Waarom elektrisch verwarmen?

is infrarood verwarming gevaarlijk waarom elektrisch verwarmen met metalen panelen

Waarom elektrisch verwarmen: de toekomst begint nu

Waarom elektrische verwarmen de toekomst is en waarom we nu al starten? Stel je een warm, comfortabel huis voor zonder dat er gas aan te pas komt. Dit is niet alleen een droom, maar een realiteit die binnen handbereik ligt. Met de focus op duurzaamheid en het Klimaatakkoord van 2050, is de overstap naar elektrisch verwarmen essentieel voor zowel Nederland als België. Ontdek waarom elektrisch verwarmen niet alleen een slimme keuze is voor jou, maar ook voor onze planeet.

Waarom kiezen voor elektrisch verwarmen?

Elektrisch verwarmen is niet meer de toekomst; het is het heden. Maar waarom elektrisch verwarmen? Allereerst, de overstap van gas naar elektriciteit is een cruciale stap naar het behalen van de klimaatdoelstellingen zoals vastgesteld in het Klimaatakkoord van 2050. In beide landen is de trend zichtbaar: nieuwe woningen worden zonder gasaansluitingen gebouwd. Dit is een duidelijk signaal dat we afstevenen op een gasloze toekomst. Elektrisch verwarmen biedt niet alleen een schoon alternatief, maar is ook efficiënter. Met de huidige technologische ontwikkelingen, zoals infrarood panelen, kun je jouw huis op een veel gerichtere en efficiëntere wijze verwarmen.

Daarnaast draagt elektrisch verwarmen bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Door te kiezen voor groene stroom, kan jouw huishouden nog meer bijdragen aan een duurzame toekomst. De flexibiliteit van elektrische systemen maakt het ook mogelijk om te integreren met slimme thuisoplossingen, waardoor je nog efficiënter kunt verwarmen en besparen op de energierekening.

elektrische verwarming muurbevestiging accumulatie verwarming

Infrarood verwarming: de beste keuze

Waarom elektrisch verwarmen, specifiek met infrarood? Infrarood verwarming staat bekend om zijn efficiëntie en het vermogen om een comfortabele warmte te bieden die vergelijkbaar is met de warmte van de zon. Deze manier van verwarmen verwarmt niet de lucht, maar de objecten en mensen in de ruimte, wat resulteert in een aangename warmte zonder de lucht te drogen. Het is een perfecte oplossing voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Bovendien is de installatie van infrarood panelen eenvoudig, en ze vereisen vrijwel geen onderhoud, wat ze een kostenefficiënte optie maakt voor de lange termijn.

Een ander voordeel is de esthetiek. Infrarood panelen zijn slank (slechts 1,7 tot 2,2 cm dun) en zijn zo ontworpen om in elk interieur te passen, van traditioneel tot modern. Dit maakt het niet alleen een functionele, maar ook een stijlvolle keuze voor jouw woning.

Andere elektrische verwarming opties

Naast infrarood verwarming zijn er nog andere elektrische verwarmingsopties beschikbaar, elk met zijn eigen voordelen:

  • Warmtepompen: Deze gebruiken de buitenlucht of grondwater om je huis te verwarmen en kunnen ook worden ingezet voor koeling in de zomer.
  • Elektrische vloerverwarming: Ideaal voor nieuwe bouw of renovaties, het biedt een gelijkmatige verwarming van de ruimte.
  • Elektrische radiatoren: Een snelle en eenvoudige manier om elke ruimte in je huis te verwarmen.

Waarom elektrisch verwarmen een slimme keuze is, wordt met elke optie duidelijker. Ze bieden allemaal een duurzame, efficiënte, en comfortabele verwarmingsoplossing die past bij de moderne levensstijl en bijdraagt aan het verminderen van onze impact op het milieu. En in combinatie met zonnepanelen is het nog duurzamer en voordeliger.

elektrisch verwarmen met zonnepanelen

Stap over op elektrische verwarming

De overstap naar elektrische verwarming oplossing is een belangrijke stap vooruit in onze reis naar een duurzamere toekomst. Met opties zoals infrarood verwarming voorop, is het duidelijk waarom elektrisch verwarmen de beste keuze is voor zowel het milieu als voor onze portemonnee. Stap vandaag nog over en maak deel uit van de beweging richting een groenere, gasloze toekomst.

Wil je meer informatie ontvangen over elektrische verwarming of waarom elektrisch verwarmen met infraroodstraling de beste keuze is? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals verwarming in de keuken, wat zijn de mogelijkheden.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom elektrisch verwarmen?