Plaatsing van een infrarood paneel: Waar moet je op letten?

Plaatsing van een infrarood paneel: Waar moet je op letten?

In dit artikel ontdek je essentiële tips voor de plaatsing van een infrarood paneel. Of je nu thuis of op kantoor bent, het optimaliseren van je verwarmingscomfort is van groot belang. Lees verder om te weten waar je op moet letten bij het installeren van infrarood panelen.

Infrarood panelen positioneren

Het positioneren van je infrarood panelen is cruciaal voor het verkrijgen van maximale verwarmingsefficiëntie. Door je panelen op de juiste manier te plaatsen, zul je het meeste profijt halen uit deze vorm van verwarming. Hier zijn enkele handige tips die je kunnen helpen bij het vinden van de beste locatie voor het ophangen van je infrarood panelen:

 1. Plaats het infrarood paneel op strategische locaties waar je veel tijd doorbrengt, zoals de woonkamer, slaapkamer of kantoor.
 2. Zorg ervoor dat bij de plaatsing infrarood paneel de straling niet wordt geblokkeerd door meubels of andere objecten. Hierdoor kan de warmte niet goed verspreid worden.
 3. Hang bij de plaatsing infrarood paneel deze op een hoogte van ongeveer 2,1 meter. Dit zorgt voor een optimale verspreiding van de infraroodstraling.
 4. Let op dat de panelen niet direct op een raam gericht zijn. Dit kan ervoor zorgen dat een groot deel van de warmte verloren gaat. Infraroodstraling weerkaatst namelijk niet op ramen.

Door gebruik te maken van deze tips kun je ervoor zorgen dat je infrarood panelen optimaal presteren en je huis of kantoor efficiënt verwarmd wordt.

Neem bij plaatsing infrarood paneel deze richtlijnen als uitgangspunt, maar houd ook rekening met de specifieke vereisten van je ruimte en de aanbevelingen van de fabrikant. Op deze manier kun je de beste locatie bepalen voor het plaatsen van je infrarood panelen en genieten van een comfortabele en energie-efficiënte verwarming.

De beste locatie voor infrarood panelen

Een van de belangrijkste aspecten bij het positioneren van je infrarood panelen is het bepalen van de beste locatie. Over het algemeen geldt dat je de panelen moet plaatsen op plekken waar je veel tijd doorbrengt, zoals de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met andere factoren, zoals de indeling van de ruimte en eventuele obstakels.

Een goede vuistregel is om de panelen op te hangen op een hoogte van ongeveer 2,1 meter. Op deze hoogte verspreidt de infraroodstraling zich gelijkmatig door de ruimte en profiteer je optimaal van de warmteafgifte. Let er echter op dat de panelen niet direct op een raam gericht zijn, omdat dit warmteverlies kan veroorzaken.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de panelen niet geblokkeerd worden door meubels of andere objecten. Als de warmte niet vrij kan circuleren, zal dit de efficiëntie van de panelen beïnvloeden. Plaats de panelen daarom op een plek waar ze vrij kunnen stralen en de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verdeeld.

Met deze tips kun je de beste locatie bepalen voor het plaatsen van je infrarood panelen. Door rekening te houden met deze factoren zul je het meeste profijt halen uit je infrarood verwarmingssysteem en genieten van een comfortabele en energiezuinige verwarming.

Infrarood paneel ophangen en montage

Het correct ophangen en monteren van je infrarood panelen is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat ze veilig en efficiënt werken. Door de juiste installatiestappen te volgen, kun je optimale prestaties van je infrarood panelen garanderen.

Voor het ophangen en monteren van je infrarood panelen volg je de onderstaande stappen:

