Infrarood verwarming hoe werkt het?

infrarood verwarming hoe werkt het verwarmingspaneel elektrisch

Infrarood verwarming hoe werkt het eigenlijk?

Wil je jouw huis op een duurzame en comfortabele manier verwarmen? Dan is infrarood verwarming misschien de juiste keuze voor jou. In dit artikel leggen we uit hoe infrarood verwarming werkt, wat de voordelen ervan zijn en hoe je infrarood panelen installeert.

Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om objecten direct te verwarmen, in plaats van de lucht. Dit zorgt voor een gelijkmatige en aangename warmte, vergelijkbaar met de warmte van de zon.

De werking van infraroodstraling is gebaseerd op het principe dat warme objecten warmte afgeven aan koudere objecten in hun omgeving. Infrarood panelen stralen infraroodstraling uit die opwarmt wanneer ze in contact komen met objecten in de ruimte. Dit maakt infrarood verwarming energiezuinig en zorgt voor een comfortabele en efficiënte verwarming van jouw huis.

De installatie van infrarood panelen is relatief eenvoudig en kan worden uitgevoerd in verschillende ruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer, badkamer en kantoor. Er zijn verschillende merken infrarood panelen beschikbaar, zoals Ecaros, Alkari en Welltherm, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben.

Met infrarood verwarming kun je niet alleen jouw huis op een duurzame en energiezuinige manier verwarmen, maar ook genieten van de voordelen van een gelijkmatige warmteverdeling, snelle opwarmtijd en de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen.

In de volgende secties van dit artikel gaan we dieper in op wat infrarood verwarming precies is, de werking ervan, de voordelen, installatie en meer. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over infrarood verwarming.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een moderne en efficiënte manier om je huis te verwarmen. Maar wat houdt het precies in? Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om objecten in een ruimte direct te verwarmen, in plaats van de lucht. Dit is een groot verschil in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen en vervolgens deze warmte door de ruimte laten circuleren.

Het basisprincipe van infrarood verwarming is gebaseerd op de werking van infrarood straling. Infrarood straling is een vorm van elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Het is vergelijkbaar met de warmte die je voelt wanneer je in de zon zit, maar zonder de schadelijke ultraviolette straling.

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen beschikbaar, zoals infrarood vloerverwarming, infrarood wandpanelen en infrarood plafondpanelen. Deze panelen zenden infraroodstraling uit die direct door objecten in de ruimte wordt geabsorbeerd. Hierdoor worden de objecten verwarmd en stralen ze op hun beurt warmte uit naar de omgeving.

De infrarood straling zorgt ervoor dat je snel en gelijkmatig warmte ervaart. Dit maakt infrarood verwarming zeer comfortabel en energiezuinig. Bovendien kun je met infrarood panelen specifieke zones in je huis verwarmen, waardoor je gericht kunt besparen op energiekosten.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van de werking van infraroodstraling om een comfortabele en energiezuinige warmte in je huis te creëren. Maar hoe werkt dit precies?

De werking van infrarood verwarming berust op het principe van infraroodstraling. De infrarood panelen stralen infraroodstraling uit die direct in contact komt met objecten in de ruimte. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht opwarmen, verwarmt infraroodstraling de objecten in de ruimte rechtstreeks. Dit zorgt voor een aangename warmte die vergelijkbaar is met de warmte van de zon.

Wanneer infraroodstraling in contact komt met objecten, zoals meubels, muren en vloeren, wordt de energie geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens weer uitgestraald door de objecten, waardoor een gelijkmatige en comfortabele warmte in de ruimte ontstaat.

Dankzij de werking van infraroodstraling kunnen infrarood panelen snel en efficiënt warmte genereren. De panelen verwarmen namelijk niet de lucht, maar direct de objecten. Hierdoor is er geen warmteverlies door convectie, wat resulteert in een efficiëntere verwarming van de ruimte. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, waardoor er geen warme en koude plekken ontstaan.

