Is verwarming elektrisch veilig

hoe werkt infrarood paneel IR paneel verwarming elektrisch veilig carbon verwarming verwarmingselement elektrisch

Hoe veilig is een verwarming elektrisch

Een verwarming elektrisch is in de laatste jaren zeer populair. En zeker gezien de verhoogde gasprijzen, stappen steeds meer mensen over op zonder gas huis verwarmen. Elektrisch verwarmen is veilig; er is geen kans op koolmonoxide vergiftiging, de warmte-elementen zijn 100% veilig omdat er geen gas of mazout aan te pas komt. Daarnaast heeft een verwarming elektrisch geen scherpe randen of punten en de buitenkant is aanraakveilig.

Is infrarood verwarming veilig?

hoe werkt infrarood paneel IR paneel verwarming elektrisch veilig

Infrarood verwarming is veilig in gebruik. Zelfs in de kinderkamer en badkamer waar vocht is, is een infrarood verwarmingspaneel veilig te gebruiken. Dankzij de IP44 klasse is een infrarood verwarming spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in natte ruimtes.

Het warmtepaneel is aanraakveilig, wat wil zeggen dat je met je handen het oppervlak kan aanraken zonder brandwonden op te lopen. Natuurlijk voelt het warm aan, maar er is geen gevaar op verbranding.

Geen verbrandingsgevaar IR verwarming

Bij verwarming elektrisch is verbrandingsgevaar een punt van aandacht. IR verwarming van Warmteshop draagt het Duitse TÜV-keurmerk. De wand infrarood verwarming heeft een maximale oppervlakte temperatuur van 115 graden Celsius. Zodat brandwonden en blaren uitgesloten zijn.

De achterkant van de verwarming elektrisch is zeer goed geïsoleerd, waardoor het niet heet wordt. Alle warmte wordt aan de voorkant uitgestraald. Er is dus ook aan de achterkant geen verbrandingsgevaar aanwezig. Onze IR verwarming uitvoeringen voldoen allen aan zeer strenge veiligheidseisen. En zijn dan ook voorzien diverse keurmerken en veiligheidscertificaten. Infrarood verwarming is daarom veilig voor mens en dier.

Hebben infrarood panelen scherpe randen?

wat is een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel ir verwarmingspanelen Verwarming installateur

Nee, infrarood panelen van Warmteshop hebben een stompe randen, zodat ook hier geen risico op letsel bestaat. Dit geldt zowel voor de metalen als de glazen infrarood panelen. De hoeken zijn ook stomp afgerond, waardoor het niet scherp is.

Wat betekent ESG veiligheidsglas bij infrarood paneel?

Het oppervlakte van een infrarood paneel glas is gemaakt van ESG veiligheidsglas, wat een hoge veiligheid biedt in de kinderkamer of andere ruimte. Mocht je de verwarming elektrisch laten vallen en het glas zou toch breken, dan ben je verzekerd dat het glas niet uiteenspat. ESG-veiligheidsglas kan je vergelijken met een autoruit. Als er een barst in het glas zit en deze breekt, dan valt het uiteen in heel veel kleine stukjes zonder scherpe randen. Waardoor ESG veiligheidsglas valt onder de noemer ‘letselbeperkend glas’.

Wat is ESG veiligheidsglas?

plafond verwarming woonkamer infrarood verwarming plafond verwarming elektrisch veilig

ESG is de Duitse benaming voor Thermisch gehard glas, ook wel voorgespannen glas genoemd. Thermisch gehard glas is float glas dat verhit is tot meer dan 600 graden Celsius, waarna het heel snel wordt afgekoeld. Daardoor ontstaat in het glas een spanning, waardoor veiligheidsglas ontstaat, welke een grote weerstand heeft tegen mechanische en thermische schokken.

Geen brandgevaar met warmtepanelen

Met een warmtepanelen is er geen brandgevaar. Deze verwarming elektrisch is een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische kachels. De verwarmingspanelen van Warmteshop zijn allen A-kwaliteit en zijn bovendien voorzien van meerdere veiligheidsschakelaars.

Deze hitteschakelaars zijn er voor de veiligheid. Mocht het verwarmingspaneel te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Verder voldoen alle infrarood warmtepanelen van Warmteshop aan zeer strenge veiligheidseisen. Je kan dus zeker stellen dat onze infrarood verwarming veilig is voor kinderen, volwassenen en dieren. Je kan een warmtepaneel met gerust hart aan de muur monteren binnen het bereik van kinderen.

Meer weten over verwarming elektrisch veilig

soorten verwarming

Wil je meer informatie over verwarming elektrisch veilig? Je kan voor verwarming elektrisch contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over verwarming elektrisch wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles vinden over Wat is de beste elektrische kachel. Lees meer over veilige infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is verwarming elektrisch veilig