Is verwarming met infrarood goedkoper dan gas?

Infrarood verwarming met RAL kleuren stralingspaneel is verwarming met infrarood goedkoper dan gas

Wanneer het gaat om efficiënte en kostenbesparende verwarmingssystemen, komt infrarood verwarming steeds meer in beeld als een veelbelovend alternatief voor gasverwarming. Maar is verwarming met infrarood goedkoper dan gas? In dit artikel onderzoeken we deze vraag en kijken we ook naar de voordelen van infrarood verwarming, de prijzen, het duurzaamheidsaspect en hoe u energie kunt besparen met infrarood technologie. Daarnaast zullen we enkele tips delen en bespreken waar u infrarood verwarming kopen kunt.

Wat is infrarood verwarming?

Om een beter begrip te krijgen van infrarood verwarming, laten we eens kijken naar wat het precies is en hoe het werkt. Infrarood verwarming maakt gebruik van onzichtbare infrarode straling om warmte direct aan objecten en mensen af te geven. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die lucht opwarmen, verwarmt infrarood verwarming de objecten in een ruimte, waardoor een aangename en gelijkmatige warmte wordt gecreëerd.

Een van de voordelen van infrarood verwarming is dat het geen luchtcirculatie vereist, waardoor het stof en allergenen in de lucht vermindert. Bovendien zorgt de directe stralingswarmte van infrarood verwarming ervoor dat de warmte niet verloren gaat door tocht of open deuren en ramen.

Er zijn verschillende soorten infrarood verwarmingssystemen beschikbaar, zoals infrarood panelen, infrarood vloerverwarming en infrarood verwarmingslampen. Deze systemen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor u ze kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften en ruimte.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen:

  • Efficiëntie: Infrarood verwarming levert warmte direct aan objecten en mensen, waardoor er minder energie verloren gaat.
  • Comfort: De stralingswarmte van infrarood verwarming zorgt voor een gelijkmatige warmte in de ruimte en voelt aangenaam aan op de huid.
  • Gezondheid: Doordat infrarood verwarming geen luchtcirculatie veroorzaakt, vermindert het de verspreiding van stof, allergenen en bacteriën in de lucht.
  • Flexibiliteit: Infrarood verwarmingssystemen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende ruimtes en installatiemogelijkheden.

Als u geïnteresseerd bent in een infrarood verwarming kopen, dan kunt u terecht bij Warmteshop, een betrouwbare leverancier van hoogwaardige infrarood verwarmingsoplossingen. Met een breed assortiment aan producten en deskundig advies kunt u bij Warmteshop de juiste keuze maken voor uw behoeften.

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig infrarood warmtepanelen infraroodverwarmingen elektrische verwarming muurbevestiging infrarood panelen goedkoop verwarmen elektrische radiatoren convectoren vervangen keramische verwarming muurmodel is verwarming met infrarood goedkoper dan gas

Hoe werkt infrarood verwarming?

Om een beter begrip te krijgen van hoe infrarood verwarming werkt, moeten we eens in detail kijken naar de werking ervan. Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om direct warmte te leveren aan objecten en mensen in de ruimte. Deze vorm van verwarming is gebaseerd op het principe dat infraroodstraling in staat is om objecten te verwarmen zonder de tussenkomst van lucht.

Anders dan traditionele verwarmingssystemen, die de lucht opwarmen en vervolgens circuleren om warmteoverdracht te bereiken, straalt infrarood verwarming warmte rechtstreeks uit naar de objecten en mensen in de kamer. Deze directe straling zorgt voor efficiëntie en een snellere opwarming van de ruimte.

De efficiëntie van infrarood verwarming is te danken aan het vermogen van infraroodstraling om opgenomen te worden door objecten en omgezet te worden in warmte. Dit betekent dat er minder energie verloren gaat aan het opwarmen van ongebruikte ruimtes of door het ventileren van warme lucht naar buiten.

Dus, in tegenstelling tot bijvoorbeeld convectieverwarming, waarbij de warmte wordt verspreid via opgewarmde lucht, richt infrarood verwarming zich op het direct verwarmen van de objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een efficiënte en comfortabele warmte, omdat de warmtebron dichter bij de gebruiker is en er geen warmteverlies optreedt door tocht, slechte isolatie of ongebruikte ruimtes.

