IR warmtepaneel kopen

wat is de beste infrarood verwarming zuinig verwarmen IR warmtepaneel infrarood paneel in de slaapkamer

Wil je een efficiënte en energiezuinige verwarmingsoplossing voor je huis? Dan is een IR warmtepaneel kopen een uitstekende keuze. Bij Warmteshop vind je een breed scala aan IR warmtepanelen van hoge kwaliteit die perfect passen bij jouw verwarmingsbehoeften.

Een IR warmtepaneel, ook wel bekend als een infrarood warmtepaneel, is een geavanceerd verwarmingssysteem dat gebruikmaakt van infraroodstraling om warmte te genereren. Deze moderne technologie zorgt voor een efficiënte en duurzame manier van verwarmen, waardoor je energie bespaart en tegelijkertijd geniet van een comfortabele omgeving.

Bij Warmteshop.be kun je eenvoudig een IR warmtepaneel kopen dat perfect aansluit op jouw wensen en behoeften. Of je nu een paneel zoekt voor je woonkamer, slaapkamer, kantoor of andere ruimte, er zijn verschillende opties beschikbaar. Met merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en betrouwbare prestaties.

Twijfel niet langer, bezoek Warmteshop.be en ontdek het assortiment aan IR warmtepanelen die je kunt kopen. Verwarm je huis op een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier. Bestel vandaag nog jouw IR warmtepaneel bij Warmteshop.be!

Wat is een IR warmtepaneel?

Een IR warmtepaneel is een innovatieve verwarmingsoplossing die gebruikmaakt van infraroodstraling om warmte aan de omgeving af te geven. Deze efficiënte technologie zorgt voor een comfortabele en energiezuinige manier van verwarmen.

IR warmtepanelen werken door middel van infraroodstraling, een vorm van elektromagnetische straling die warmte genereert wanneer het in contact komt met een oppervlak. Dit betekent dat de warmte direct wordt overgedragen aan de objecten en mensen in de ruimte, in plaats van de lucht te verwarmen zoals traditionele verwarmingssystemen dat doen.

Deze vorm van verwarmen biedt verschillende voordelen, waaronder een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling, een efficiënt energieverbruik en de mogelijkheid om specifieke ruimtes te verwarmen zonder het hele huis te verwarmen.

IR warmtepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik. Of je nu op zoek bent naar een paneel voor in de woonkamer, slaapkamer, kantoor of badkamer, er is altijd een geschikt model beschikbaar.

badkamer paneel infrarood verwarming badkamer ervaring snelle verwarming badkamer Hasselt ipx5 IR warmtepaneel

Werking van een IR warmtepaneel

IR warmtepanelen werken op basis van infraroodstraling. Ze zenden elektromagnetische golven uit die worden geabsorbeerd door de objecten in de ruimte, waardoor deze objecten worden verwarmd. Deze warmte wordt vervolgens verspreid door convectie, waardoor een aangename temperatuur in de ruimte ontstaat.

Door het gebruik van infraroodstraling wordt de warmte direct overgedragen aan de objecten en mensen in de ruimte, waardoor er geen warmteverlies is door verlies aan de buitenlucht. Hierdoor wordt er efficiënter omgegaan met energie en wordt de energierekening verlaagd.

Daarnaast biedt een IR warmtepaneel de mogelijkheid om specifieke ruimtes te verwarmen, waardoor er geen energie verspild wordt aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes. Dit zorgt voor een gecontroleerd en energiezuinig verwarmingssysteem.

De voordelen van een IR warmtepaneel

Een IR warmtepaneel biedt diverse voordelen als het gaat om energiezuinig verwarmen en duurzame verwarming. Of je nu op zoek bent naar een efficiënte oplossing voor thuis of op kantoor, een IR verwarmingssysteem kan de perfecte keuze zijn. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van infrarood verwarming:

 1. Energiezuinigheid: IR warmtepanelen werken op elektriciteit en zetten dit efficiënt om in warmte. Ze verwarmen specifieke zones in plaats van de hele ruimte, waardoor er minder energie wordt verspild.
 2. Duurzaamheid: Infrarood verwarming maakt gebruik van natuurlijke straling om warmte af te geven, zonder gebruik te maken van schadelijke stoffen of verbranding. Hierdoor is het een milieuvriendelijke en duurzame verwarmingsoplossing.
 3. Comfortabel verwarmingsgevoel: IR warmtepanelen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een aangenaam en gelijkmatig verwarmingsgevoel, vergelijkbaar met de warmte van de zon.
 4. Gezond binnenklimaat: Infraroodstraling heeft positieve effecten op de bloedcirculatie en kan helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn. Bovendien minimaliseert het de verspreiding van stof en allergenen in de lucht, waardoor een gezonder binnenklimaat ontstaat.

