Voordelen infrarood panelen in studio woning

plafond slaapkamer voordelen infrarood panelen elektrische chauffage verwarmingen kopen

Infrarood panelen voordelen in een studio of appartement

Ben je op zoek naar een nieuwe verwarming in je studio? Overweeg dan infrarood panelen. Zeer geschikt als hoofdverwarming voor je studio ruimte. Modern, energiezuinig, kostenbesparend en milieuvriendelijk. Maar ook ideaal als aanvulling op je huidige hoofdverwarming.

Misschien ben je wel bekend met infrarood verwarmingspanelen, maar weet je niet zeker hoe ze werken en of ze zo betaalbaar en aantrekkelijk zijn om in je studio woning te hebben als ze klinken. Om je te laten beslissen of infrarood panelen iets voor je is, hebben we een lijst samengesteld van de redenen waarom ze uitstekend geschikt zijn voor het verwarmen van ruimtes zoals een studio of appartement.

De 5 voordelen infrarood panelen

1. Infrarood verwarmingspanelen nemen geen kostbare ruimte in beslag

Infrarood verwarmingspanelen kunnen aan de muur of vrijstaand worden gemonteerd en zijn dunner dan een gewone verwarming, zodat ze niet veel ruimte innemen. Met een eenvoudige installatie kost het maar een paar minuten om de slanke infrarood panelen van 1,7 tot 2,2 cm aan de muur te bevestigen en ze in een stopcontact te steken. Dit type centrale verwarming is ideaal voor kleinere ruimtes zoals studio’s.

plafond slaapkamer voordelen infrarood panelen

2. Er is geen dure installatie nodig

Het kan duur en arbeidsintensief zijn om nieuwe radiatoren te installeren in je huis dat afhankelijk is van een ketel. De oude leidingen moeten misschien worden omgelegd en aangesloten, en er moeten nieuwe leidingen worden geplaatst. Hiervoor kan het nodig zijn om de vloer in je huis op te trekken, wat een puinhoop oplevert en je kosten verhoogt. Bij infrarood panelen hoef je geen leidingen te trekken in je studio, enkel vier gaten in de muur te boren om het slanke paneel op te hangen.

3. Past gemakkelijk in elk interieurontwerp

Infraroodpanelen zijn stijlvol genoeg om in elke ruimte in het middelpunt van de belangstelling te staan, terwijl ze onopvallend genoeg zijn om je interieur aan te vullen. Elke stijlkeuze kan door een infrarood paneel worden vervuld, dankzij de verscheidenheid aan ontwerpen en aanpassingen die worden aangeboden. Zoals een spiegelverwarming met verlichting in de badkamer of een foto verwarming in het zitgedeelte van de studio.

4. Directe verwarming

Infrarood verwarmingspanelen zijn ideaal voor gebruik als directe verwarming oplossingen voor studio’s of appartementen. Door het gebruik van IR-stralen maken de warmtepanelen gebruik van infraroodtechnologie om mensen in een ruimte direct te verwarmen. Directe verwarming wordt mogelijk gemaakt door infraroodstralen, die door de lucht gaan en alles verwarmen waarmee ze in contact komen. Ze produceren een gelijkmatige, stralende warmte (vergelijkbaar met die van de zon), maar bij een lagere luchttemperatuur.

Terwijl radiatoren convectie gebruiken om de lucht in een kamer te verwarmen, stijgt de verwarmde lucht op en ontsnapt uit de ruimte, waardoor de radiator langer aan moet staan. Omdat infraroodstralers directe warmte produceren, zijn er geen problemen met warmteverlies.

5. Betere controle over de temperatuur van je huis

Bij Warmteshop leveren we infrarood panelen die wifi-gestuurd zijn, wat betekent dat je je verwarming overal ter wereld met je smartphone bedient. Je kunt je eigen weeklogs maken door te selecteren welke dagen en hoe laat je de verwarming wilt laten werken, en een doeltemperatuur voor je kamer te selecteren. Je kunt ook meerdere verwarmingspanelen in verschillende kamers bedienen.

Met deze slimme verwarmingsfunctie heb je volledige controle over de verwarming rond de klok, wat je kan helpen geld te besparen op je uitgaven. Dit is ideaal voor mensen die het druk hebben, maar toch terug willen keren naar een warm huis of studio. En door gebruik te maken van wifi-connectiviteit kun je de infrarood panelen verbinden met Alexa of Google Home, waardoor ze echt slim worden.

voordelen infrarood panelen

Conclusie voordelen infrarood panelen ervaringen

De infrarood panelen ervaringen voor studio, appartement of woning zijn zeer goed. Zodra je de infrarood kachel aanzet, voel je binnen 5 tot 10 minuten direct de warmte. Er is geen lange opwarmtijd. De genoemde voordelen zorgen voor een zeer goede infrarood panelen ervaring:

  • Directe verwarming: korte opwarmtijd van 5 tot 10 minuten (afhankelijk van het model)
  • Diverse uitvoeringen: voor iedere stijl een passend infrarood paneel
  • Afmeting & wattage: verkrijgbaar in diverse afmetingen en vermogens.
  • Eenvoudige installatie: geen breekwerkzaamheden, enkel vier gaten in de muur.
  • Zuinig in verbruik: bespaar met infrarood panelen tot wel 50% op de verwarmingskosten.
  • Geen onderhoud: er zijn geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.
  • Gezonde verwarming: geen luchtcirculatie, dus ook geen stof en bacteriën in de lucht.
    .

Wil je meer informatie over voordelen infrarood panelen ontvangen? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over bijvoorbeeld beste manier voor badkamer elektrisch verwarmen.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Voordelen infrarood panelen in studio woning