Kun je een infrarood paneel zelf installeren?

verwarming installeren Infrarood paneel ophangen en montage infrarood paneel zelf installeren montage infrarood verwarming

Infrarood paneel zelf installeren, kan dat?

Ben je geïnteresseerd in het installeren van een infrarood paneel voor verwarming in je huis? Vraag je je af of je dit zelf kunt doen? In dit artikel onderzoeken we of het mogelijk is om een infrarood paneel zelf te installeren. We kijken naar de voordelen van het zelf plaatsen van een infrarood paneel en geven belangrijke overwegingen voor een succesvolle installatie.

Als je overweegt om een infrarood paneel te installeren, dan wil je waarschijnlijk weten of je dit zelf kunt doen. Het goede nieuws is dat een infrarood paneel zelf installeren over het algemeen vrij eenvoudig is en dat je dus prima zelf kunt doen. Dit bespaart op installatiekosten en geeft je de vrijheid om het paneel op de gewenste locatie te plaatsen. De locatie bepaling is heel belangrijk bij het plaatsen van een infrarood paneel.

Door zelf een infrarood paneel te installeren, heb je volledige controle over de plaatsing ervan in je huis. Je kunt het paneel installeren waar je het meeste warmte nodig hebt, zoals in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Bovendien hoef je geen professional in te schakelen, wat kosten bespaart en het proces versnelt. Met een goede handleiding en de juiste tools kun je zelf gemakkelijk een infrarood paneel installeren.

Houd er echter rekening mee dat er enkele belangrijke overwegingen zijn bij het zelf installeren van een infrarood paneel. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste bekabeling en bevestigingsmaterialen gebruikt, en dat je het paneel op een veilige en correcte manier aansluit op het elektriciteitsnet. Ook is het belangrijk om te weten welk vermogen je paneel nodig heeft en hoe je het optimale verwarmingsniveau kunt instellen. Als ook de positiebepaling.

In de volgende secties van dit artikel behandelen we de voordelen van het zelf installeren van een infrarood paneel, belangrijke overwegingen en een stapsgewijze handleiding voor de installatie. We geven je ook tips voor onderhoud en gebruik van het paneel, en beantwoorden veelgestelde vragen over het zelf installeren van een infrarood paneel.

Voordelen van infrarood paneel zelf installeren

Het zelf installeren van een infrarood paneel biedt verschillende voordelen. Niet alleen bespaar je op de installatiekosten, maar je hebt ook meer flexibiliteit en gemak in het plaatsen van het paneel. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen van het zelf installeren van een infrarood paneel toegelicht:

 1. Kostenbesparingen: Het zelf plaatsen van een infrarood paneel kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Je hoeft geen professionele installateur in te huren, wat de totale kosten aanzienlijk verlaagt.
 2. Flexibiliteit: Door zelf een infrarood paneel te installeren, heb je volledige controle over de locatie en plaatsing ervan. Je kunt het paneel strategisch plaatsen op de plekken waar je de meeste warmte nodig hebt, zoals de woonkamer, slaapkamer of werkruimte.
 3. Gemak: Het installeren van een infrarood paneel is over het algemeen vrij eenvoudig en vereist geen speciale technische kennis. Met een stapsgewijze handleiding en enkele handige tips kun je zelf het paneel installeren en profiteren van de voordelen van infrarood verwarming.

“Het zelf installeren van een infrarood paneel biedt kostenbesparingen, flexibiliteit en gemak.”

Als je ervoor kiest om zelf een infrarood paneel te installeren, zijn er enkele tips waarmee je rekening kunt houden:

 • Zorg voor een goede isolatie: Voordat je het infrarood paneel installeert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte goed geïsoleerd is. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte efficiënt wordt vastgehouden en helpt energie te besparen.
 • Volg de handleiding nauwkeurig: Om ervoor te zorgen dat het infrarood paneel optimaal functioneert, is het essentieel om de installatiehandleiding nauwkeurig te volgen. Volg de stappen en instructies zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat je het paneel correct installeert.
 • Controleer de elektrische aansluiting: Voordat je het infrarood paneel aansluit, controleer altijd of de elektrische aansluiting correct en veilig is. Het is raadzaam om een erkende elektricien te raadplegen als je twijfelt over de aansluiting.

Kortom, het zelf installeren van een infrarood paneel heeft verschillende voordelen, waaronder kostenbesparingen, flexibiliteit en gemak. Met behulp van de juiste tips en handleiding kun je zelf het infrarood paneel installeren en genieten van de voordelen van efficiënte verwarming in jouw huis.

