeuren en het isolatieniveau van uw huis. Het is altijd een goed idee om uw energieverbruik te controleren en waar nodig aanpassingen te maken om nog meer energie te besparen.

woonkamer met infrarood verwarming wit speksteen radiator Infrarood panelen energieverbruik

Kosten van het installeren van infrarood panelen

Wanneer u overweegt om infrarood panelen in uw huis te installeren, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de installatie. De installatiekosten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het aantal panelen dat u wilt installeren en de complexiteit van de installatie.

De gemiddelde kosten voor het installeren van infrarood panelen liggen tussen €500 en €1500, inclusief arbeidskosten. Deze kosten omvatten het monteren van de panelen aan het plafond of de muur, het aansluiten van de bedrading en het configureren van het bedieningssysteem.

Het is belangrijk om op te merken dat deze kosten een algemene schatting zijn en kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie. Voor een nauwkeurige kostenraming raden we aan om contact op te nemen met een professionele installateur die gespecialiseerd is in infrarood panelen.

Naast de installatiekosten zijn er ook enkele mogelijke bijkomende kosten waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld, als uw elektrische systeem niet voldoet aan de vereisten voor de installatie van infrarood panelen, kan het nodig zijn om aanpassingen te laten doen, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Een ander aspect om in gedachten te houden, zijn de operationele kosten van infrarood panelen. Hoewel deze verwarmingstechnologie over het algemeen energie-efficiënt is, zal het gebruik van infrarood panelen leiden tot een toename van uw elektriciteitsverbruik, wat kan leiden tot hogere energiekosten. Het is raadzaam om zorgvuldig uw energieverbruik en de mogelijke besparingen te evalueren voordat u overgaat tot de installatie.

Al met al, ondanks de initiële investering, bieden infrarood panelen een efficiënte en comfortabele verwarmingsoplossing. Ze kunnen uw energiekosten verlagen en de warmte gelijkmatig door uw huis verdelen. Met de juiste installatie en zorgvuldige planning kunnen infrarood panelen een waardevolle aanvulling zijn op uw woonsituatie.

Neem nu contact op met een professionele installateur om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor het installeren van infrarood panelen in uw huis.

Vergelijking tussen infrarood panelen en traditionele verwarming

Als het gaat om het verwarmen van uw huis, heeft u verschillende opties. Een daarvan is het gebruik van infrarood panelen, een moderne en energie-efficiënte verwarmingsoplossing. Maar hoe stackt dit nieuwe systeem op tegen traditionele verwarmingssystemen? Laten we de voor- en nadelen van beide opties eens nader bekijken en ontdekken welke optie het meest geschikt is voor uw woning en budget.

Voor- en nadelen van infrarood panelen verwarming

Infrarood panelen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Een van de grootste voordelen is dat infrarood panelen gerichte warmte afgeven, waardoor u alleen de ruimte hoeft te verwarmen waar u zich op dat moment bevindt. Dit resulteert in een efficiënter energieverbruik en lagere verwarmingskosten.

Een ander voordeel van infrarood panelen is dat ze snel opwarmen en direct warmte afgeven zodra u ze inschakelt. Hierdoor kunt u snel genieten van een comfortabele temperatuur in uw woning. Daarnaast zorgt de gelijkmatige warmteverdeling van infrarood panelen voor een aangename en comfortabele omgeving.

Daarentegen werken traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren en vloerverwarming, door de lucht te verwarmen. Dit kan resulteren in ongelijkmatige warmteverdeling en een hoger energieverbruik. Bovendien duurt het vaak langer voordat traditionele verwarmingssystemen de gewenste temperatuur bereiken.

Welke optie is geschikt voor uw woning en budget?

De keuze tussen infrarood panelen en traditionele verwarming hangt af van verschillende factoren, zoals uw persoonlijke voorkeur, de grootte van uw woning en uw budget. Als u op zoek bent naar een energie-efficiëntere oplossing met gerichte warmte, kunnen infrarood panelen de beste keuze zijn.

Voor woningen met een beperkte ruimte kunnen infrarood panelen ook voordelig zijn, omdat ze weinig ruimte in beslag nemen en flexibel geplaatst kunnen worden. Dit is vooral handig in kleinere appartementen of kamers waar beperkte ruimte beschikbaar is.

Aan de andere kant, als u al een goed werkend traditioneel verwarmingssysteem heeft en niet wilt investeren in nieuwe infrarood panelen, kan het behouden van uw huidige systeem een meer kosteneffectieve optie zijn.

