Kan een IR paneel brand teweegbrengen?

is infrarood verwarming gezond ir paneel infrarood gezondheid

Kan een IR paneel in de brand gaan?

is infrarood verwarming zuinig welk infrarood paneel kiezen ir paneel

Nee, een IR paneel kan geen brand veroorzaken. De IR panelen vandaag de dag zijn een stuk minder heet dan de ouderwetse elektrische verwarming. Bovendien heeft een IR paneel veiligheidsvoorziening, waarbij er meerdere schakelaars zijn die bij oververhitting detectie het systeem uitzet. Daarom is er geen brandgevaar en is een infrarood paneel absoluut veilig in gebruik.

Uiteraard moet je geen magneten op de verwarming plakken of papieren memo’s op het oppervlak plakken, daar is een verwarming niet voor bedoeld. Ook moet je de infrarood straling niet blokkeren, is ook logisch anders profiteer je niet van de heerlijke warmte. Dankzij de IP44 klasse is een badkamer verwarming spatwaterdicht en veilig te gebruiken in vochtige ruimtes.

Infrarood verwarming is niet gevaarlijk

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel ir paneel

De infrarood verwarming van Warmteshop hebben meerdere keuringscertificaten en keurmerken, die aangeven dat deze duurzame kachel veilig is.

IR paneel met RoHS

RoHS certificaat: IR paneel met een RoHS certificaat is vrij van schadelijke stoffen.

IR verwarming met EMV keurmerk

EMV keurmerk: Onze IR verwarming bevat het Elektromagnetische Verträglichkeit (EMV) keurmerk, waarmee het elektromagnetisch geschikt is. Ze produceren geen sterke elektromagnetische velden.

Duitse TUV keuring warmtepaneel

TÜV keuring: Een warmtepaneel met het Duitse TÜV keurmerk staat voor veilig en effectief huis verwarmen. Bij de TÜV test worden de warmtepanelen gekeurd op veiligheid van het product, efficiëntie van de componenten en de gebruikseigenschappen van het totaal product.

VDE keurmerk voor infrarood verwarming glas

VDE-keurmerk waarborgt de veiligheid van het product op elektrische, mechanische, thermische, giftige, radiologische en andere gevaren. Er zijn maar weinig infrarood panelen met een VDE keurmerk, maar een infrarood verwarming glas van het merk Welltherm bevat dit keurmerk. Deze zijn verkrijgbaar bij Warmteshop.

Wat is straling?

hoe werkt een verwarmingspaneel stralingspaneel

De straling die een warmte paneel gebruikt, is de lange golf infrarood-c straling (donkerstralers) en hebben een bereik boven 3000 nm. Deze straling bevat niet het schadelijke UV-licht, dat zich aan de andere kant van het lichtspectrum bevindt. Infraroodstraling is 100% veilig voor mens en dier.

Deze lange golf worden door veel moderne apparaten gebruikt, zo ook door IR verwarming. De infrarood straling verwarmen de huid, maar zullen niet doordringen. Lange golf infrarood c-straling is bijzonder geschikt voor het verwarmen van woningen en kantoorpanden. De lucht is vrij van stofcirculatie met een IR verwarming en zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Infrarood paneel is veilig

Infrarood paneel is een veilige verwarming, welke gebruikt maakt van de gezonde lang golf infraroodstraling. Dankzij de oververhitting schakelaars wordt een infrarood paneel nooit te warm. Ze zijn aanraakveilig, waardoor brandwonden niet aan de orde zijn. Veilig voor mens en dier.

Wil je meer informatie over de veiligheid, brandgevaar en werking van een IR paneel? Je kan voor IR paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de werking van IR paneelvinden. Lees meer over infrarood verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Kan een IR paneel brand teweegbrengen?