De werking van infraroodstraling maakt infrarood verwarming een energiezuinige optie voor het verwarmen van je huis. Omdat de warmte direct op objecten wordt overgedragen, is er minder energie nodig om de ruimte op te warmen. Dit leidt tot lagere stookkosten en een verminderde belasting van het milieu.

Al met al staat de werking van infrarood verwarming in het teken van efficiëntie, comfort en duurzaamheid. Door gebruik te maken van infraroodstraling kunnen infrarood panelen op een effectieve en milieuvriendelijke manier jouw huis verwarmen.

Voordelen infrarood verwarming

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van infrarood verwarming in jouw huis. Ten eerste is infraroodverwarming energiezuinig. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, waarbij de lucht wordt verwarmd, verwarmt infraroodverwarming direct de objecten in een ruimte. Hierdoor gaat er geen warmte verloren aan de luchtstroom, waardoor het energieverbruik wordt verminderd. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een lagere ecologische impact.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is de gelijkmatige verwarming. Doordat de infraroodstraling direct op objecten in de ruimte gericht is, ontstaat er een consistente warmteverdeling. Dit betekent dat er geen koude plekken zijn en dat elke hoek van de ruimte gelijkmatig wordt verwarmd. Dit zorgt voor een comfortabele leefomgeving in huis.

Bovendien heeft infrarood verwarming een snelle opwarmtijd. Infraroodpanelen beginnen direct warmte af te geven zodra ze worden ingeschakeld. Dit betekent dat je geen extra tijd hoeft te besteden aan het wachten op opwarming van het hele huis. Je kunt dus direct genieten van de warmte zodra je de verwarming inschakelt.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen. Je kunt infraroodpanelen in verschillende kamers of ruimtes in je huis installeren, waardoor je de controle hebt over welke zones worden verwarmd. Dit is vooral handig in huizen met meerdere verdiepingen of ruimtes die niet constant worden gebruikt. Door specifieke zones te verwarmen, bespaar je energie en verhoog je het comfort in de ruimtes waar je daadwerkelijk aanwezig bent.

Tot slot willen we ook de financiële voordelen benadrukken. Hoewel infrarood verwarming mogelijk initieel een investering vereist, kan het op lange termijn kostenbesparend zijn. Door besparingen op je energierekening en de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen, kun je geld besparen op verwarmingskosten.

Samengevat zijn de infrarood verwarming voordelen:

 • Energiezuinig
 • Gelijkmatige verwarming
 • Snelle opwarmtijd
 • Mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen
 • Financiële voordelen

Met deze voordelen in gedachten is infrarood verwarming een aantrekkelijke keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en comfortabele verwarmingsoplossing.

installatie infrarood verwarming voordelen over infrarood verwarming hoe werkt het

Installatie van infrarood panelen

Wil je genieten van duurzame en efficiënte verwarming in je huis? Dan is het installeren van infrarood panelen een uitstekende keuze. In dit gedeelte zullen we de stappen en vereisten voor de installatie van infrarood panelen uitleggen, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de installatie van infrarood panelen relatief eenvoudig is. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar het is ook mogelijk om een professional in te schakelen voor de installatie. Zorg er in ieder geval voor dat je op de hoogte bent van de geldende richtlijnen en veiligheidsvoorschriften om de installatie correct en veilig uit te voeren.

Vereisten voor infrarood panelen installatie

 • Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt op de muur of het plafond waar je de panelen wilt installeren. Houd ook rekening met eventuele obstakels, zoals meubels of gordijnen die de warmte kunnen blokkeren.
 • Voor een optimale werking is het aan te raden om infrarood panelen op een hoogte tussen de 180 en 220 centimeter te installeren.
 • Zorg voor een stabiele en stevige bevestiging van de panelen aan de muur of het plafond. Deze moeten goed worden vastgeschroefd om veiligheid te waarborgen.
 • Voor de installatie is het belangrijk om de juiste elektrische aansluitingen te hebben. Raadpleeg hiervoor een elektricien om ervoor te zorgen dat alles volgens de geldende normen wordt aangesloten.