Belangrijke overwegingen bij het zelf installeren van een infrarood paneel

Als je ervoor kiest om zelf een infrarood paneel te installeren, zijn er een aantal belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Om ervoor te zorgen dat de installatie vlekkeloos verloopt en je optimaal kunt genieten van de voordelen van infrarood verwarming, is het essentieel om een gedetailleerd stappenplan te volgen en de juiste materialen te gebruiken.

Om te beginnen is het belangrijk om een geschikte locatie te kiezen voor het infrarood paneel. Denk hierbij aan een muur of plafond waar de warmte gelijkmatig kan worden verspreid. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is rondom het paneel voor een goede luchtcirculatie.

Een stapsgewijs stappenplan is essentieel om de installatie succesvol te laten verlopen. Hierbij moet je rekening houden met het correct aansluiten van het paneel op het elektriciteitsnetwerk en het zorgvuldig volgen van de instructies van de fabrikant. Het is ook belangrijk om de benodigde materialen bij de hand te hebben, zoals specifieke beugels, schroeven en elektrische aansluitingen.

Om mogelijke problemen tijdens het installatieproces te voorkomen, is het verstandig om enkele tips te volgen. Zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het uitschakelen van de elektriciteit voordat je aan de installatie begint. Daarnaast is het handig om de hulp van een ervaren elektricien in te schakelen als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden.

Een succesvolle installatie van een infrarood paneel vereist zorgvuldige planning, nauwkeurigheid en de juiste materialen. Door het volgen van een gedetailleerd stappenplan en het opvolgen van enkele belangrijke overwegingen, kun je genieten van de vele voordelen van infrarood verwarming en een comfortabel en energiezuinig huis creëren.

“Een zorgvuldige planning en het volgen van een gedetailleerd stappenplan zijn essentieel bij het zelf installeren van een infrarood paneel.”

infrarood verwarming installeren en infrarood verwarming aansluiten infrarood paneel zelf installeren

Belangrijke overwegingen bij infrarood paneel zelf installeren:

 • Zorg voor een geschikte locatie met goede luchtcirculatie.
 • Volg een gedetailleerd stappenplan voor een succesvolle installatie.
 • Gebruik de juiste materialen en volg de instructies van de fabrikant.
 • Neem de nodige veiligheidsmaatregelen en schakel waar nodig professionele hulp in.

Installatie instructies voor een infrarood paneel

Als je ervoor kiest om zelf een infrarood paneel te monteren, is het belangrijk om de juiste installatie-instructies te volgen. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het veilig en correct plaatsen van een infrarood paneel.

Voorbereiding

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt. Dit omvat een boormachine, schroeven, een waterpas en eventuele bevestigingsbeugels die nodig zijn voor jouw specifieke type paneel. Lees daarnaast altijd de installatiehandleiding van de fabrikant om specifieke instructies te volgen.

Stap 1: Plaatsbepaling

Kies een geschikte locatie voor het infrarood paneel. Dit kan een muur of plafond zijn, zolang het oppervlak stevig en vlak is. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is rondom het paneel voor een optimale warmteverspreiding.

Stap 2: Ophangen

Gebruik een waterpas om het paneel waterpas op te hangen. Markeer de bevestigingspunten met een potlood en boor vervolgens de gaten. Bevestig het paneel met behulp van de meegeleverde schroeven of bevestigingsbeugels. Zorg ervoor dat het paneel stevig en veilig is bevestigd.

Stap 3: Aansluiten

Sluit het infrarood paneel aan op het elektriciteitsnet. Volg de specifieke bedradingsschema’s en instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de elektrische aansluiting correct en veilig gebeurt. Indien nodig, raadpleeg een professionele elektricien voor assistentie.

Stap 4: Instellen

Configureer de gewenste instellingen op het paneel volgens de instructies van de fabrikant. Dit omvat vaak het selecteren van de gewenste temperatuur, het instellen van timers en andere functies. Controleer ook of het infrarood paneel goed functioneert en de warmte gelijkmatig verdeelt.

Onderhoud en juiste plaatsing

Om ervoor te zorgen dat jouw infrarood paneel optimaal blijft werken, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Maak het paneel schoon met een zachte doek en vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen. Daarnaast is het ook belangrijk om het paneel op de juiste plaats te installeren, weg van tegenoverliggende muren, meubels of gordijnen.

Met deze installatie-instructies kun je veilig en succesvol een infrarood paneel zelf monteren. Zorg ervoor dat je de specifieke instructies van de fabrikant altijd volgt voor het beste resultaat. Geniet van de voordelen van een effectieve en efficiënte verwarming in jouw huis!