De voordelen van infrarood verwarming efficiëntie zijn onder andere:

  • Snellere opwarming van de ruimte
  • Energiebesparing door gerichte warmteoverdracht
  • Minder warmteverlies door tocht, minder goede isolatie of ongebruikte ruimtes
  • Lagere energiekosten
  • Comfortabele warmte, zonder droge lucht of stofcirculatie

Met infrarood verwarming kunt u genieten van snelle en efficiënte verwarming, waarbij de warmte direct wordt geleverd aan de objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor comfortabele warmte, energiebesparing en lagere kosten. Daarnaast zijn er geen luchtcirculatieproblemen of droge lucht, waardoor infrarood verwarming een gezonde en duurzame keuze is.

Verwarming met infrarood versus gasverwarming

Nu we bekend zijn met hoe infrarood verwarming werkt, is het interessant om deze te vergelijken met traditionele gasverwarming. Hoewel beide systemen warmte produceren, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen verwarming met infrarood en gasverwarming.

Efficiëntie en warmteniveaus

Een van de belangrijkste voordelen van verwarming met infrarood is de efficiëntie. Infrarood verwarming levert warmte direct aan objecten en mensen in de kamer, terwijl gasverwarming lucht verwarmt. Dit zorgt voor een gelijkmatige en gerichte verwarming, waardoor er minder energie verloren gaat.

Bovendien is het mogelijk om met infrarood verwarming specifieke zones in een ruimte te verwarmen, waardoor u precies kunt bepalen waar u warmte wilt hebben. Met gasverwarming is dit moeilijker te regelen, omdat het verwarmingssysteem afhankelijk is van luchtcirculatie.

Kosten en onderhoud

Een ander belangrijk aspect bij het vergelijken van verwarming met infrarood en gasverwarming is de kosten. De initiële investering zijn redelijk te noemen, zelfs lager dan een gasverwarming en ze bieden op de lange termijn kostenbesparingen. Ook als u gaat verhuizen, neemt u de warmtepanelen gewoon mee naar het nieuwe huis. Dit is met een gasverwarming niet mogelijk. Infrarood verwarming is namelijk energiezuinig en kan helpen om uw energierekening te verlagen. Daarnaast zijn er geen onderhoudskosten zoals periodiek onderhoud van een gasverwarmingssysteem.

Ecologische aspecten

Infrarood verwarming wordt over het algemeen beschouwd als een milieuvriendelijkere optie in vergelijking met gasverwarming. Het gebruik van infraroodstraling zorgt voor minder CO2-uitstoot en er zijn geen verbrandingsgassen zoals bij gasverwarming. Dit draagt bij aan een schonere en duurzamere verwarmingsoplossing. Infrarood verwarming en zonnepanelen gaan ook heel goed samen. U gebruikt direct de opgewekte energie voor het infrarood verwarmingssysteem.

verwarming gas is niet meer van deze tijd Verwarming met gas en verwarmen met gas

De kosten van infrarood verwarming

Een belangrijke factor bij het overwegen van infrarood verwarming is de prijs. We willen graag kijken naar de kosten van infrarood verwarmingssystemen en hoe deze zich verhouden tot gasverwarming. Het is essentieel om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Infrarood verwarming prijs

De prijs van infrarood verwarmingssystemen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het vermogen, het type verwarming en het merk. Over het algemeen variëren de kosten tussen €100 en €1000 per paneel, afhankelijk van het vermogen en de kwaliteit van het systeem.

Bij het vergelijken van de kosten van infrarood verwarming met gasverwarming, is het belangrijk om niet alleen naar de initiële prijs te kijken, maar ook naar de langetermijnkosten.

Kosten infrarood verwarming versus gas

Gasverwarming heeft over het algemeen lagere installatiekosten dan infrarood verwarming. Echter, infrarood verwarmingssystemen hebben een hogere energie-efficiëntie en kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening op lange termijn. Het is belangrijk om ook de onderhoudskosten en de levensduur van het systeem in overweging te nemen bij het vergelijken van de totale kosten.

“Infrarood verwarming kan aanvankelijk iets duurder zijn dan gasverwarming, maar de energiebesparingen en lagere onderhoudskosten kunnen uiteindelijk de investering rechtvaardigen.” – Paul, een tevreden klant van Warmteshop.

