Verwarmingselement elektrisch: de toekomst van verwarmen

hoe werkt infrarood paneel IR paneel verwarming elektrisch veilig carbon verwarming verwarmingselement elektrisch

Waarom kiezen voor verwarmingselement elektrisch?

Elektrisch verwarmen is de toekomst, en het is niet moeilijk te zien waarom. Met de verschuiving van gas naar elektriciteit in nieuwbouwwoningen wordt de keuze voor een elektrisch verwarmingselement steeds logischer. Maar waarom is dit de slimme keuze, en hoe kies je het juiste element voor jouw behoeften? Laten we duiken in de wereld van elektrische verwarmingselement soorten en ontdekken waarom infrarood verwarming als de beste optie uit de bus komt.

Elektrisch verwarmen: de nieuwe standaard

Nieuwbouwwoningen worden al zonder gasaansluiting opgeleverd. Dit heeft te maken met de klimaatdoelen die we in de EU hebben afgesproken. We moeten allemaal van aardgas verwarming af. Dit betekent een verschuiving naar elektrische verwarmingssystemen. Elektrisch verwarmen is niet alleen beter voor het milieu, maar is ook kostenbesparend, mits je de juiste keuze maakt. 

Elektrische verwarmingselementen zijn er in vele vormen, van convectiewarmte tot stralingswarmte, elk met hun eigen voordelen. Convectie verwarmingselementen verwarmen de lucht, terwijl stralingsverwarming, zoals infrarood, objecten en personen direct verwarmt. Dit is een andere manier van elektrisch verwarmen, die zuinig en heel comfortabel is. En heb je zonnepanelen, dan kun je de opgewekte groene stroom gebruiken om je huis te verwarmen, hoe zuinig is dat? 

serre verwarming op zonne-energie verwarmingselement elektrisch

Verschillende typen verwarmingselement elektrisch

Als het gaat om de soorten verwarmingselement elektrisch, heb je keuze uit verschillende typen. Convectie verwarmingselementen werken door de lucht in een kamer te verwarmen, terwijl warmtestraling verwarmingselementen, zoals infraroodpanelen, direct warmte leveren aan objecten en mensen. Dit onderscheid is belangrijk, omdat stralingswarmte een directer en vaak efficiënter gevoel van warmte biedt. Bovendien heeft stralingswarmte geen last van warmteverlies door luchtcirculatie of slechte isolatie, wat het een efficiëntere keuze maakt.

Waarom infrarood de beste keuze is

Infrarood verwarming steekt met kop en schouders boven de rest uit als het gaat om efficiëntie en kostenbesparing. Met infraroodpanelen bespaar je tot wel 40% op de verwarmingskosten in vergelijking met een traditionele CV-ketel. Voeg daar een thermostaat aan toe, en je bespaart nog eens bijna 20%. Bovendien kun je elektrisch Infrarood verwarming vereist geen onderhoud, is eenvoudig te installeren zonder breekwerkzaamheden, en is bovendien verplaatsbaar. Dus als je verhuist, dan neem je gewoon je verwarmingselement elektrisch mee. Heb je ooit iemand zijn CV-ketel zien meenemen?

elektrisch verwarmen

Stap over op elektrisch verwarmen

Een elektrisch verwarmingselement, en in het bijzonder infrarood verwarming, is niet alleen een keuze voor nu, maar een investering in de toekomst. Efficiënt, kostenbesparend en flexibel, het biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabel, modern huis. Maak de overstap en ervaar de toekomst van elektrisch verwarmen vandaag! 

Wil je meer informatie ontvangen over elektrisch verwarmen met zonnepanelen of hoe welke verwarmingselement elektrisch modellen er verkrijgbaar zijn? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe je met een draadloze bewegingsmelder energie bespaart op je infrarood verwarming systeem. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarmingselement elektrisch: de toekomst van verwarmen