Verwarmen met gas: tijd voor een modern alternatief

verwarming gas en verwarmen met gas

Waarom verwarmen met gas verleden tijd is

Terwijl de wereld verandert, blijft verwarmen met gas vaak nog hangen in traditionele huishoudens. Maar is dit nog wel de beste optie? Met de toenemende nadruk op duurzaamheid en kostenbesparing, is het tijd om te kijken naar alternatieven die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. In dit blog verkennen we waarom gasverwarming achterhaald raakt en introduceren we milieuvriendelijkere en kosten effectievere verwarmingsmethoden.

Waarom is verwarmen met gas verouderd?

Verwarmen met gas was ooit de norm, maar tijden veranderen. Een van de belangrijkste redenen waarom verwarmen met gas niet meer van deze tijd is, ligt in de impact op het milieu. Gasverbranding draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen, wat weer leidt tot klimaatverandering. Bovendien zijn de kosten van gas afhankelijk van fluctuerende marktprijzen, wat leidt tot onvoorspelbare energierekeningen.

Daarnaast wordt de beschikbaarheid van natuurlijk gas steeds meer een punt van zorg. Met de afname van fossiele brandstoffen en de groeiende vraag naar duurzame energiebronnen, wordt het tijd om alternatieven serieus te overwegen. Deze alternatieven bieden niet alleen een milieuvriendelijkere oplossing, maar zijn op lange termijn ook kosten effectiever.

verwarming gas is niet meer van deze tijd Verwarming met gas en verwarmen met gas

Alternatieven voor gasverwarming

Wanneer je kijkt naar alternatieven voor gasverwarming, zijn er twee populaire opties: houtkachels en elektrische verwarmingsmethoden. Houtkachels bieden een gezellige sfeer, maar zijn niet altijd de beste keuze vanuit milieuoogpunt. Ze produceren aanzienlijke hoeveelheden fijnstof en andere luchtverontreinigende stoffen, wat schadelijk i voor zowel binnen- als buitenlucht. Als je astmatisch bent aangelegd is dit zeker geen optie.

Elektrisch verwarmen daarentegen, biedt een schonere oplossing. Je hebt hierbij de keuze tussen infrarood verwarming en convectiekachels. Convectiekachels verwarmen de lucht in een ruimte, wat effectief kan zijn, maar ze kunnen de lucht ook uitdrogen en stof verspreiden. Infrarood verwarming, daarentegen, werkt door objecten en personen in de ruimte direct te verwarmen, wat een efficiëntere en gezondere vorm van verwarmen is. Er vindt geen luchtverplaatsing plaats, waardoor je geniet van een schoon binnenklimaat.

Waarom verwarmen met infrarood de beste keuze is

Verwarmen met infrarood is een van de meest efficiënte manieren om je huis te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden, zoals verwarmen met gas of convectiekachels, biedt infrarood verwarming directe warmte, ook wel stralingswarmte genoemd. Dit betekent dat de warmte onmiddellijk voelbaar is, zonder de hele kamer te hoeven opwarmen. Enkele voordelen zijn:

  • Efficiënt energieverbruik: Infrarood panelen zetten bijna alle gebruikte energie om in warmte.
  • Gezonde lucht: Vermindert de verspreiding van stofdeeltjes en houdt de luchtvochtigheid stabiel.
  • Gemakkelijke installatie: Infrarood verwarming is eenvoudig te installeren en behoeft geen onderhoud.
  • Prachtige design verwarming: Infrarod verwarming is slechts 2 cm dik, ruimtebesparend en verkrijgbaar in mooie uitvoeringen. Zoals foto met verwarming, krijtbord- en spiegelverwarming.

Kortom, infrarood verwarming is niet alleen een milieuvriendelijkere optie, maar het is ook kosten effectiever op de lange termijn. Het biedt een comfortabele warmte, terwijl het je energierekeningen verlaagt en je bijdraagt aan een groenere toekomst.

infrarood verwarming IR elektrische radiator woonkamer gas verwarming binnen verwarming schilderij verwarming op gas infrarood paneel woonkamer

Zonder gas verwarmen met infrarood verwarming

Zonder gas verwarmen is van deze tijd. Er zijn dan ook moderne alternatieven voor verwarmen met gas. Zoals infrarood verwarming een duurzamere en kosten effectievere manier is om je huis warm te houden. Door over te stappen, draag je bij aan een beter milieu en geniet je van een comfortabelere en gezondere woonomgeving.

Wil je meer informatie ontvangen over zonder gas verwarmen en hoe je hoe overstapt van  verwarmen met gas naar infrarood verwarming? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Bijvoorbeeld hoe je bespaart op de verwarmingskosten met draadloze thermostaat met ontvanger. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarmen met gas: tijd voor een modern alternatief