Kopen bij Warmteshop

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een infrarood verwarmingssysteem, kunt u terecht bij Warmteshop. Warmteshop biedt een breed scala aan hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen van gerenommeerde merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm. U kunt rekenen op deskundig advies en professionele installatieservices.

Neem contact op met Warmteshop voor meer informatie over de prijzen en het assortiment van infrarood verwarmingssystemen.

Duurzaam verwarmen met infrarood

Naast de vele voordelen die infrarood verwarming biedt, heeft het ook een aanzienlijke positieve impact op het milieu. Infrarood verwarming draagt bij aan duurzaam verwarmen en energiebesparing, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor milieubewuste consumenten.

Een van de belangrijkste aspecten van infrarood verwarming is de efficiënte manier waarop het warmte levert. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, zoals gasverwarming, verwarmt infrarood direct de objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor is er minder energie nodig om dezelfde mate van comfort te bereiken, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.

Bovendien maakt infrarood verwarming geen gebruik van fossiele brandstoffen, zoals gas. Dit betekent dat er geen uitstoot van schadelijke gassen is die bijdragen aan klimaatverandering en luchtvervuiling. Het gebruik van infrarood verwarming draagt dus bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van schonere energiebronnen.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is de lange levensduur en lage onderhoudskosten. De verwarmingselementen hebben geen bewegende delen, wat betekent dat er minder kans is op storingen en reparaties. Bovendien hebben ze een gemiddelde levensduur van 20 jaar of langer, waardoor ze een duurzame investering zijn voor de lange termijn.

Door te kiezen voor infrarood verwarming draagt u niet alleen bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk, maar kunt u ook genieten van lagere energiekosten op de lange termijn. Het is een win-win situatie voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Voordelen van infrarood verwarming

Naast de kosten- en energiebesparingen, biedt infrarood verwarming ook diverse andere voordelen. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke voordelen:

1. Comfortvoordelen

Infrarood verwarming levert directe verwarming aan objecten en mensen, wat resulteert in een aangename en gelijkmatige warmte. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die lucht verwarmen, vermijdt infrarood verwarming ook het circuleren van stof en allergenen, waardoor een schoner en gezonder binnenklimaat ontstaat.

2. Lage onderhoudskosten

Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen zeer weinig onderhoud nodig. Ze bevatten geen bewegende onderdelen, zoals ventilatoren of pompen, die kunnen slijten of kapot kunnen gaan. Hierdoor zijn er minder kosten en tijd nodig voor onderhoud en reparaties.

3. Lange levensduur

Infrarood verwarmingssystemen hebben meestal een lange levensduur en gaan veel langer mee dan traditionele verwarmingssystemen. Dit komt omdat ze gebruikmaken van solide materialen en geen bewegende delen hebben die kunnen verslijten of breken. Dit resulteert in een duurzame investering die op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

Met deze voordelen in gedachten, wordt duidelijk waarom infrarood verwarming een populaire keuze is geworden voor zowel huiseigenaren als bedrijven. Naast de kosten- en energiebesparingen, biedt infrarood verwarming ook een hoog comfortniveau, lage onderhoudskosten en een lange levensduur. Overweegt u de overstap naar infrarood verwarming, dan kunt u genieten van deze voordelen en bijdragen aan een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing voor uw woning of kantoor.

Energie besparen met infrarood technologie

Met infrarood verwarming kunt u niet alleen genieten van comfortabele warmte, maar ook energie besparen. Met een paar eenvoudige tips kunt u uw energieverbruik verminderen en uw kosten verlagen. Hier zijn enkele handige tips om energie te besparen met behulp van infrarood technologie:

1. Optimaliseer de plaatsing van de panelen

Plaats uw infrarood panelen strategisch in de ruimte waar u ze het meest nodig heeft. Door de panelen dichter bij de werk- of zitplaatsen te plaatsen, kunt u gerichter verwarmen en energie besparen. Vergeet ook niet om eventuele obstakels die de warmte kunnen blokkeren te vermijden.

2. Gebruik een thermostaat met tijdprogramma

Een thermostaat met tijdprogramma stelt u in staat om de verwarming te regelen op basis van uw dagelijkse routine. Programmeer de thermostaat om de verwarming lager te zetten wanneer u niet thuis bent of wanneer u slaapt. Hierdoor wordt er geen onnodige energie verspild en bespaart u op uw energierekening.

