Wat is een zuinige elektrische verwarming

Welke verwarming kiezen zuinige elektrische verwarming

Op zoek naar een zuinige elektrische verwarming?

Ben je op zoek naar een zuinige elektrische verwarming? Dan kies je voor een elektrische verwarming die werkt met stralingswarmte in plaats van convectiewarmte. Stralingswarmte is namelijk een veel zuinigere manier van verwarmen. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied.

Welke verwarming kiezen zuinige elektrische verwarming

Een zuinige elektrische verwarming met stralingswarmte is een infrarood verwarming. De objecten die de infraroodstraling verwarmd, houden deze warmte lang vast. Bovendien weerkaatsen de stralen op de objecten en geven opnieuw warmte in de ruimte af.

Met een infrarood verwarming haal je een zuinige elektrische verwarming in huis. Waarom? Energiezuinig, geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. We lichten deze voordelen toe. De besparing met elektrisch verwarmen kan oplopen tot wel 50%.

Infrarood paneel: géén onderhoudskosten

Een infrarood paneel heeft geen onderhoudskosten. Dit komt omdat een verwarmingspaneel geen draaiende onderdelen heeft die kapot kunnen gaan. Ook hoef je niet jaarlijks een beurt te geven of water bij te vullen, zoals bij een CV-ketel wel het geval is. Je maakt het infrarood paneel eenvoudig schoon met een vochtige doek.

Het oppervlak van een infrarood paneel is gemaakt van metaal of veiligheidsglas. Bijvoorbeeld een infrarood paneel spiegel oppervlakte, een glas paneel met een eigen foto opdruk, een gekleurd metalen paneel of een effen witte plaatverwarming voor aan het plafond. De mogelijkheden van zonder gas verwarmen met infrarood plaatverwarming is zeer groot.

Infrarood verwarming: eenvoudige installatie

Een infrarood verwarming monteer je aan de wand of het plafond. Dankzij het slanke model van 1,7 tot 2,2 cm past een verwarmingspaneel altijd wel ergens in de kamer. Bovendien is het ook nog mooi om te zien. De installatie is eenvoudig, je kan het vergelijken met het ophangen van een schilderij of tv aan de wand.

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel ir paneel ir paneel ESG veiligheidsglas Soorten verwarming stralingspaneel

Je boort 4 of 6 gaten in de wand (afhankelijk van de afmeting), doet de pluggen in de wand en draait vervolgens de schroeven van de infrarood verwarming vast. als het warmtepaneel hangt, steek je de stekker in het stopcontact. Bij de montagekit is ook een boormal meegeleverd, evenals een instructieboekje.

Bij de installatie infrarood verwarming komt geen breekwerk aan te pas en je hoeft ook geen leidingen te trekken. Bij plafondmontage adviseren wij dit altijd met 2 personen te doen. Natuurlijk kan je ook altijd de installatiedienst van Warmteshop inschakelen.

IR paneel: warmte als de zon

De warmte die je ervaar met een IR paneel woonkamer, badkamer, slaapkamer of andere ruimte is zoals de zon. Het beste om uit te leggen hoe stralingswarmte werkt is om je voor te stellen dat je vanuit de schaduw in de zon gaat lopen. Je voelt gelijk de warmte op je lichaam. Dit effect heeft infraroodstraling ook, maar dan zonder de schadelijke UV.

elektrische kachel woonkamer zuinige elektrische verwarming

Mensen, muren of meubels worden direct verwarmd. Omliggende oppervlakken, zoals wanden of vloeren weerkaatsen de warmte de kamer in. Personen die zich binnen het bereik van drie meter van het IR paneel bevinden voelen direct de warmte.

Een aangenaam gevoel wordt gecreëerd, vergelijkbaar met open haard. De warmte voelt ander aan dan convectie warmte, waarbij je de kamerthermostaat 2 tot 3 graden lager kan zetten. Iedere graad waarbij je de gewone of draadloze thermostaat verlaagt, bespaar je 6% op de verbruikskosten. Zuinig elektrisch verwarmen met IR panelen.

Huis elektrisch verwarmen met warmtepanelen

hoe warm wordt een infrarood paneel Infrarood spiegelverwarming

Je huis elektrisch verwarmen met warmtepanelen is de beste keuze die je kan maken. Zeker met de torenhoge gasprijzen, bespaar je al gelijk op de verwarmingskosten. Bovendien is gas milieuvervuilend. En we moeten allemaal over naar elektrisch verwarmen, vanwege de CO2 uitstoot. Dit staat ook in het Klimaatakkoord. Stap daarom nu over om huis elektrisch verwarmen met de zuinige elektrische verwarming van Warmteshop.

Is een elektrische kachel zuinig? Ja, doordat je niet de lucht verwarmd maar de vaste objecten, bespaar je flink om het verbruik. Zonder daarbij in te boeten om het warmte comfort. Met een zuinige elektrische verwarming met thermostaat bespaar je tussen de 30 tot 50% op de kosten.

Wil je meer informatie over zuinige elektrische verwarming? Je kan voor zuinige elektrische verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over zuinige elektrische verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Waarom is elektrisch verwarmen goedkoop vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is een zuinige elektrische verwarming