Infrarood verwarming als hoofdverwarming

infrarood verwarming als hoofdverwarming

Overweeg je om je traditionele verwarmingssysteem te vervangen door een energiezuinige en duurzame oplossing? Dan is infrarood verwarming als hoofdverwarming zeker het overwegen waard. Met elektrische infrarood panelen geniet je niet alleen van efficiënte verwarming, maar ook van lagere energiekosten en een milieuvriendelijkere leefomgeving.

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over infrarood verwarming als hoofdverwarming. We bespreken hoe infrarood verwarming werkt, de installatie ervan en de prijs. Daarnaast nemen we een kijkje naar de beste infrarood verwarmingssystemen op de markt, zoals die van de gerenommeerde merken Ecaros, Alkari en Welltherm. Lees verder en ontdek de voordelen van deze energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossing.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om de omgeving direct te verwarmen. Het werkt op basis van het principe dat warmte wordt overgebracht door middel van elektromagnetische golven. Hierbij worden de objecten in de kamer verwarmd in plaats van de lucht, wat efficiënter is.

Elektrische infrarood panelen worden gebruikt om deze straling te genereren en kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd.

Voordelen van infrarood verwarming als hoofdverwarming

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen als hoofdverwarming. Het is een energiezuinige verwarmingsoplossing die weinig warmteverlies heeft. Het gebruik van infraroodstraling zorgt voor een directe en efficiënte verwarming van objecten in de ruimte, in plaats van het verwarmen van de lucht. Dit resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling en een comfortabele leefomgeving.

Een ander belangrijk voordeel van infrarood verwarming is dat het een duurzaam en milieuvriendelijk verwarmingssysteem is. Het maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, waardoor het geen schadelijke stoffen uitstoot en bijdraagt aan een groenere leefomgeving. Bovendien is infrarood verwarming gemakkelijk te installeren en te gebruiken, waardoor het een praktische keuze is voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties.

elektrische radiator kopen verbruik elektrische verwarming infrarood verwarming als hoofdverwarming

Voordelen infrarood verwarming als hoofdverwarming:

 1. Energiezuinige verwarmingsoplossing.
 2. Gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.
 3. Comfortabel en aangenaam binnenklimaat.
 4. Duurzaam en milieuvriendelijk.
 5. Gemakkelijk te installeren en te gebruiken.

Al met al biedt infrarood verwarming als hoofdverwarming veel voordelen op het gebied van energiezuinigheid, duurzaamheid en comfort. Het is een moderne en efficiënte manier om je huis te verwarmen, waardoor je kunt genieten van een aangename leefomgeving terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu.

Installatie van een infrarood verwarmingssysteem

Het installeren van een infrarood verwarmingssysteem vereist enige technische kennis. Het is belangrijk om de juiste panelen te kiezen en ze op de juiste manier te monteren. Het beste infrarood verwarmingssysteem is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en de gewenste warmteafgifte.

Om te beginnen, moet je de juiste infrarood panelen selecteren die geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften. Er zijn verschillende soorten panelen beschikbaar, zoals wandpanelen, plafondpanelen en vloerpanelen. Je moet het type paneel kiezen dat het beste past bij de indeling en vereisten van de ruimte.

Daarnaast is het belangrijk om de panelen op de juiste manier te monteren. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt en de panelen op de aanbevolen hoogte en afstand van de muur plaatst. Hierdoor zullen de panelen efficiënt warmte uitstralen en de ruimte gelijkmatig verwarmen.

Een professionele installatie

Hoewel het mogelijk is om zelf een infrarood verwarmingssysteem te installeren, kan het raadzaam zijn om een professional in te schakelen. Een gespecialiseerde installateur heeft de nodige kennis en ervaring om het systeem correct te plaatsen en ervoor te zorgen dat het optimaal werkt.

“Het installeren van een infrarood verwarmingssysteem vereist enige technische kennis.”

Een installateur kan je ook adviseren over de beste plaatsing van de panelen en de juiste configuratie voor maximale warmte-efficiëntie. Ze kunnen ook met je samenwerken om te bepalen welk type verwarmingssysteem het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Vraag advies aan een gespecialiseerde leverancier

Als je niet zeker bent over de installatie van een infrarood verwarmingssysteem, is het altijd een goed idee om advies in te winnen bij een gespecialiseerde leverancier zoals Warmteshop. Zij hebben de expertise en kennis om je te helpen bij het kiezen van het beste infrarood verwarmingssysteem voor jouw situatie.

Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie verstrekt, zoals de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen en je specifieke verwarmingsbehoeften. Op basis van deze gegevens kan de leverancier je de beste opties aanbevelen en je begeleiden bij het hele proces, inclusief de installatie.

Het belang van een goed geïnstalleerd systeem

De installatie van een infrarood verwarmingssysteem is een belangrijk aspect voor het behalen van optimale resultaten. Een goed geïnstalleerd systeem zorgt voor efficiënte warmteoverdracht, gelijkmatige verwarming en energiebesparing.

Door het volgen van de juiste installatieprocedures en het inschakelen van een professionele installateur indien nodig, kun je ervoor zorgen dat jouw infrarood verwarmingssysteem optimaal presteert en lang meegaat.

