Is infrarood verwarming gezond

is infrarood verwarming gezond ir paneel infrarood gezondheid

Waarom is infrarood verwarming gezond?

Het gebruik van infrarood verwarming is gezond voor de menselijke gezondheid. Ons lichaam reageert op infraroodstraling op een verzachtende en kalmerende manier. De manier waarop infrarood verwarming werkt is gebaseerd op dezelfde basistheorie als zonnestraling. In het bijzonder zendt infrarode straling lange golven uit, niet te verwarren met elektromagnetische velden. Wanneer een van deze warmtegolven in contact komt met een voorwerp, wordt een deel van zijn energie onmiddellijk omgezet in een behaaglijke warmte.

Alles over infrarood verwarming gezondheid is infrarood schadelijk

Infrarood paneel zorgt voor schone lucht

Omdat warme lucht opstijgt en koele lucht daalt, heeft een huis met een infrarood paneel minder luchtcirculatie. Astmatici en mensen met een allergie voelen zich meer op hun gemak in een omgeving met een rustige luchtcirculatie en minder stofdeeltjes. Er is geen circulatie in de ruimte omdat een infrarood paneel de voorwerpen rechtstreeks verwarmt en niet de lucht. Dit is wel het geval als je een convectieverwarming gebruikt om de lucht in de ruimte te verwarmen en te circuleren. Je profiteert direct van een schone binnenruimte doordat infrarood panelen voorkomen dat stof en bacteriën zich door de lucht verplaatsen.

Dankzij Infrarood Paneel goede luchtvochtigheid

Omdat de stralen ervoor zorgen dat het vocht in de muren verdwijnt en de ruimte een juiste vochtigheid behoudt, heb je met een infrarood verwarming van Infrarood Paneel ook het voordeel van een betere luchtvochtigheid. Als gewone radiatoren of een open haard aan staan, wordt een woning al gauw overdreven droog. Dankzij Infrarood Paneel heb je geen schrale lippen, droge huid, of jeukende ogen meer. Dit is ook heel voordelig voor mensen die lenzen dragen.

is infrarood verwarming gezond

Verwarming slaapkamer

Met een verwarming slaapkamer profiteer je ook van een comfortabele en gezonde omgeving in deze ruimte. Je verwarmt ook de muur door het warmtepaneel aan de tegenoverliggende kant van de buitenmuur te monteren. Dit betekent dat schimmel verdwijnt als een vochtige muur weer droog wordt. Een slaapkamer moet verwarmd worden omdat het er vaak vochtig is. Een ander voordeel is dat, omdat infrarode straling niet gevoelig is voor luchtbeweging, je het raam open kunt zetten voor ventilatie zonder veel warmteverlies te leiden. Je houdt op deze manier een gezonde slaapkamer in stand.

Meer informatie over infrarood gezond ontvangen

Dat infrarood gezond is, dat hebben we uitgelegd en brengt ook veel voordelen met zich mee. Zoals goede luchtvochtigheid, geen schimmels in de muren, geen stofdeeltjes in de lucht en natuurlijk de aangename warmte. Bovendien is infrarood gezond voor onze spieren en gewrichten. Reuma- en astmapatiënten hebben extra voordeel met de warme stralen.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming gezond? Je kan voor alle vragen en meer informatie contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming gezond wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming gezond vinden. Lees meer over terrasverwarmer met gezonde infraroodstraling.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood verwarming gezond