3. Combineer infrarood verwarming met isolatie

Om het meeste uit uw infrarood verwarming te halen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw woning goed geïsoleerd is. Goede isolatie voorkomt warmteverlies en zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Hierdoor hoeft u minder energie te verbruiken om een comfortabele temperatuur te behouden.

4. Verwarm alleen de ruimtes die u gebruikt

Met infrarood verwarming kunt u specifieke ruimtes verwarmen, in plaats van het hele huis. Maak gebruik van deze mogelijkheid door alleen de ruimtes te verwarmen die u daadwerkelijk gebruikt. Dit bespaart niet alleen energie, maar verlaagt ook uw energiekosten.

5. Onderhoud uw infrarood panelen regelmatig

Door regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw infrarood panelen zorgt u ervoor dat ze efficiënt blijven werken. Maak de panelen schoon aan de buitenkant schoon met een vochtige doek. Een goed onderhouden systeem kan energie besparen en de levensduur van uw panelen verlengen.

Met deze handige tips kunt u energie besparen en genieten van de vele voordelen van infrarood verwarming. Vergeet niet dat elk huis en elke situatie anders is, dus het kan nuttig zijn om advies in te winnen bij een deskundige. Begin vandaag nog met het besparen van energie en maak gebruik van de efficiëntie van infrarood technologie!

Infrarood verwarming merken en waar te kopen

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een infrarood verwarmingssysteem? Dan is het goed om te weten welke merken betrouwbaar en populair zijn. Enkele populaire merken op het gebied van infrarood verwarming zijn Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en betrouwbare prestaties.

Als u een infrarood verwarmingssysteem wilt kopen, kunt u terecht bij Warmteshop. Warmteshop is een gespecialiseerde winkel die een breed assortiment aan infrarood verwarmingssystemen aanbiedt. Hier vindt u de merken Ecaros, Alkari en Welltherm, evenals andere topmerken op het gebied van infrarood verwarming.

Warmteshop is een betrouwbare leverancier met jarenlange ervaring in de branche. Ze bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook professioneel advies en uitstekende klantenservice. Bij Warmteshop kunt u rekenen op een probleemloze aankoopervaring en de garantie van kwaliteit en duurzaamheid.

Wilt u een infrarood verwarmingssysteem kopen? Bezoek dan de website van Warmteshop (warmteshop.be) voor meer informatie en om het uitgebreide assortiment te bekijken. Bij Warmteshop vindt u alles wat u nodig heeft op het gebied van infrarood verwarming, inclusief de merken Ecaros, Alkari en Welltherm.

Badkamer verwarming elektrische badkamerverwarming elektrische handdoekdroger met thermostaat elektrische bijverwarming badkamer

Blijf op de hoogte: Nieuws en updates over infrarood verwarming

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van infrarood verwarming? In dit laatste gedeelte delen we graag het laatste nieuws en updates met u. We plaatsen regelmatig nieuwe artikelen, onderzoeken en andere waardevolle bronnen toevoegen over infrarood verwarming. Zo bent u verzekerd van de meest recente informatie over deze efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.

Wil je meer informatie ontvangen over is verwarming met infrarood goedkoper dan gas? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Malle, Warmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe je een infrarood verwarming grote ruimte toepast en hoe je geld bespaart. Hierdoor kunt u uw kennis verder verdiepen en weloverwogen keuzes maken wanneer u besluit over te stappen op infrarood verwarming. We raden u aan regelmatig een kijkje te nemen op deze websites om op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën, innovaties en energiebesparende tips.

Met deze nieuwssectie en de aanbevolen bronnen blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom infrarood verwarming. Blijf ons volgen en mis geen enkele update over deze duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing. Verander de manier waarop u uw huis verwarmt en ontdek de voordelen van infrarood verwarming voor uzelf.

FAQ

Is verwarming met infrarood goedkoper dan gas?