Met een IR warmtepaneel geniet je niet alleen van energiezuinige en duurzame verwarming, maar ook van een comfortabele en gezonde leefomgeving. Ontdek de voordelen van infrarood verwarmingssystemen en maak een bewuste keuze voor efficiënte warmteoplossingen.

Soorten IR warmtepanelen

Er zijn verschillende soorten IR warmtepanelen op de markt die kunnen zorgen voor een efficiënte en comfortabele verwarming in huis. Enkele van de populaire merken zijn Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken staan bekend om hun hoogwaardige infrarood warmtepaneelsystemen die duurzaam en energiezuinig zijn.

De IR warmtepanelen van Ecaros zijn ontworpen met oog voor design en functionaliteit. Ze bieden niet alleen efficiënte verwarming, maar passen ook mooi in elk interieur. Alkari is een ander gerenommeerd merk dat infrarood warmtepaneelsystemen van hoge kwaliteit produceert. Het ergonomische ontwerp en de geavanceerde technologie maken de Alkari warmtepanelen een uitstekende keuze voor energiezuinige verwarming.

Welltherm is een merk dat bekend staat om zijn innovatieve benadering van infrarood verwarming. Hun panelen leveren niet alleen aangename warmte, maar zijn ook uitgerust met slimme functies die het energieverbruik optimaliseren. Dit maakt de IR warmtepanelen van Welltherm ideaal voor wie op zoek is naar een duurzame en slimme verwarmingsoplossing.

Of je nu kiest voor een IR warmtepaneel van Ecaros, Alkari of Welltherm, je kunt er zeker van zijn dat je investeert in een energiezuinige verwarmingsoplossing die zorgt voor comfort en kostenbesparing. Deze merken hebben zich bewezen in de markt en bieden een brede selectie aan panelen die aan verschillende behoeften en voorkeuren voldoen.

Hoe werkt een IR warmtepaneel?

Een IR warmtepaneel is een innovatieve en efficiënte verwarmingsoplossing die gebruikmaakt van infraroodstraling om warmte te genereren. Het is een elektrisch verwarmingssysteem dat een comfortabel en energiezuinig alternatief biedt voor traditionele verwarmingsmethoden.

Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling die vergelijkbaar is met de warmte die wordt gegenereerd door de zon. Wanneer een IR warmtepaneel wordt ingeschakeld, verwarmt het de objecten en oppervlakken in de ruimte rechtstreeks, in plaats van de lucht. Dit creëert een aangename en gelijkmatige warmte die wordt geabsorbeerd door de objecten en wordt uitgestraald naar de omgeving.

De werking van een IR warmtepaneel is gebaseerd op het principe van stralingswarmte. In tegenstelling tot convectiewarmte, waarbij lucht wordt verwarmd en circuleert, verwarmt infraroodstraling de objecten direct, waardoor er minder warmteverlies is en de warmte langer behouden blijft. Dit resulteert niet alleen in een efficiënte verwarming, maar ook in een lagere energierekening.

Met een IR warmtepaneel geniet je van een snelle opwarmtijd en een gerichte verwarming waar je het nodig hebt. Het is een duurzame en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing die geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen.

Een IR warmtepaneel kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt en biedt veel flexibiliteit bij het verwarmen van verschillende ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers, kantoren en terrassen. Daarnaast kunnen ze ook gecombineerd worden met andere verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, om het verwarmingscomfort verder te verbeteren.

Met een IR warmtepaneel geniet je niet alleen van efficiënte en comfortabele verwarming, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst. Ontdek vandaag nog de vele voordelen van een IR warmtepaneel voor jouw verwarmingsbehoeften.

infrarood paneel keuken krtijtbord infrarood paneel verwarming krijtbord keuken krijtbord in keuken verwarming IR warmtepaneel

Waar kan een IR warmtepaneel worden geplaatst?

Een IR warmtepaneel is een veelzijdige verwarmingsoplossing die op verschillende plaatsen in huis kan worden geplaatst voor optimale verwarmingsefficiëntie en comfort. Hier zijn enkele ideeën voor het plaatsen van IR warmtepanelen:

In de woonkamer

Een IR warmtepaneel kan aan de muur of het plafond van de woonkamer worden gemonteerd om gelijkmatige warmte te bieden. Dit zorgt voor een comfortabele omgeving om te ontspannen en te genieten van quality time met familie en vrienden.

In de slaapkamer

Plaats een IR warmtepaneel in de slaapkamer voor behaaglijke warmte tijdens de koude nachten. Het geeft je de mogelijkheid om de verwarming van de rest van het huis uit te schakelen en tegelijkertijd een comfortabele en rustige slaapomgeving te creëren.