Infrarood panelen merken: Ecaros, Alkari, en Welltherm

Er zijn verschillende merken die infrarood panelen aanbieden, elk met hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Ecaros, Alkari en Welltherm zijn enkele bekende merken die hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen leveren. Deze merken staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, waardoor ze uitstekende keuzes zijn voor de installatie van infrarood panelen in jouw huis.

Wanneer je infrarood panelen kiest, is het belangrijk om te overwegen welk merk het beste past bij jouw behoeften en budget. Elk merk heeft specifieke eigenschappen en prijsklassen, dus het is de moeite waard om de verschillende opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Tips voor efficiënte installatie

 • Zorg ervoor dat je de juiste panelen kiest op basis van de grootte en behoeften van de ruimte. Een te klein paneel kan niet voldoende warmte leveren, terwijl een te groot paneel onnodig energie verbruikt.
 • Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig voor een correcte installatie. Let vooral op de montagehoogte en afstand tot objecten in de ruimte.
 • Overweeg om een thermostaat te installeren om de temperatuur nauwkeurig te regelen en energie te besparen.
 • Laat de installatie bij voorkeur uitvoeren door een ervaren professional om ervoor te zorgen dat alles volgens de vereisten en veiligheidsnormen gebeurt.

Met de juiste voorbereiding en zorgvuldige installatie kun je genieten van de voordelen van infrarood panelen, zoals efficiënte verwarming, energiebesparing en comfort in je huis. Kies voor betrouwbare merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm voor duurzame en hoogwaardige infrarood verwarming.

Infrarood verwarming in België

Welkom bij het zesde gedeelte van ons artikel over infrarood verwarming. In dit gedeelte richten we ons specifiek op de toepassing van infrarood verwarming in België, een land waar deze moderne verwarmingstechnologie steeds populairder wordt.

Voordelen voor Belgische huishoudens

Infrarood verwarming biedt talrijke voordelen voor huishoudens in België. Ten eerste zorgen de infraroodstralen direct voor aangename warmte in huis. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten tot de lucht is opgewarmd, zoals bij traditionele verwarmingssystemen. Bovendien kan infrarood verwarming op een zeer energiezuinige manier worden gebruikt, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.

Daarnaast biedt infrarood verwarming de mogelijkheid om specifieke zones in huis te verwarmen. Hierdoor kun je de warmteafgifte aanpassen aan de behoeften van elke kamer, waardoor je energie bespaart en het comfort verhoogt. Ook is infrarood verwarming geschikt voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten, waardoor het een flexibele keuze is voor huishoudens in België.

Informatie over de installatie

Ben je geïnteresseerd in het installeren van infrarood panelen in jouw huis? Het is belangrijk om te weten dat de installatie van infrarood panelen relatief eenvoudig is en geen grote verbouwingen vereist. De panelen kunnen zowel aan wanden als plafonds worden gemonteerd en nemen weinig ruimte in beslag. Het is raadzaam om de installatie over te laten aan een professionele installateur om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct gebeurt.

Belangrijke leveranciers in België: Warmteshop.be

Als het gaat om infrarood verwarming in België, is Warmteshop.be een prominente leverancier van hoogwaardige infrarood panelen. Deze gerespecteerde leverancier biedt een breed scala aan infrarood verwarmingssystemen van topmerken, die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Warmteshop.be heeft een deskundig team dat informatie en advies op maat kan bieden voor jouw specifieke verwarmingsbehoeften. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste infrarood panelen en kunnen ook de installatie verzorgen, waardoor je verzekerd bent van een probleemloze en efficiënte implementatie van je nieuwe verwarmingssysteem.

Met Warmteshop.be als jouw partner voor infrarood verwarming, ben je verzekerd van hoogwaardige producten, uitstekende service en een energiezuinige en comfortabele verwarming in je huis.

