Wat kost een warmtepaneel?

hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel warmtepaneel infraroodstralen

Wat kost een warmtepaneel jaarlijks?

De kosten van een warmtepaneel bestaan uit meerdere facetten. Zoals de kosten voor aankoop, onderhoud, installatie en verbruik. Het verbruik is duurzaam, installatie is eenvoudig en er zijn geen onderhoudskosten. Verlaag de verbruikskosten nog meer door middel van een thermostaat en goede isolatie van de woning.

Infrarood paneel prijs

Welke verwarming kiezen warmtepaneel

Zodra je jouw woning wilt verwarmen met infrarood warmte moet je natuurlijk eerst één infrarood paneel of meerdere warmtepanelen kopen. De prijs infrarood paneel wordt bepaald door meerdere factoren.

Ten eerste de materiaalkeuze, zoals metaal, verhard glas of natuursteen. Daarnaast is het vermogen bepalend. Hoeveel watt per paneel heb je nodig. En natuurlijk de grootte van het warmtepaneel. Eventuele bijkomende kosten zijn de installatie. Op zich is de installatie eenvoudig en snel. De bepaling van de positie is van belang en de aansluiting op elektra.

Heb je hulp nodig bij de installatie? Maak dan gebruik van onze vakkundige installatie service. Verder zijn er geen andere kosten. Ook geen onderhoudskosten, want de infrarood panelen hebben geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.

Verbruik van infrarood verwarming berekenen

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel ir paneel ir paneel

Om een berekening van het verbruik in energie van een infrarood verwarming te maken, moeten we eerst de woning bekijken en jouw persoonlijke wensen qua warmte. Hoeveel warmte wil jij in de ruimte hebben? Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle woningen zijn namelijk gelijk en ook de warmtebehoefte is verschillend.

Onderstaande factoren zijn van belang om het verbruik van een infrarood verwarming te berekenen:
– Isolatiewaarde van de woning.
– Materiaal van de buiten muren
– Ligging van de woning.
– Hoogte plafond.
– Afmeting van de ruimte
– Aantal ramen en raampartijen.

Berekening verbruik elektrische verwarming

We hebben een voorbeeldberekening gemaakt van het verbruik van een elektrische verwarming, zodat je wat inzicht krijgt hierin. In ons voorbeeld willen we een kamer van 100 m2 verwarmen. Het plafond is hier 3 meter hoog en de isolatiewaarde van de ruimte is gemiddeld. De periode dat je de woning verwarmd is 180 dagen van 7 uur per dag, 60 watt per m2.

Het jaarlijks verbruik elektrische verwarming berekenen doen we als volgt:
– Verwarmd oppervlak (100 m²) x vermogen van het verwarming systeem per m2 (60 W) x 7 uur x 180 verwarm dagen.
– Het resultaat wordt gedeeld door 1.000. Dit is de omrekening van watt naar kilowatt.
– Totale verbruik is dan 7.560 per kWh (kW/uur per jaar).
– Vermenigvuldig 7.560 kWh met de huidige elektriciteitsprijs die je betaalt en je weet de kosten infrarood verwarming.

Kosten verwarming elektriciteit berekenen door Warmteshop

kinderkamer infrarood paneel met foto warmtepaneel

De kosten van onze verwarming elektriciteit kan Warmteshop voor je uitrekenen. Laat Warmteshop de te verwarmen m2 berekenen, zodat je weet wat de kosten infrarood verwarming zijn. Op basis de gegevens, zoals m2, ligging, warmtebehoefte, kunnen wij een warmte berekening voor je maken. Neem daarvoor contact op met Warmteshop.

Wil je meer informatie over warmtepaneel? Je kan voor wat kost een warmtepaneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over warmtepaneel vinden. Kom bovendien meer te weten over de infrarood panelen van Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat kost een warmtepaneel?