Verbruik elektrische verwarming: wat je moet weten

verbruik elektrische verwarming

Ben jij benieuwd naar het verbruik van elektrische verwarming? We leggen je uit hoe je dit verbruik eenvoudig kunt berekenen in België. Bovendien geven we je een helder rekenvoorbeeld over het verbruik elektrisch verwarming, bijvoorbeeld voor infrarood panelen. En, heb je wel eens overwogen om je verwarming te combineren met zonnepanelen? Dit scheelt je aanzienlijk in de kosten voor het verbruik en bovendien is je woning ook meer waard met zonnepanelen op dak!

Hoe bereken je het verbruik elektrische verwarming?

Eerst en vooral, het berekenen van het verbruik elektrische verwarming is simpeler dan je denkt. Je vermenigvuldigt simpelweg het wattage (vermogen) van de verwarming (vaak aangegeven op het apparaat of in de handleiding) met het aantal uren dat het toestel aanstaat.

Formule:

Verbruik (kWh) = Wattage (kW) x Aantal uren

Bijvoorbeeld, als je infrarood verwarming een wattage heeft van 1,5 kW en je gebruikt deze 5 uur per dag:

Verbruik = 1,5 kW x 5 uur = 7,5 kWh per dag

Kosten verbruik in België 

Nu, wat kost dit in België? Met het tarief van de enkelvoudige meter op 0,1940 euro:

Kosten = 7,5 kWh x € 0,1940 = € 1,455 per dag

En vergeet niet, sinds 1 april 2023 is de btw op elektriciteit in België definitief verlaagd van 21% naar 6%! Een aanzienlijke besparing voor alle huishoudens.

elektrische radiator kopen verbruik elektrische verwarming

Infrarood panelen en de voordelen

Heb je ooit overwogen om je verbruik elektrische verwarming te optimaliseren met infrarood panelen? Deze zijn uitstekend te combineren met zonnepanelen op je dak. Waarom? Hier zijn enkele redenen:

  • Lagere elektra factuur: Door zelf energie op te wekken, verlaag je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, wat leidt tot lagere maandelijkse kosten.
  • Schone energie: Zonne-energie is duurzaam en vermindert je ecologische voetafdruk.
  • Waardeverhoging van je woning: Het toevoegen van zonnepanelen kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen.
    .

Daarnaast bieden infrarood panelen een comfortabele en gelijkmatige warmte, wat bijdraagt aan een warm thuis tijdens die koude Belgische winters. En bovendien hoef je bij de aanschaf van infrarood panelen geen buizen te leggen of breekwerkzaamheden te verrichten. Vier gaten boren in de muur, paneel ophangen en aansluiten op de elektra. 

Infrarood verwarming verbruik

verbruik berekenen badkamer energiezuinig badkamer verwarmen

Het verbruik elektrische verwarming berekenen hoeft niet ingewikkeld te zijn. En met de vele duurzame en efficiënte mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn, zoals infrarood panelen gecombineerd met zonnepanelen, kun je zowel je energierekening als je ecologische voetafdruk verlagen. Onderzoek je opties en maak een bewuste keuze voor een warmer en groener thuis!

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood verwarming verbruik of wil je een berekening verbruik elektrische verwarming laten maken? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. We rekenen graag de kosten voor infrarood verwarming verbruik voor je uit. 

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom je huis. We leggen bijvoorbeeld uit hoe een veranda verwarming werkt en waarom je het dit wilt hebben. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verbruik elektrische verwarming: wat je moet weten