In de badkamer

Met een waterdicht IR warmtepaneel kun je genieten van een aangename warmte in de badkamer. Plaats het paneel op een strategische plek, zoals boven de wastafel of bij de douche, om directe warmte te bieden wanneer je het nodig hebt. Een badkamer verwarming biedt ook snel warmte, waardoor je iedere ochtend een comfortabele ruimte in stapt. Bovendien verkrijgbaar in prachtige modellen, zoals een spiegel badkamer verwarming of een handdoekdroger.

In de keuken

Een IR warmtepaneel in de keuken zorgt voor een aangename warmte tijdens het koken en eten. Het kan ook helpen om vochtigheid en condensatieproblemen te verminderen, omdat het de omgeving opwarmt en vochtigheid opneemt.

In de werkkamer

Als je een aparte werkkamer hebt, kun je een IR warmtepaneel installeren voor comfortabele warmte tijdens het werken. Dit is vooral handig als je langere tijd achter je bureau zit en behoefte hebt aan een efficiënte warmtebron.

Met slimmere verwarmingsoplossingen zoals IR warmtepanelen kun je specifieke ruimtes gericht verwarmen, wat resulteert in energiebesparing en een beter comfortniveau. Overweeg de verschillende mogelijkheden van plaatsing van IR warmtepanelen in je huis voor een efficiënt en gezellig verwarmingssysteem.

Installatie en onderhoud van een IR warmtepaneel

Een IR warmtepaneel biedt een efficiënte en energiezuinige manier om je huis te verwarmen. Om optimaal van de voordelen van dit infrarood verwarmingssysteem te kunnen genieten, is het belangrijk om het correct te installeren en regelmatig te onderhouden. Hier zijn enkele praktische tips om je op weg te helpen.

Installatie van een IR warmtepaneel

 1. Zorg ervoor dat je het warmtepaneel op een geschikte locatie plaatst. Het moet vrij hangen en niet in contact komen met andere objecten om optimale warmtespreiding te garanderen.
 2. Controleer of er een stopcontact in de buurt is om het warmtepaneel op aan te sluiten. Zo niet, overweeg dan om een elektricien in te schakelen voor het installeren van een nieuw stopcontact.
 3. Volg de installatie-instructies van de fabrikant nauwkeurig op. Elk type warmtepaneel kan specifieke montagevereisten hebben.
 4. Als je twijfelt over de installatie, raadpleeg dan een professional om ervoor te zorgen dat het warmtepaneel veilig en efficiënt geïnstalleerd wordt.

Onderhoud van een IR warmtepaneel

Om ervoor te zorgen dat je IR warmtepaneel optimaal blijft functioneren, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele tips om je warmtepaneel in topconditie te houden:

 • Stof het warmtepaneel regelmatig af met een zachte doek of een plumeau om te voorkomen dat stof de warmtespreiding belemmert.
 • Controleer regelmatig de kabels en stekker van het warmtepaneel op eventuele beschadigingen. Als je schade opmerkt, laat het dan onmiddellijk repareren door een professional.
 • Houd het gebied rondom het warmtepaneel vrij van obstakels, zoals meubels of gordijnen, om de warmtecirculatie niet te belemmeren.
 • Als je merkt dat het warmtepaneel niet meer naar behoren functioneert, raadpleeg dan een professional om het probleem te identificeren en op te lossen.

Door je IR warmtepaneel goed te installeren en regelmatig te onderhouden, kun je jarenlang genieten van comfortabele en energiezuinige verwarming in je huis.

IR warmtepanelen kopen bij Warmteshop

Wil je hoogwaardige IR warmtepanelen kopen, dan ben je bij Warmteshop aan het juiste adres. Met een ruim assortiment aan IR panelen van verschillende topmerken, vind je hier de perfecte verwarmingsoplossing voor jouw woning. Of je nu kiest voor een infrarood warmtepaneel van Ecaros, Alkari of Welltherm, je geniet altijd van de beste kwaliteit en duurzaamheid.

Dankzij de uitgebreide selectie modellen is er voor elke ruimte een geschikt IR warmtepaneel beschikbaar. Of je nu een klein paneel nodig hebt voor de badkamer of juist een krachtiger model voor de woonkamer, Warmteshop heeft het allemaal.

Naast de verschillende merken en modellen, biedt Warmteshop.be ook aantrekkelijke prijzen voor IR warmtepanelen. Zo kun je bij Warmteshop kwaliteitsvolle IR panelen kopen tegen een scherpe prijs, zonder aan comfort en efficiëntie te hoeven inleveren. Bovendien profiteer je van de energiezuinigheid van IR warmtepanelen, waardoor je ook op de lange termijn kunt besparen op je energiekosten.