Veelgestelde vragen over infrarood verwarming

Heb je vragen over infrarood verwarming? We hebben enkele veelvoorkomende vragen beantwoord om je te helpen een beter inzicht te krijgen. Hier zijn enkele antwoorden op vragen die je mogelijk hebt:

 1. Hoeveel panelen heb ik nodig?
  Het aantal panelen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie en je persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen geldt dat een goede richtlijn is om 60-80 watt per vierkante meter te rekenen. Het is belangrijk om een professionele installateur te raadplegen om een nauwkeurige schatting te krijgen voor jouw specifieke situatie.
 2. Is infrarood verwarming geschikt voor elke ruimte?
  Ja, infrarood verwarming is geschikt voor bijna elke ruimte in huis. Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer, infrarood panelen kunnen worden geïnstalleerd om een comfortabele warmte te bieden. Ze zijn ook geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.
 3. Hoe verhoudt infrarood verwarming zich tot andere verwarmingssystemen?
  Infrarood verwarming onderscheidt zich van andere verwarmingssystemen door de manier waarop het warmte genereert. In plaats van de lucht te verwarmen, verwarmt infraroodstraling direct de objecten en mensen in de ruimte. Dit resulteert in een efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling. Bovendien biedt infrarood verwarming een snelle opwarmtijd en de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen, wat kan resulteren in energiebesparing.

Heb je meer vragen over infrarood verwarming? Neem contact op met een professionele installateur voor advies op maat.

Infrarood verwarmingssystemen: welke te kiezen?

Er zijn verschillende soorten infrarood verwarmingssystemen beschikbaar op de markt. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw huis, zodat je optimaal kunt profiteren van de voordelen van infrarood verwarming.

Panelsysteem

Een veelvoorkomend type infrarood verwarmingssysteem is het panelsysteem. Deze panelen worden vaak aan het plafond of aan de muur gemonteerd en stralen directe warmte uit naar de objecten in de ruimte. Ze zijn efficiënt en zorgen voor een gelijkmatige verwarming. Bovendien zijn panelsystemen verkrijgbaar in verschillende formaten en ontwerpen, waardoor ze naadloos kunnen worden geïntegreerd in elk interieur.

Vloerverwarmingssysteem

Een ander type infrarood verwarmingssysteem is het vloerverwarmingssysteem. Hierbij worden de infrarood panelen onder de vloer geïnstalleerd, waardoor de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verdeeld. Dit zorgt voor een comfortabele en aangename warmte, vooral tijdens koude wintermaanden. Vloerverwarmingssystemen zijn energiezuinig en kunnen worden gebruikt in zowel nieuwbouw- als bestaande woningen.

Spiegelverwarmingssysteem

Een interessante optie voor de badkamer is het spiegelverwarmingssysteem. Het bestaat uit een infrarood paneel dat achter een spiegel wordt geplaatst en warmte afgeeft. Hierdoor blijft de spiegel condensvrij en kun je genieten van een helder zicht, zelfs na het douchen. Spiegelverwarmingssystemen zijn ook verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd.

 • Voordelen van infrarood panelsysteem:

  • Energiezuinig: infrarood panelen verwarmen efficiënt en hebben een laag energieverbruik.
  • Gelijkmatige verwarming: de warmte wordt gelijkmatig verspreid in de ruimte, waardoor er geen koude plekken ontstaan.
  • Aanpasbaar: infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waardoor ze geschikt zijn voor elke ruimte.
 • Voordelen van infrarood vloerverwarmingssysteem:
  • Comfortabele warmte: de infrarood panelen verwarmen de vloer gelijkmatig, wat zorgt voor een aangename warmte.
  • Energiezuinig: vloerverwarmingssystemen gebruiken minder energie dan traditionele verwarmingssystemen.
  • Esthetisch: de panelen zijn verborgen onder de vloer, waardoor er geen visuele impact is op het interieur.
 • Voordelen van infrarood spiegelverwarmingssysteem:
  • Condensvrije spiegel: het spiegelverwarmingssysteem voorkomt dat de spiegel beslaat na het douchen, voor een helder zicht.
  • Eenvoudige installatie: het systeem is gemakkelijk te installeren en kan achter elke spiegel worden geplaatst.
  • Functioneel en decoratief: naast het verwarmen van de spiegel, voegt het systeem ook een vleugje luxe toe aan de badkamer.

