Wat kost een infrarood paneel?

hoe werkt infrarood paneel wat kost een infrarood paneel stralingskachel

Wat kost een infrarood paneel ongeveer?

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel

De prijs van een infrarood paneel is laag. De kosten hangen af van je voorkeuren van het model, de afmeting en het wattage. Kies je voor een spiegel met verwarming en verlichting in de badkamer of wil je een wit metalen paneel aan het plafond van 1,80m? De kosten van infrarood verwarming worden ook beïnvloed door het vermogen en de grootte van het infrarood paneel dat gekozen wordt. De kosten kunnen variëren van 100 euro tot 1000 euro.

Het zijn niet alleen de kosten van het infrarood paneel waarmee rekening gehouden moet worden. Denk ook aan de kosten van installatie en doorlopend onderhoud. De installatie van infrarood paneel is een fluitje van een cent, en gebeurt binnen enkele minuten. Je hoeft geen leidingen te verwijderen of een heel systeem op te zetten. Er zijn géén onderhoudskosten, want infrarood paneel heeft geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.

Kosten berekenen infrarood verwarming

badkamer verwarming

Verschillende factoren dragen bij tot de kosten en verbruik infrarood verwarming. Behalve de aankoopprijs zijn er ook installatie- en verbruikskosten om rekening mee te houden. De installatie is eenvoudig en kan door de eindgebruiker worden uitgevoerd. Je kan natuurlijk ook altijd onze installatieservice inschakelen. Want wij zorgen ook gelijk voor de beste uitmeting van het warmtepaneel. De positiebepaling is namelijk heel belangrijk bij infrarood panelen, zodat je ook het uiterste uit de panelen haalt.

Opgemerkt moet worden dat er geen onderhoudskosten zijn. Bovendien is het energieverbruik ongelooflijk kosteneffectief omdat 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte, wat bijzonder hoog is.

Energieverbruik infrarood paneel

Het energieverbruik infrarood paneel is zuinig. De adviseurs van Infrarood Paneel kunnen een berekening voor je maken, waarbij we eerst vaststellen wat jouw warmtevraag is. Hoeveel warmte wil jij in de kamer of gehele huis hebben? Om dit te berekenen zijn een aantal factoren van belang. Niet alle woningen zijn namelijk gelijk.

We kijken naar de volgende gegevens om het verbruik infrarood verwarming te berekenen:
• Persoonlijke warmtebehoefte en warmtevraag
• De grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
• Isolatiewaarde
• Materiaal en aantal buitenmuren
• Plafondhoogte
• Het aantal ramen in de kamer.
• Ligging van de woning (vrijstaand, aan het water, andere buren of niet)

Verbruik infrarood verwarming

Bovendien voelt stralingswarmte anders aan dan convectiewarmte waarbij de lucht verwarmd wordt. Het is gemakkelijker om lagere temperaturen te verdragen met stralingswarmte, dus ga je gang en zet de thermostaat wat lager. Door de thermostaat één graad lager te zetten bespaar je al 6% op het energie verbruik infrarood verwarming

Een enkel infrarood paneel kan een ruimte verwarmen met slechts een paar watt per uur. Als hoofd- of als bijverwarming op een ander verwarmingssysteem, is infrarood verwarming veelzijdig. Met hernieuwbare energie en warmtepanelen verwarm je bovendien zonder CO2 uitstoot en zonder gas je woning.

Watt verbruik berekenen: elektrisch verwarmen

infrarood verwarming kopen is infrarood verwarming goedkoop

Om het Watt verbruik berekenen enigszins inzichtelijk te maken, hebben we een voorbeeldberekening voor je gemaakt.

Stel je voor, je hebt een kamer van 100 m2 die je elektrisch verwarmen wilt. Het plafond is 3 meter hoog en de isolatie van deze ruimte is gemiddeld is. De periode dat je het huis elektrisch verwarmen wilt is 180 dagen van gemiddeld 7 uur per dag, 60 watt per m2.

Het jaarlijks Watt verbruik berekenen doen we als volgt:

  • Verwarmd oppervlak (100 m²) maal het vermogen van de elektrische verwarming per m2 (60 W) x 7 uur x 180 warmtedagen.
  • Het resultaat delen we door 1.000. (Dit is de omrekening van watt naar kilowatt)

  • Per jaar kom je uit op een verbruik van 7.560 per kWh (kW/uur per jaar).

  • De totale kWh vermenigvuldig je met je huidige elektriciteitsprijs van je leverancier.

Wil je meer informatie over wat kost een infrarood paneel? Je kan voor wat kost een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrisch verwarmen met infraroodstraling wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat kost een infrarood paneel vinden. Stuur de infrarood panelen afzonderlijk aan met de thermostaten, zodat je op het energieverbruik bespaart.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat kost een infrarood paneel?