 1. Bepaal de beste locatie voor je infrarood paneel. Dit kan afhangen van factoren zoals de indeling van de ruimte, de gewenste verwarmingszone en mogelijke obstakels. Zorg ervoor dat het paneel op een positie wordt geplaatst waar het de gewenste warmte kan verspreiden zonder belemmering.
 2. Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Voor het ophangen en monteren van je infrarood paneel heb je doorgaans een boormachine, schroeven en pluggen nodig. Controleer de handleiding van je paneel voor specifieke vereisten.
 3. Houd rekening met de gewichtsbeperkingen van de muur waarop je het paneel wilt monteren. Zorg ervoor dat de muur stevig genoeg is om het gewicht van het paneel te dragen. Raadpleeg indien nodig een professional om ervoor te zorgen dat de muur geschikt is.
 4. Markeer de positie van de bevestigingspunten op de muur met behulp van een potlood. Dit helpt je bij het nauwkeurig boren van de gaten. Bij het infrarood paneel is doorgaans een boormal meegeleverd.
 5. Boor gaten op de gemarkeerde posities en plaats de pluggen in de gaten. Zorg ervoor dat de pluggen stevig in de muur zitten.
 6. Plaats het paneel op de muur en lijn de bevestigingspunten uit met de gaten in de muur. Schroef het paneel stevig vast.
 7. Controleer of het paneel recht hangt en stevig aan de muur is bevestigd. Pas indien nodig de positie aan.
 8. Sluit het paneel aan op het elektriciteitsnet volgens de instructies in de handleiding. Zorg ervoor dat alle verbindingen correct en veilig zijn.
 9. Test het paneel om te controleren of het naar behoren werkt. Voel de warmte die het paneel uitstraalt om te zorgen dat het gelijkmatig verwarmt.

Met deze stappen kun je je infrarood panelen op een veilige en efficiënte manier ophangen en monteren. Vergeet niet om de instructies in de handleiding van je specifieke paneel te raadplegen voor gedetailleerde installatie-instructies.

Wanneer je het ophangen en monteren van je infrarood panelen volgens deze stappen uitvoert, kun je genieten van optimale verwarmingsprestaties en een comfortabele leefomgeving.

verwarming installeren Infrarood paneel ophangen en montage

Afstand tot plafond en ruimte

Een goede afstand tussen je infrarood panelen en het plafond heeft een directe invloed op de warmteverdeling in de ruimte. Het bepalen van de juiste afstand is cruciaal om de warmte gelijkmatig te verspreiden en een optimaal verwarmingsresultaat te bereiken.

Om de ideale afstand tot het plafond te bepalen, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals de hoogte van het plafond, de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur. Over het algemeen wordt aangeraden om een minimale afstand van 5 centimeter aan te houden tussen het infrarood paneel en het plafond.

Als je het infrarood paneel te dicht bij het plafond plaatst, kan de warmte zich ophopen en ongelijkmatig worden verspreid, waardoor sommige delen van de kamer warmer worden dan andere. Aan de andere kant, als het paneel te laag hangt, kan de warmte direct op de vloer worden gericht en kan het comfortniveau verminderen.

De exacte afstand tot het plafond kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en het type infrarood paneel dat je gebruikt. Het is altijd raadzaam om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke richtlijnen met betrekking tot de afstand tot het plafond.

Door de juiste afstand tot het plafond te behouden, kun je ervoor zorgen dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld in de ruimte en geniet je van een comfortabel en efficiënt verwarmingsresultaat.

Handleiding infrarood paneel installatie

Een goede handleiding voor de installatie van je infrarood panelen is essentieel. Het volgen van de juiste stappen zorgt ervoor dat je nieuwe verwarmingssysteem correct geïnstalleerd wordt. Hieronder vind je belangrijke aspecten van de installatie waar je op moet letten.

1. Voorbereiding

Voordat je begint met de installatie, is het belangrijk om de juiste gereedschappen bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen, zoals een boor, schroeven en een waterpas, klaar hebt liggen. Daarnaast is het handig om de installatiehandleiding van de fabrikant te raadplegen voor specifieke instructies.

2. Locatie bepalen

Voordat je de infrarood panelen installeert, moet je de juiste locatie bepalen. Overweeg factoren zoals de grootte van de ruimte, de indeling, de beschikbare wandruimte en de hoogte van het plafond. Een goede plaatsing zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en het beste verwarmingsresultaat wordt bereikt.

3. Wandmontage

Volg de door de fabrikant aangegeven stappen voor het ophangen van de infrarood panelen aan de muur. Zorg ervoor dat je de panelen stevig en waterpas bevestigt. Een correcte wandmontage is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van het verwarmingssysteem.