Kortom, beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om uw specifieke behoeften en budget zorgvuldig af te wegen bij het maken van een keuze tussen infrarood panelen en traditionele verwarmingssystemen.

draadloze thermostaat aansluiten thermostaat wifi hoe bedien ik infrarood panelen thermostaat kopen draagbare thermostaat wifi met app draadloze thermostaat met ontvanger verwarmen met infrarood panelen

Dankzij de technologische vooruitgang is het mogelijk om uw huis op een efficiëntere manier te verwarmen met behulp van infrarood panelen. Of u nu kiest voor infrarood panelen of traditionele verwarming, het belangrijkste is dat u een oplossing kiest die past bij uw behoeften en uw comfort verhoogt terwijl u tegelijkertijd uw energieverbruik en kosten verlaagt.

Beste merken van infrarood panelen

Als u op zoek bent naar de beste kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding, dan is het belangrijk om de beste merken van infrarood panelen te kennen. Deze merken staan bekend om hun innovatieve technologieën en hoogwaardige materialen die zorgen voor efficiënte en effectieve verwarmingssystemen. Hier zijn enkele van de beste merken van infrarood panelen die u kunt overwegen:

1. Welltherm verwarming infrarood

Het Duitse merk Welltherm is al jaren een toonaangevende naam in de infrarood verwarmingsindustrie. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, energie-efficiëntie en betrouwbare prestaties. Met een breed scala aan panelen en systemen biedt een Welltherm verwarming panelen oplossingen voor verschillende soorten woningen en situaties. Ze zijn trots op hun gebruik van geavanceerde technologieën om een comfortabele en gezonde leefomgeving te creëren voor elke gebruiker.

2. Ecaros infrarood verwarming

Ecaros is een gerenommeerd Duits merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige infrarood panelen. Ze bieden panelen van verschillende formaten en ontwerpen, waardoor u de vrijheid heeft om de perfecte oplossing voor uw huis te kiezen. Met hun energiezuinige systemen kunt u genieten van een comfortabele warmte zonder hoge energiekosten. Ecaros infrarood verwarming investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat hun panelen voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen.

3. Alkari infrarood paneel

Als u op zoek bent naar infrarood panelen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan is Alkari een goede keuze. Ze bieden betaalbare panelen van hoge kwaliteit die uw huis efficiënt en gelijkmatig verwarmen. Alkari infrarood paneel staat bekend om zijn betrouwbare prestaties en duurzaamheid. Met hun panelen kunt u genieten van een comfortabel binnenklimaat terwijl u bespaart op energiekosten. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en vermogens om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Tip: Het is altijd een goed idee om verschillende merken en modellen te vergelijken voordat u een beslissing neemt. Raadpleeg een professional om te bepalen welke infrarood panelen het beste bij uw woning en budget passen.

 • Voordelen van de beste merken van infrarood panelen:
  • Hoogwaardige materialen en constructie voor duurzaamheid.
  • Energie-efficiëntie, wat resulteert in lagere energiekosten.
  • Snelle en gelijkmatige verwarming van de ruimte.
  • Modern ontwerp dat naadloos integreert in elk interieur.

Door te kiezen voor een van de beste merken van infrarood panelen, kunt u vertrouwen op de kwaliteit en prestaties van uw verwarmingssysteem. Onthoud dat professionaliteit en kwaliteit van de installatie ook een belangrijke rol spelen in het maximaliseren van de voordelen van infrarood panelen. Neem contact op met een erkende installateur om ervoor te zorgen dat uw infrarood panelen correct geïnstalleerd zijn en optimaal presteren. Bij Warmteshop kunt u uiteraard ook terecht bij onze installatie service, zo heeft u alles bij elkaar, wel zo fijn. Bekijk onze installatie reviews of professionele installatie fotos eens een keer.

Infrarood panelen verwarming in België

Als u in België woont en geïnteresseerd bent in het installeren van infrarood panelen voor verwarming, zijn er verschillende opties beschikbaar. Een gerenommeerde leverancier van infrarood panelen in België is Warmteshop. We bieden een breed assortiment aan hoogwaardige panelen die geschikt zijn voor verschillende ruimtes en behoeften voor het zuinig verwarmen met infrarood.

