Is infrarood verwarming zuinig

is infrarood verwarming zuinig welk infrarood paneel kiezen ir paneel bijverwarming elektrisch heater binnen wat is keramische verwarming

Is infrarood verwarming zuinig in verbruik?

Vergeleken met centrale verwarming is infrarood verwarming betaalbaarder en produceert zo veel meer warmte. Om de juiste hoeveelheid warmte door de ruimte te verspreiden, is de plaatsbepaling van een infrarood verwarming belangrijk. Zodat deze vrij de warmte kan verspreiden in de ruimte. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in heerlijke infraroodwarmte. Dit is een hoog rendement.

Er is een verhoging van de kamertemperatuur van 2 tot 3 graden doordat de vaste objecten, opwarmen. Denk hierbij aan muren, vloer en meubels. Hierdoor heb je minder energie nodig voor een behaaglijk gevoel. Het vereiste verwarmingsvermogen (bij een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m2/a) voor infrarood verwarming is slechts 500 watt voor een kamer van ongeveer 20 m2. Natuurlijk kan dit veranderen, afhankelijk van hoe goed de muren en ramen geïsoleerd zijn.

is infrarood verwarming zuinig

Verwarm met infrarood paneel alleen de ruimte waar je bent

De nauwkeurige regelbaarheid van een infrarood paneel maakt een nog verdere verlaging van de verbruikskosten mogelijk. Alleen de noodzakelijke ruimten moeten verwarmd worden. Als je niet in de kamer bent, is het niet nodig het infrarood paneel aan te zetten. Met behulp van aanwezigheidssensoren kan je dit eenvoudig regelen. Je kunt besluiten alleen een bepaalde hoek extra te verwarmen waar meer warmtebehoefte is. Bijvoorbeeld de hoek waar je werkplek is. Op deze manier bespaar je energie.

Bij infrarood panelen hoort ook een slimme thermostaat. Je kunt hiermee programma’s plannen voor elke dag van de week. Zo kun je de verbruiksuitgaven nog verder beperken. Je kunt de thermostaat van de elektrische verwarming badkamer, woonkamer, of waar je ook bent moeiteloos regelen met de Smart Home App.

Ben je bijvoorbeeld vergeten de plafondverwarming van de woonkamer uit te zetten voor je het huis verliet? Geen probleem, gebruik gewoon de app om het warmtepaneel op afstand uit te schakelen. Je gaat zuinig om met de elektriciteit en bespaart heel wat geld op je jaarlijkse energierekening.

Warmteshop infrarood verwarming met zonnepanelen

infrarood paneel

Wil je helemaal zuinig verwarmen? Kies dan voor een infrarood verwarming van Warmteshop in combinatie met zonnepanelen op dak. Door zelf je eigen stroom op te wekken via je eigen zonnepanelen, ben je nog onafhankelijker van de elektriciteitsprijzen en ben je bovendien nog goedkoper uit. Alles groene stroom die je opwekt, kan je direct gebruiken voor de infrarood verwarming in de woonkamer, slaapkamer, keuken of andere plek waar de warmte gewenst is. Vraag Warmteshop naar de mogelijkheden.

Meer informatie over energiezuinig verwarmen

Energiezuinig verwarmen is goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zuinig in verbruik, weinig warmteverlies tijdens het verwarmingsproces, andere manier van verwarmen en effectief energiezuinig verwarmen dat zijn de infrarood panelen van Warmteshop. Bovendien stoot je met groene stroom geen CO2 uit. Wil je nog zuiniger verwarmen? Kies dan voor verwarmen met zonnepanelen.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming zuinig? Je kan voor is infrarood verwarming zuinig contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming zuinig wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming zuinig vinden. Lees ook meer over onze thermostaten, waardoor je ook geld kan besparen op het verbruik.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood verwarming zuinig