4. Elektrische aansluiting

Sluit de infrarood panelen aan op het elektriciteitsnet volgens de instructies van de fabrikant. Het is belangrijk om veiligheidsvoorschriften en lokale elektrische codes te volgen. Indien nodig, schakel een professionele elektricien in voor de installatie van het elektrische circuit.

5. Testen en afstellen

Na de installatie is het tijd om de infrarood panelen te testen en af te stellen. Controleer of alle panelen correct zijn aangesloten en of ze het verwachte verwarmingsvermogen leveren. Pas indien nodig de instellingen aan volgens de handleiding om het gewenste comfortniveau te bereiken.

6. Onderhoud en veiligheid

Een infrarood paneel heeft geen onderhoud nodig, want er zijn geen bewegende onderdelen die kapot kunnen gaan. Het enige wat je moet doen is een stofdoek of vochtige doek erover heen halen. Verder kun je wel de bekabeling ook controleren. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn bij het omgaan met elektrische apparatuur en raadpleeg een professional als je twijfelt over de installatie of onderhoud van je infrarood panelen.

infrarood verwarming badkamer installatie installatietips infrarood paneel badkamer

Met deze handleiding ben je goed voorbereid op de installatie van je infrarood panelen. Volg de stappen zorgvuldig en raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor gedetailleerde instructies en specifieke informatie over het installatieproces.

Verwarming installatie voor infrarood panelen

Een goede installatie van je infrarood verwarmingssysteem is essentieel voor optimaal comfort en energiezuinig gebruik. Hier zijn enkele belangrijke tips en overwegingen die je moet weten bij het installeren van infrarood verwarming in je huis of kantoor.

 1. Zorg voor een geschikte locatie: Kies een plek waar de infrarood panelen de gewenste ruimtes effectief kunnen verwarmen. Denk aan de afmetingen van de ruimte, de indeling en het gebruik ervan. Plaats de panelen op strategische locaties, zoals tegenover zit- of werkplekken, waar de warmte direct voelbaar is.
 2. Let op het vermogen: Controleer het vermogen van de infrarood panelen om er zeker van te zijn dat ze voldoende warmte genereren voor de ruimte. Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste verwarmingsniveau. Raadpleeg de specificaties van de fabrikant voor de juiste keuze.
 3. Denk aan de montage: Zorg ervoor dat je de panelen stevig en veilig kunt monteren. Controleer de staat van de muren of het plafond waarop je de panelen wilt bevestigen. Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen en volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op.
 4. Overweeg een thermostaat: Om de temperatuur in de ruimte efficiënt te regelen, kun je overwegen om een thermostaat toe te voegen aan je infrarood verwarmingssysteem. Hiermee kun je de temperatuur nauwkeurig instellen en energie besparen door de verwarming automatisch uit te schakelen wanneer dit niet nodig is.

Neem de tijd om de installatie van je infrarood panelen zorgvuldig te plannen en uit te voeren. Dit zorgt voor een optimaal verwarmingsresultaat en een lange levensduur van je verwarmingssysteem.

Voor meer gedetailleerde instructies en begeleiding kun je altijd de handleiding raadplegen die wordt geleverd bij je infrarood panelen. Hierin vind je specifieke informatie over de installatieprocedure en eventuele aanvullende tips.

Specialisten infrarood panelen installeren

Als je twijfelt over het installeren van je infrarood panelen, kun je altijd contact opnemen met gespecialiseerde bedrijven zoals infrarood-verwarming.eu of warmteshop.be. Deze professionals hebben de expertise en ervaring om je te helpen bij het plannen en uitvoeren van de plaatsing van je infrarood panelen. Ze kunnen je adviseren over de beste locatie en afstand tot het plafond, zodat je verzekerd bent van een optimale installatie.

Door te kiezen voor een specialist in infrarood panelen installatie, kun je rekenen op een professionele aanpak en kwalitatief hoogwaardig werk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van infrarood verwarming, waardoor ze je kunnen voorzien van deskundig advies en een efficiënte installatie.

Daarnaast kunnen deze gespecialiseerde bedrijven je ook helpen bij het kiezen van de juiste infrarood panelen voor jouw specifieke behoeften en wensen. Ze kunnen je informeren over de verschillende opties en modellen die beschikbaar zijn en je helpen bij het maken van de beste keuze.