Waarom zou je nog langer wachten? Kies voor het comfort en de duurzaamheid van een IR warmtepaneel en koop jouw exemplaar vandaag nog bij Warmteshop. Ontdek het brede assortiment en profiteer van de vele voordelen die infrarood verwarming te bieden heeft.

waarom infrarood verwarming muur verwarming infrarood verwarming verbruik

Duurzaam verwarmen met een IR warmtepaneel

Energiezuinig verwarmen wordt steeds belangrijker in onze moderne samenleving. Een IR warmtepaneel is een duurzame verwarmingsoplossing die efficiënt en milieuvriendelijk is. Met behulp van infraroodstraling verwarmt het paneel niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een comfortabel en gelijkmatig verwarmingsgevoel.

Door te kiezen voor een IR warmtepaneel bespaar je niet alleen op energiekosten, maar verminder je ook je CO2-uitstoot. Deze verwarmingsmethode maakt namelijk gebruik van elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen. Bovendien heb je met een IR paneel geen last meer van warmteverlies door onnodige ventilatie, zoals bij traditionele verwarmingssystemen. Zo draag je bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Een ander voordeel van een IR warmtepaneel is dat het flexibel en efficiënt te gebruiken is. Je kunt de panelen eenvoudig plaatsen in de ruimtes waar je verwarming nodig hebt, zonder dat je het hele huis hoeft te verwarmen. Hierdoor wordt er geen energie verspild aan ruimtes die niet worden gebruikt. Dit maakt een IR warmtepaneel niet alleen energiezuinig, maar ook kostenbesparend.

Kortom, een warmtepaneel infrarood biedt een duurzame en efficiënte oplossing voor verwarming. Door te kiezen voor deze milieuvriendelijke verwarmingsmethode draag je bij aan een beter energiebeheer en een schonere wereld. Met een IR warmtepaneel geniet je niet alleen van een aangename warmte, maar ook van de voordelen van energiezuinig en duurzaam verwarmen.

Meer informatie over infrarood panelen

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood panelen of welk model IR warmtepaneel je moet kiezen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Malle, Warmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe een stijlvol led verwarmingspaneel energiezuinige led verlichting en infrarood verwarming combineert.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Waar kan ik een IR warmtepaneel kopen?

Je kunt een IR warmtepaneel kopen bij Warmteshop.be. Zij bieden een breed assortiment aan IR panelen van merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm.

Wat is een IR warmtepaneel?

Een IR warmtepaneel is een energiezuinige verwarmingsoplossing die gebruikmaakt van infraroodstraling om warmte af te geven. Het paneel verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en personen in de ruimte.

Wat zijn de voordelen van een IR warmtepaneel?

Een IR warmtepaneel biedt verschillende voordelen, zoals energiezuinig verwarmen, duurzaamheid, comfortabel verwarmingsgevoel en geen last van luchtcirculatie of droge lucht.

Welke soorten IR warmtepanelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten IR warmtepanelen beschikbaar, onder andere van de merken Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze panelen hebben elk hun eigen specifieke eigenschappen en ontwerpen.

Hoe werkt een IR warmtepaneel?

Een IR warmtepaneel werkt door middel van elektrische verwarmingselementen die infraroodstraling genereren. Deze straling verwarmt direct objecten en personen in de ruimte, waardoor een aangename en efficiënte warmte wordt gecreëerd.

Waar kan ik een IR warmtepaneel plaatsen?

Een IR warmtepaneel kan in verschillende ruimtes worden geplaatst, zoals woonkamers, slaapkamers, badkamers en kantoren. Het is belangrijk om het paneel op strategische plaatsen te installeren voor optimale verwarmingsefficiëntie.

Hoe installeer en onderhoud ik een IR warmtepaneel?

Voor de installatie van een IR warmtepaneel is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen. Het onderhoud is over het algemeen beperkt tot regelmatig schoonmaken met een zachte doek en het controleren van de elektrische aansluitingen.

Kan ik een IR warmtepaneel kopen bij Warmteshop.be?

Ja, bij Warmteshop.be kun je terecht voor een ruim aanbod aan IR warmtepanelen. Ze bieden verschillende merken, modellen en prijzen, zodat er voor iedereen een passende verwarmingsoplossing is.

Hoe draagt een IR warmtepaneel bij aan duurzaam verwarmen?

Een IR warmtepaneel is een duurzame verwarmingsoplossing, omdat het energiezuinig verwarmt en geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen. Daarnaast zorgt de efficiënte warmteafgifte ervoor dat er geen energie verloren gaat.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | IR warmtepaneel kopen