Door de eigenschappen en toepassingen van elk type infrarood verwarmingssysteem te kennen, kun je een weloverwogen keuze maken die perfect past bij jouw huis en verwarmingsbehoeften.

Onderhoud van infrarood panelen

Om ervoor te zorgen dat je infrarood panelen optimaal blijven functioneren en een langdurige levensduur hebben, is regelmatig onderhoud essentieel. In dit gedeelte delen we handige tips en richtlijnen voor het onderhoud van infrarood panelen.

Schoonhouden van de panelen

 • Maak de panelen regelmatig schoon met een zachte, vochtige doek. Vermijd het gebruik van schurende of bijtende reinigingsmiddelen.
 • Verwijder stof en vuil van het oppervlak van de panelen om te voorkomen dat dit de warmteafgifte belemmert.
 • Controleer de panelen ook op eventuele vervuiling aan de achterkant, zoals stof of spinnenwebben, en maak indien nodig schoon.

Oplossen van mogelijke problemen

 • Als een paneel niet goed functioneert, controleer dan de stroomtoevoer en zorg ervoor dat alle verbindingen goed vastzitten.
 • Mocht het probleem aanhouden, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant of neem contact op met een professionele installateur voor verdere assistentie.

Verlengen van de levensduur

 • Plaats geen objecten voor de panelen die de warmteafgifte kunnen belemmeren, zoals meubels of gordijnen.
 • Vermijd het plaatsen van zware objecten op de panelen, omdat dit de interne componenten kan beschadigen.
 • Bescherm de panelen tegen vocht door ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier zijn geïnstalleerd en dat er geen lekkage is.
 • Als je twijfels hebt over het onderhoud of de werking van de infrarood panelen, neem dan contact op met een professional voor inspectie en advies.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je infrarood panelen optimaal blijven presteren en dat je er langdurig van kunt genieten.

Samengevat: de voordelen van infrarood verwarming

In dit gedeelte zullen we alle voordelen van infrarood verwarming nogmaals samenvatten. Het gebruik van infrarood verwarming biedt tal van voordelen die bijdragen aan duurzaamheid, energiezuinigheid en het ultieme comfort in huis.

Duurzaamheidsvoordelen

 • Infrarood verwarming gebruikt geen fossiele brandstoffen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is die de CO2-uitstoot vermindert.
 • De energiebron, infraroodstraling, is hernieuwbaar en onuitputtelijk, omdat het direct afkomstig is van de zon.
 • Infrarood panelen zijn recyclebaar en hebben een lange levensduur, wat bijdraagt aan een duurzaam gebruik van materialen.

Energiezuinigheid

 • Infrarood verwarming verwarmt direct objecten en mensen, waardoor er geen energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht.
 • Het verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, doordat infrarood panelen sneller opwarmen en een gerichte warmteverspreiding bieden.
 • Met infrarood verwarming kunt u specifieke zones in uw huis verwarmen, waardoor u energie kunt besparen door onnodig verwarmen van ongebruikte ruimtes te voorkomen.

Comfortabel verwarmen

 • De warmte die infrarood straling biedt is vergelijkbaar met de warmte van de zon, wat resulteert in een aangename en natuurlijke warmte-ervaring.
 • Infrarood panelen creëren een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, waardoor er geen koude plekken ontstaan.
 • Met infrarood verwarming kunt u genieten van een stille en stofvrije verwarmingservaring, omdat er geen luchtverplaatsing plaatsvindt zoals bij traditionele radiatoren.