Maak gebruik van de kennis en ervaring van professionals zoals infrarood-verwarming.eu en warmteshop.be om ervoor te zorgen dat je infrarood panelen op de juiste manier worden geïnstalleerd. Op die manier kun je genieten van optimaal verwarmingscomfort en energiezuinig gebruik van je infrarood verwarmingssysteem.

Meer informatie over plaatsing infrarood paneel

Wil je meer informatie ontvangen over plaatsing infrarood paneel? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals verwarmingswinkel Malle, infrarood verwarming Lommel en Warmteshop Roeselare.

Zoals Warmteshop Mechelen, verwarmingswinkel Gavere of infrarood verwarming Turnhout.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood paneel thuis, bijvoorbeeld over waarom duurzaam huis verwarmen een slimme keuze is en hoe je dit eenvoudig realiseert. Infrarood paneel kun je toepassen als hoofd- en als bijverwarming. Het is dan ook ideaal als badkamer heater, snel warm zodra je de badkamer betreedt.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Waar moet je op letten bij plaatsing infrarood paneel?

Bij de plaatsing infrarood paneel zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat het warmtepaneel op de juiste locatie wordt geïnstalleerd, waarbij je let op de afstand tot het plafond en de ruimte. Daarnaast is het essentieel om het infrarood paneel correct op te hangen en te monteren. Raadpleeg altijd de handleiding voor gedetailleerde instructies. Bij twijfel kun je ook contact opnemen met specialisten zoals infrarood-verwarming.eu of warmteshop.be.

Wat zijn enkele tips voor het positioneren van infrarood panelen?

Het positioneren van je infrarood panelen is van groot belang voor optimale verwarmingsefficiëntie. Enkele handige tips zijn onder andere het plaatsen van de panelen op een strategische locatie waar ze de ruimte gelijkmatig kunnen verwarmen, het vermijden van obstakels die de warmtedistributie kunnen belemmeren en het zorgen voor voldoende afstand tot muren en meubels.

Hoe hang je een infrarood paneel op en hoe monteer je het?

Het correct ophangen en monteren van een infrarood paneel is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie ervan. Volg de onderstaande stappen voor optimale prestaties: 1) Kies de juiste locatie en zorg voor voldoende afstand tot het plafond en de ruimte. 2) Gebruik geschikte bevestigingsmaterialen en volg de instructies uit de handleiding. 3) Zorg voor een stabiele en veilige montage, waarbij het paneel stevig aan de muur of het plafond is bevestigd.

Hoe bepaal je de juiste afstand tussen een infrarood paneel en het plafond?

De juiste afstand tussen het infrarood paneel en het plafond is belangrijk voor een goede warmteverdeling in de ruimte. Over het algemeen wordt aanbevolen om een afstand van ongeveer 10-30 cm aan te houden. Hierdoor kan de warmte gelijkmatig worden verspreid en wordt een optimaal verwarmingsresultaat bereikt.

Waar vind ik een handleiding voor de installatie van een infrarood paneel?

Voor gedetailleerde instructies over de installatie van een infrarood paneel kun je altijd de bijbehorende handleiding raadplegen. Deze handleiding bevat belangrijke informatie en stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd. Neem de tijd om de handleiding zorgvuldig door te lezen voordat je begint met de installatie.

Welke tips en overwegingen zijn er voor de installatie van infrarood verwarming?

Bij de installatie van infrarood verwarming zijn er enkele belangrijke tips en overwegingen om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat je het juiste vermogen kiest op basis van de grootte van de ruimte, overweeg het gebruik van meerdere panelen voor een gelijkmatige warmteverspreiding en plan de installatie zorgvuldig om de verwarmingsefficiëntie te optimaliseren. Raadpleeg ook de handleiding voor specifieke instructies.

Wat kan een specialist doen bij het installeren van infrarood panelen?

Als je twijfelt over het installeren van infrarood panelen, kun je altijd de hulp inschakelen van specialisten zoals infrarood-verwarming.eu of warmteshop.be. Deze professionals hebben ervaring en expertise op het gebied van infrarood verwarming en kunnen je helpen bij het plannen en uitvoeren van de plaatsing van je panelen. Zo ben je verzekerd van een optimale installatie.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Plaatsing van een infrarood paneel: Waar moet je op letten?