Bij  warmteshop.be kunt u dan ook terecht voor infrarood panelen kopen en installatieservice in België. We hebben een uitgebreide ervaring op het gebied van infrarood verwarming en helpen u bij het kiezen van de juiste panelen en het uitvoeren van een professionele installatie.

Of u nu infrarood panelen kopen wilt voor uw huis, kantoor of commerciële ruimte, wij bieden hoogwaardige producten en betrouwbare service. Met infrarood panelen kunt u genieten van energie-efficiënte verwarming en een comfortabel binnenklimaat, terwijl u tegelijkertijd kunt besparen op energiekosten.

Meer over huis verwarmen met infrarood panelen

Wil je meer informatie ontvangen over huis verwarmen met infrarood panelen werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals verwarmingswinkel Malle, infrarood verwarming Lommel en Warmteshop Roeselare. Ze staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw specifieke behoeften.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over huis verwarmen met infrarood panelen. Krijg bijvoorbeeld antwoord op de vraag of een infrarood paneel in de woonkamer voldoende warmte creëert.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Wat zijn de kosten om een huis te verwarmen met infrarood panelen?

De kosten voor het verwarmen van een huis met infrarood panelen kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het huis, de isolatie, en het gewenste temperatuurniveau. Over het algemeen liggen de kosten voor infrarood panelen tussen €200 en €800 per paneel, afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Daarnaast zijn er ook installatiekosten en eventuele aanpassingen aan het elektriciteitsnetwerk. Het is raadzaam om een professionele installateur te raadplegen voor een nauwkeurige kostenberekening.

Wat zijn de voordelen van infrarood panelen verwarming?

Infrarood panelen verwarming biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Het systeem is energiezuinig, omdat het alleen de objecten en mensen in de ruimte verwarmt, in plaats van de hele lucht. Dit zorgt voor een efficiëntere en gelijkmatige warmtespreiding. Bovendien zijn infrarood panelen gemakkelijk te installeren, hebben ze geen onderhoud nodig en verminderen ze het risico op luchtcirculatie en allergieën. Daarnaast zijn ze ook esthetisch aantrekkelijk doordat ze aan de muur of het plafond kunnen worden gemonteerd en geen ruimte innemen.

Wat is het energieverbruik van infrarood panelen?

Het energieverbruik van infrarood panelen hangt af van verschillende factoren, zoals het vermogen van de panelen, de isolatie van de ruimte en de gewenste temperatuur. Over het algemeen verbruiken infrarood panelen minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, omdat ze gericht en efficiënt warmte overdragen. Gemiddeld kunt u rekenen op een verbruik van ongeveer 200-250 Watt per vierkante meter.

Wat zijn de kosten van het installeren van infrarood panelen?

De kosten van het installeren van infrarood panelen kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project en eventuele extra benodigdheden zoals elektrische bekabeling of thermostaten. Over het algemeen kunt u rekenen op een gemiddelde installatieprijs van €200-€500. Het is belangrijk om bij het berekenen van de totale kosten ook rekening te houden met eventuele aanpassingen aan het elektriciteitsnetwerk en de professionele installatiekosten.

Wat zijn de verschillen tussen infrarood panelen en traditionele verwarming?

Infrarood panelen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Ze verwarmen objecten en mensen direct, in plaats van de lucht, wat zorgt voor een aangenamere warmte-ervaring. Ze zijn ook energiezuiniger, omdat ze minder vermogen nodig hebben om een ruimte te verwarmen. Traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren, kunnen warmteverlies hebben door luchtcirculatie en leidingen. Bovendien zijn infrarood panelen gemakkelijk te installeren, esthetisch aantrekkelijk en hebben ze geen onderhoud nodig.

Wat zijn de beste merken van infrarood panelen?

Er zijn verschillende merken die kwalitatief hoogwaardige infrarood panelen aanbieden. Enkele van de bekendere merken zijn Welltherm, Ecaros en Alkari infrarood panelen. Deze merken staan bekend om hun efficiënte en betrouwbare infrarood panelen. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een specialist of leverancier om het beste merk en type infrarood paneel te kiezen dat past bij uw behoeften.

Waar kan ik infrarood panelen kopen en installeren in België?

Bij Warmteshop kun je infrarood panelen kopen en laten installeren. Wij bieden een breed scala aan infrarood panelen van verschillende merken en kunnen u helpen u ook met de volledige installatie.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat kost het om een huis te verwarmen met infrarood panelen?