Veelgestelde vragen over het zelf installeren van een infrarood paneel

Heb je nog vragen over het zelf installeren van een infrarood paneel? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen die je kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

 1. Kan ik zelf een infrarood paneel installeren?

  Ja, het installeren van een infrarood paneel is over het algemeen vrij eenvoudig, zelfs als je geen professionele installateur bent. Met de juiste instructies en gereedschappen kan iedereen een infrarood paneel succesvol zelf installeren.

 2. Hoe zit het met de garantie als ik zelf een infrarood paneel installeer?

  De garantie op een infrarood paneel kan variëren per fabrikant en leverancier. Het is belangrijk om de garantievoorwaarden te controleren voordat je een paneel koopt. In sommige gevallen kan zelf installeren de garantie van het paneel beïnvloeden. Het is daarom verstandig om een betrouwbare leverancier te kiezen, zoals infrarood-verwarming.eu of warmteshop.be, die garantie biedt op hun producten, zelfs als je ze zelf installeert.

 3. Is het installeren van een infrarood paneel veilig?

  Ja, het installeren van een infrarood paneel is over het algemeen veilig, zolang je de instructies nauwkeurig volgt. Het is echter altijd verstandig om veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het uitschakelen van de stroomvoorziening voordat je aan de installatie begint. Als je twijfelt over je eigen technische vaardigheden, is het raadzaam om een professional in te schakelen voor de installatie.

 4. Zijn er specifieke ruimtes waarin ik een infrarood paneel niet kan installeren?

  In principe kunnen infrarood panelen in de meeste ruimtes geïnstalleerd worden, maar er zijn enkele uitzonderingen. Vermijd het installeren van een paneel in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Daarnaast is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen om er zeker van te zijn dat het paneel geschikt is voor de beoogde ruimte.

Voor kwalitatieve infrarood panelen kun je terecht bij erkende leveranciers in België, zoals infrarood-verwarming.eu en warmteshop.be. Zij bieden een breed assortiment aan infrarood panelen van hoge kwaliteit, geschikt voor zelfinstallatie.

warmtestraler infrarood plafondverwarming aangename warmte wat verbruikt infrarood verwarming infrarood verwarming plafond inbouw warmtepaneel infrarood

Onderhoud en tips voor het gebruik van een infrarood paneel

Het onderhoud van een infrarood paneel is relatief eenvoudig en vereist geen speciale technische vaardigheden. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je ervoor zorgen dat je infrarood verwarming installatie optimaal blijft presteren en een langere levensduur heeft.

Onderhoudsinstructies

Om je infrarood paneel schoon en in goede staat te houden, zijn de volgende stappen belangrijk:

 1. Schakel altijd de stroom uit voordat je begint met het onderhouden van het paneel.
 2. Reinig het paneel regelmatig met een zachte, droge doek om stof en vuil te verwijderen.
 3. Voor hardnekkiger vuil kun je een licht vochtige doek gebruiken. Zorg er wel voor dat de doek niet te nat is en wring deze goed uit voordat je het paneel ermee reinigt.
 4. Gebruik geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen, omdat deze het oppervlak van het paneel kunnen beschadigen.
 5. Controleer regelmatig de staat van de bekabeling en aansluitingen om te zorgen dat alles goed is aangesloten en er geen beschadigingen zijn.
 6. Als je twijfelt over de werking of veiligheid van het paneel, raadpleeg dan altijd een professional om het probleem op te lossen.

Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je infrarood paneel probleemloos functioneert en je huis efficiënt verwarmt.

Tips voor efficiënt gebruik

Naast het onderhoud zijn er ook enkele tips om je infrarood paneel zo efficiënt mogelijk te gebruiken:

 • Plaats het paneel op een strategische locatie waar het de gewenste warmte kan verspreiden zonder belemmering.
 • Houd rekening met de grootte van de ruimte bij het kiezen van het juiste formaat paneel. Een grotere ruimte heeft mogelijk een groter paneel nodig.
 • Gebruik een thermostaat om de temperatuur in de ruimte te regelen en energie te besparen door het paneel alleen in te schakelen wanneer dat nodig is.
 • Experimenteer met de instellingen van het paneel om de gewenste temperatuur en comfortniveaus te bereiken.

Met deze tips kun je optimaal genieten van de voordelen van een zelf geïnstalleerd infrarood paneel en je huis efficiënt en comfortabel verwarmen.

“Het onderhoud en efficiënt gebruik van een infrarood paneel zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je verwarmingssysteem optimaal presteert en je energiekosten verlaagt.”