Verwarming met infrarood kan in sommige gevallen kostenbesparend zijn ten opzichte van gasverwarming. Dit komt doordat infrarood panelen gericht warmte afgeven naar specifieke plekken, waardoor er geen warmte verloren gaat in ongebruikte ruimtes. Bovendien zijn infrarood panelen energiezuiniger en hebben ze een lange levensduur, wat kan resulteren in lagere energie- en onderhoudskosten op de lange termijn.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een technologie waarbij warmte wordt geproduceerd door middel van infraroodstraling. Deze straling verwarmt objecten en mensen direct, in plaats van de lucht. Dit zorgt voor een efficiëntere en comfortabelere verwarming, aangezien de warmte zich gelijkmatig verspreidt en niet verloren gaat bij het openen van deuren of ramen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van elektromagnetische straling. De panelen zenden infraroodstralen uit, vergelijkbaar met de warmte die de zon produceert. Deze stralen worden geabsorbeerd door de objecten en mensen in de ruimte, waardoor deze rechtstreeks worden verwarmd. Hierdoor voelt de warmte natuurlijker aan en is er minder energie nodig in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Verwarming met infrarood versus gasverwarming

Verwarming met infrarood heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van gasverwarming. Infrarood geeft gerichte warmte af, waardoor er geen warmte verloren gaat in ongebruikte ruimtes. Bovendien warmt infrarood verwarming sneller op en behoudt het de warmte langer, waardoor de verwarming minder vaak hoeft te worden ingeschakeld. Daarnaast is infrarood verwarming ook veiliger, omdat er geen gasleidingen of verbrandingsprocessen zijn.

De kosten van infrarood verwarming

De kosten van infrarood verwarming kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type paneel, het vermogen en de installatiekosten. Over het algemeen zijn de initiële kosten van infrarood verwarming redelijk in vergelijking met die van gasverwarming, maar de energiebesparing en langere levensduur van de panelen zijn op de lange termijn kostenbesparend. Het is belangrijk om de prijzen te vergelijken en de terugverdientijd te berekenen voor uw specifieke situatie.

Duurzaam verwarmen met infrarood

Infrarood verwarming is een duurzame verwarmingsoplossing. Doordat de warmte direct aan objecten en mensen wordt geleverd, is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Bovendien kunnen infrarood panelen gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie, waardoor de ecologische voetafdruk verder wordt verminderd. Hierdoor draagt infrarood verwarming bij aan een duurzaam en energiezuinig verwarmingssysteem.

Voordelen van infrarood verwarming

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan infrarood verwarming. Ten eerste zorgt de directe verwarming voor een comfortabelere warmte, zonder luchtbeweging of droge lucht. Daarnaast zijn infrarood panelen energiezuinig en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze kostenbesparend zijn op de lange termijn. Ook zijn ze veilig in gebruik, omdat er geen risico is op bijvoorbeeld koolmonoxidevergiftiging. Tot slot zijn infrarood panelen esthetisch aantrekkelijk en kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan de stijl van uw interieur.

Energie besparen met infrarood technologie

Er zijn verschillende manieren om energie te besparen met infrarood technologie. Ten eerste kunt u de verwarming lokaal regelen, zodat alleen de ruimtes worden verwarmd die in gebruik zijn. Daarnaast kunt u gebruikmaken van bewegingssensoren of thermostaten om de temperatuur te optimaliseren en onnodig energieverbruik te voorkomen. Bijvoorbeeld als badkamer verwarming. Ook kunt u de warmte-afgifte enigszins verminderen en toch een comfortabele temperatuur behouden door bijvoorbeeld gebruik te maken van isolatie of gordijnen.

Infrarood verwarming merken en waar te kopen

Er zijn verschillende merken die infrarood verwarmingssystemen aanbieden, waaronder Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken bieden een breed scala aan panelen met verschillende ontwerpen en vermogens. U kunt infrarood verwarming kopen bij Warmteshop, een gespecialiseerde winkel die een ruim assortiment aan infrarood verwarmingssystemen en accessoires aanbiedt.

Kennisbank: Alles wat u moet weten over infrarood verwarming

Als u meer wilt weten over infrarood verwarming, kunt u onze uitgebreide kennisbank infrarood verwarming blogs raadplegen. Hier vindt u artikelen en bronnen die u helpen alles te begrijpen over infrarood verwarming, inclusief de werking, toepassingen en besparingstips.

Blijf op de hoogte: Nieuws en updates over infrarood verwarming

Als u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws en updates over infrarood verwarming, kunt u ons volgen op onze website. We delen regelmatig nieuwe artikelen, productinformatie en tips om het meeste uit uw infrarood verwarmingssysteem te halen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is verwarming met infrarood goedkoper dan gas?