Voordelen en nadelen tuin verwarming op gas 

tuin verwarming op gas Korte golf infra rood straling

Alles over tuin verwarming op gas

Met de zomerse zonnestralen die plaatsmaken voor de frisse avondlucht, ben je misschien op zoek naar een comfortabele oplossing om de gezelligheid in je tuin te verlengen. Een tuin verwarming op gas kan dan de perfecte uitkomst zijn. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van deze vorm van verwarming?

Voordelen gasverwarming terras

 • Mobiliteit: Een gasverwarming terras is eenvoudig te verplaatsen. Of je nu een feestje hebt waarbij de meubels verplaatst moeten worden, of je wilt de heater opbergen in de winter, het gemak staat voorop.
 • Geen elektriciteit nodig: Je bent niet afhankelijk van een stopcontact. Deze vrijheid maakt het mogelijk om de tuin verwarming op gas op elke gewenste plek in de tuin te plaatsen.
 • Installatie vriendelijk: De meeste gasheaters zijn vrijstaand en hebben geen dragende constructie nodig voor montage. Dat betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over waar je de heater kunt installeren.
 • Sfeer: Flame heaters bieden een visueel aantrekkelijk element aan je tuin. De goed zichtbare vlam zorgt voor een knusse en gezellige sfeer.
  .
gasbrander terras Gas terrasverwarming terrasverwarmers op gas tuin verwarming op gas

Nadelen tuin verwarming op gas

 • Onderhoud van gasflessen: De gasflessen van de heater moeten geregeld vervangen en bijgevuld worden. Bovendien zijn gasflessen van 11 kg niet altijd gemakkelijk te hanteren.
 • Opslag van gasflessen: Veiligheid is belangrijk bij het opbergen van gasflessen. Ze moeten veilig worden opgeslagen om ongelukken te voorkomen.
 • Windgevoelig: Tuin verwarming op gas is gevoelig zijn voor wind, wat de efficiëntie kan beïnvloeden.
 • Geur: Sommige mensen ervaren de geur van gasheaters als benauwend ervaren, en het ruikt ook niet er fris. 
 • Niet geschikt voor overdekt ruimtes: een gasheater mag je nooit in een overdekte ruimte gebruiken, zoals een partytent. 
  .

Oplossing voor nadelen terraskachel gas

infrarood terrasverwarmer

Als je niet enthousiast bent over het idee van het hanteren van zware gasflessen of het bijvullen ervan, is er een alternatief dat je hierbij uit de brand helpt: de infrarood terrasverwarmer.

Infrarood terrasheaters maken gebruik van elektriciteit om stralingswarmte te genereren. Ze warmen niet de lucht op, maar de objecten en mensen in hun pad. Hierdoor bieden ze een efficiënte en directe bron van warmte.

Wat zijn de voordelen van een infrarood terrasverwarmer ten opzichte van een tuin verwarming op gas?

 • Eenvoudige installatie: Infrarood heaters zijn makkelijk te installeren. Je hoeft je geen zorgen te maken over het veilig opbergen van gasflessen.
 • Windbestendig: In tegenstelling tot gasheaters zijn infrarood heaters niet gevoelig voor wind. De warmte wordt direct naar objecten en mensen gestuurd, dus de efficiëntie wordt niet beïnvloed door wind.
 • Geen onderhoud: Met een infrarood terrasverwarmer hoef je je geen zorgen te maken over het bijvullen of vervangen van gasflessen.
 • Geurloos: Infrarood terrasverwarmers produceren geen geur, waardoor ze voor sommigen een aangenamere optie kunnen zijn.
 • Geschikt voor overdekte ruimtes: er is geen brandgevaar en daarom mag je een infrarood heater veilig in een partytent gebruiken. 

Meer informatie over terrasverwarming

terrasverwarmer wand terrasheater amberlight terrasverwarming

Wil je meer weten over de oplossing van de nadelen van een tuin verwarming op gas? De oplossing is namelijk een terrasverwarming infrarood. Veilig, betrouwbaar, heerlijke instant warmte en ook nog eens zuinig in verbruik. 

Neem gerust eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België, waar de terrasverwarmer toestellen al werkend staan uitgestald. We hebben ruim 30 winkels in de Benelux, zoals in Roeselare, Veurne, Antwerpen en Hoogstraten.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals efficiënt verwarmen met metalen panelen infrarood. 

Koop nu terrasverwarmer bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Voordelen en nadelen tuin verwarming op gas