Neem de tijd om regelmatig het onderhoud uit te voeren en pas de gebruikerstips toe. Dit zal resulteren in een langere levensduur van je infrarood paneel en maximale energiebesparing.

Energiebesparing met infrarood paneel montage

Door zelf een infrarood paneel te monteren, kun je aanzienlijk besparen op verwarmingskosten. Het is niet alleen een duurzame en efficiënte keuze, maar ook een slimme investering voor energiebesparing in je huis.

Een van de belangrijkste tips voor de montage van infrarood verwarming is om te zorgen voor een juiste plaatsing van de panelen. Door ze strategisch te positioneren, kun je de warmte gelijkmatig door de ruimte verspreiden en zo energieverspilling voorkomen.

Bovendien is het zelf monteren van infrarood verwarming een DIY-project dat je gemakkelijk kunt uitvoeren. Met de juiste tips voor installatie van infrarood verwarming en een stapsgewijze handleiding, kun je zonder problemen aan de slag. Het enige wat je nodig hebt, zijn de benodigde materialen en een beetje handigheid.

Kortom, door zelf een infrarood paneel te installeren kun je niet alleen genieten van de voordelen van infrarood verwarming, maar ook aanzienlijk besparen op energiekosten. Volg de tips voor installatie van infrarood verwarming en maak van je huis een energiezuinige en comfortabele plek.

Meer informatie over infrarood paneel monteren

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood paneel monteren of hoe je een infrarood paneel zelf installeren kunt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals Warmteshop Mechelen, verwarmingswinkel Gavere of infrarood verwarming Turnhout.

Wanneer je bij Warmteshop infrarood verwarming koopt, is er altijd een montagekit bijgeleverd voor infrarood paneel monteren. In deze kit zit onder andere een boormal, schroeven, pluggen, montagebeugel en een instructieboekje.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Kom bijvoorbeeld meer te weten over de nieuwste technologieën infrarood panelen.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Kun je een infrarood paneel zelf installeren?

Ja, het is mogelijk om zelf een infrarood paneel te installeren. Het installatieproces is over het algemeen vrij eenvoudig en vereist geen professionele hulp.

Wat zijn de voordelen van zelf installeren van een infrarood paneel?

Het zelf installeren van een infrarood paneel heeft verschillende voordelen. Je bespaart op installatiekosten en hebt de vrijheid om het paneel precies te plaatsen waar je het nodig hebt. Daarnaast kun je met behulp van een handleiding en enkele tips gemakkelijk zelf een infrarood paneel installeren.

Waar moet je rekening mee houden bij het zelf installeren van een infrarood paneel?

Bij het zelf installeren van een infrarood paneel zijn er enkele belangrijke overwegingen. Zorg ervoor dat je een geschikte locatie kiest, volg een stappenplan en zorg ervoor dat je over de juiste materialen beschikt. Daarnaast is het belangrijk om de veiligheidsinstructies te volgen en de garantievoorwaarden te controleren.

Wat zijn de installatie-instructies voor een infrarood paneel?

Het installeren van een infrarood paneel is vrij eenvoudig. Volg deze stappen:
1. Bepaal de locatie van het paneel
2. Monteer het paneel aan de muur of het plafond
3. Sluit het paneel aan op het elektriciteitsnet
4. Stel de gewenste temperatuur in
Raadpleeg de handleiding voor gedetailleerde instructies en tips voor een succesvolle installatie.

Waar kan ik kwalitatieve infrarood panelen kopen in België?

Voor kwalitatieve infrarood panelen kun je terecht bij infrarood-verwarming.eu en warmteshop.be. Deze websites bieden een breed scala aan infrarood verwarmingsopties en accessoires, en hebben een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en service.

Hoe zorg ik voor het onderhoud en gebruik van een infrarood paneel?

Het onderhoud van een infrarood paneel is minimaal. Houd het paneel schoon door regelmatig stof te verwijderen. Controleer ook regelmatig of het paneel nog naar behoren werkt. Voor een efficiënt gebruik is het belangrijk om het paneel niet te bedekken en om de instellingen af te stemmen op de gewenste temperatuur.

Hoe draagt een zelf geïnstalleerd infrarood paneel bij aan energiebesparing?

Een zelf geïnstalleerd infrarood paneel kan bijdragen aan energiebesparing. Door de gerichte verwarming en de snelle opwarmtijd kun je energie besparen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Daarnaast kun je met behulp van thermostaten en timers de verwarming nauwkeurig reguleren en zo onnodig energieverbruik voorkomen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Kun je een infrarood paneel zelf installeren?