Door te kiezen voor infrarood verwarming profiteer je van duurzaamheid, energiezuinigheid en het ultieme comfort in huis. Het is een moderne en efficiënte manier om je huis op een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier te verwarmen.

infrarood verwarming hoe werkt het

Tot slot infrarood verwarming hoe werkt het

In dit artikel hebben we de werking, voordelen en geschiktheid van infrarood verwarming als duurzaam en comfortabel alternatief voor traditionele verwarmingssystemen besproken. We hebben gezien hoe infrarood verwarming werkt door middel van infraroodstraling die objecten direct verwarmt. Deze technologie zorgt voor een energiezuinige en gelijkmatige warmte, vergelijkbaar met de warmte van de zon.

De voordelen van infrarood verwarming zijn talrijk. Het is niet alleen energiezuinig, maar zorgt ook voor een snelle opwarmtijd en de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen. Bovendien heeft infrarood verwarming een positieve impact op het milieu en kan het financiële voordelen opleveren.

Voor de installatie van infrarood panelen zijn verschillende merken beschikbaar, zoals Ecaros, Alkari en Welltherm. Het is belangrijk om de juiste panelen te kiezen en te zorgen voor een efficiënte installatie om optimaal gebruik te maken van infrarood verwarming in jouw huis.

Infrarood verwarming biedt een duurzame en comfortabele verwarmingsoplossing voor huishoudens in België. Door gebruik te maken van infraroodstralen in huis kan de verwarming efficiënter en effectiever worden geregeld. Leveranciers zoals Warmteshop.be kunnen je helpen bij de installatie en bieden hoogwaardige infrarood panelen.

Met deze conclusie kunnen we met zekerheid stellen dat infrarood verwarming een aantrekkelijke optie is voor wie op zoek is naar een duurzame en comfortabele manier om hun huis te verwarmen. Door te profiteren van de werking en voordelen van infrarood verwarming, kunnen huishoudens genieten van een efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

Meer informatie huis verwarmen met infrarood

Wil je meer informatie ontvangen over hoe energiezuinig huis verwarmen met infrarood of over infrarood verwarming hoe werkt het nu precies? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Malle, Warmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals welke infrarood verwarming kiezen voor je woning.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van infraroodstraling, die objecten in de ruimte direct verwarmt in plaats van de lucht. Infrarood panelen stralen infraroodstraling uit die opwarmt wanneer ze in contact komen met objecten, waardoor een aangename warmte ontstaat vergelijkbaar met de warmte van de zon.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om objecten direct te verwarmen, in plaats van de lucht. Dit biedt voordelen zoals energiezuinigheid, gelijkmatige verwarming en snelle opwarmtijd. Er zijn verschillende soorten infrarood panelen beschikbaar, elk met hun eigen eigenschappen en toepassingen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen. Het is energiezuinig, zorgt voor een gelijkmatige verwarming in de ruimte, heeft een snelle opwarmtijd en kan specifieke zones verwarmen. Daarnaast zijn er financiële voordelen en heeft het een positieve impact op het milieu.

Hoe worden infrarood panelen geïnstalleerd?

De installatie van infrarood panelen kan variëren, maar over het algemeen moeten ze op een muur of plafond worden gemonteerd. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en mogelijk een professional in te schakelen voor een efficiënte installatie. Merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm bieden verschillende types infrarood panelen en kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste panelen voor jouw huis.

Hoeveel panelen heb ik nodig voor mijn huis?

Het aantal infrarood panelen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie en de gewenste temperatuur. Het is raadzaam om een professional te raadplegen voor advies op maat.

Is infrarood verwarming geschikt voor elke ruimte?

Infrarood verwarming is geschikt voor de meeste ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers, kantoren en badkamers. Het kan ook worden gebruikt in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het is echter belangrijk om de benodigde capaciteit en het juiste type infrarood panelen te bepalen voor elke specifieke ruimte.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infrarood verwarming hoe werkt het?