Wat is IR paneel?

hoe werkt infrarood paneel IR paneel verwarming elektrisch veilig carbon verwarming

Wat is IR paneel precies?

Een IR paneel is een slank verwarmingspaneel van 1,8 tot 2,2 cm welke stralingswarmte gebruikt in de vorm van infraroodstraling om de ruimte te verwarmen. Het is een elektrische kachel die werkt via lange golf IR straling. Deze stralen werken net als de zon en sturen directe warmte de kamer in. IR paneel valt onder de directe verwarmingen.

infrarood verwarming woonkamer hoeveel watt Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

De stralingswarmte via infrarood straling warmt namelijk direct de objecten in het stralingsgebied op. Denk hierbij een meubels, vloer en muren, maar ook mensen. Deze objecten houden de warmte lang vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de kamer in. Je voelt binnen het stralingsbereik van 3 tot 4 meter van alle kanten de comfortabele en gezonde warmte.

Hoe ziet een IR verwarming eruit?

Een IR verwarming is een vlak metalen of glazen oppervlaktepaneel met daarin een halfgeleider verwerkt. Je sluit deze aan op de elektriciteit, waar de halfgeleider wordt verwarmd en binnen enkele minuten infrarood warmte uitstraalt. Gezond voor mens en dier.

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel ir paneel ir paneel

De afgegeven infraroodgolven warmen niet de lucht op, maar juist de personen en objecten die zich in de kamer bevinden. De opgewarmde objecten, zoals meubels, slaan de warmte tot drie keer langer op dan lucht.

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is IR paneel, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam opwarmt. IR straling is gezond en bevat niet de schadelijke UV-straling zoals de zon.

Infrarood verwarming kopen bij Warmteshop

Infrarood verwarming kopen doe je bij de verwarmingsspecialist in de Benelux, Warmteshop. Wij hebben ruim 30 showrooms waar je een bezoek kunt brengen voor infrarood verwarming te kopen. Ook geven we je advies en leggen we je uiteraard uit hoe infrarood verwarming werkt. In de showrooms staan tal van IR panelen al werkend uitgestald, zodat je ook de warmte zelf kan voelen.

Een infrarood verwarming heeft 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. De opwarmtijd is afhankelijk van het model, de begintemperatuur en het oppervlak van de IR panelen. Een Warmteshop paneel met een metalen behuizing is in 5 tot 10 minuten warm. Een IR paneel met een glazen oppervlakte heeft meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlakte temperatuur te bereiken. Reken hier op 8 tot 10 minuten.

Elektrische verwarming muurbevestiging

hoe warm wordt een infrarood paneel

Je kan kiezen voor een elektrische verwarming muurbevestiging of plafond montage. Het voordeel van een IR paneel plafond is dat deze een wijdere warmteverspreiding heeft, omdat de stralen van boven komen. Daardoor warmt ook de vloer op. Zeer geschikt voor grote ruimtes zoals een woonkamer, maar ook als plafond of muurpaneel badkamer. Donkere tegels houden bovendien de warmte in de badkamer nog langer vast. De elektrische verwarming muurbevestiging wordt geleverd met montagebeugels.

Wil je meer informatie over wat is IR paneel? Je kan voor wat is IR paneelcontact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat is IR paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is IR paneel vinden. Je bedient infrarood panelen met thermostaten.