Prijs van infrarood verwarming

De prijs van infrarood verwarming kan variëren, afhankelijk van het type panelen en de omvang van de installatie. Over het algemeen zijn elektrische infrarood panelen duurder in de aanschaf, maar op de lange termijn bieden ze lagere energiekosten, waardoor het een rendabele investering is.

Bij Warmteshop.be kun je terecht voor verschillende infrarood verwarmingssystemen tegen competitieve prijzen. Ons assortiment omvat een breed scala aan opties om aan jouw specifieke verwarmingsbehoeften te voldoen.

 • Je kunt kiezen uit diverse merken van infrarood verwarmingssystemen, zoals Ecaros, Alkari en Welltherm.
 • Daarnaast kun je de grootte en het vermogen van de panelen kiezen op basis van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
 • Onze professionele medewerkers staan klaar om je deskundig advies te geven bij het maken van de juiste keuze.

Bij Warmteshop.be begrijpen we dat prijs een belangrijke factor is bij het kiezen van infrarood verwarming. Daarom streven we ernaar om kwalitatieve en energiezuinige verwarmingssystemen aan te bieden tegen concurrerende prijzen.

“Infrarood verwarming is een duurzaam en efficiënt alternatief voor traditionele verwarmingsmethoden. Het kan niet alleen helpen om je energierekening te verlagen, maar ook om je woning milieuvriendelijker te maken.” – Warmteshop.be

Met infrarood verwarming geniet je niet alleen van aangename warmte, maar je draagt ook bij aan een groenere toekomst. Kies vandaag nog voor infrarood verwarming van Warmteshop.be en ervaar het comfort en de energiebesparingen zelf!

Merken infrarood verwarmingssystemen

Er zijn verschillende merken die hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen aanbieden. Enkele populaire merken zijn Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken hebben een goede reputatie opgebouwd vanwege de kwaliteit en duurzaamheid van hun infrarood panelen. Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om te letten op de garantie, het vermogen en de technische specificaties van de panelen. Hieronder vind je meer informatie over deze merken:

Ecaros

Ecaros is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn innovatieve infrarood verwarmingssystemen. Ze bieden een breed scala aan panelen van hoge kwaliteit die efficiënt en energiezuinig zijn. Ecaros infrarood panelen zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Ze zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar betrouwbare en duurzame verwarming.

Alkari

Alkari is een bekend merk dat gespecialiseerd is in infrarood verwarmingssystemen. Ze staan bekend om hun uitstekende prestaties en duurzaamheid. Alkari biedt een breed scala aan panelen voor verschillende toepassingen, waaronder zowel wand- als plafondmontage. Met Alkari infrarood panelen kun je genieten van efficiënte en milieuvriendelijke verwarming in je huis of kantoor.

Welltherm

Welltherm is een toonaangevend merk dat hoogwaardige infrarood panelen produceert. De panelen van Welltherm zijn ontworpen met aandacht voor detail en bieden een combinatie van functionaliteit en esthetiek. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpstijlen, zodat je de perfecte infrarood verwarming kunt vinden die past bij jouw interieur. Welltherm infrarood panelen staan garant voor comfort en efficiëntie.

 • Ecaros, Alkari en Welltherm zijn gerenommeerde merken in de wereld van infrarood verwarmingssystemen.
 • Ecaros staat bekend om zijn innovatieve technologieën en hoge kwaliteit panelen.
 • Alkari biedt een breed scala aan panelen voor verschillende toepassingen.
 • Welltherm combineert functionaliteit en esthetiek in hun infrarood panelen.

Als je op zoek bent naar de beste kwaliteit en duurzaamheid in infrarood verwarming, zijn Ecaros, Alkari en Welltherm merken om in overweging te nemen. Kies het merk en het verwarmingssysteem dat het beste past bij jouw behoeften en geniet van de voordelen van energiezuinige en comfortabele verwarming in je huis of kantoor.

plafond slaapkamer voordelen infrarood panelen elektrische chauffage verwarmingen kopen

Energiezuinig en duurzaam thuiscomfort

Infrarood verwarming als hoofdverwarming biedt niet alleen een energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossing, maar zorgt ook voor een comfortabel thuisgevoel. De gelijkmatige warmteverdeling zorgt voor een aangename en gezonde leefomgeving. Daarnaast kun je met infrarood verwarming individuele ruimtes verwarmen, waardoor je energie bespaart.

Met infrarood verwarming geniet je van de volgende voordelen:

 • Energiezuinige verwarming: Infrarood verwarming verwarmt direct de objecten in de kamer, waardoor er minder energieverlies is dan bij traditionele verwarmingssystemen.
 • Duurzaam verwarmingssysteem: Infrarood verwarming maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen en draagt bij aan een groener milieu.
 • Gelijkmatige warmteverdeling: De straling van infrarood verwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte in de ruimte, waardoor er geen koude plekken ontstaan.
 • Comfortabel thuisgevoel: De warmte van infrarood panelen voelt aangenaam aan op de huid en creëert een behaaglijk gevoel in huis.
 • Energiebesparing: Doordat je individuele ruimtes kunt verwarmen met infrarood panelen, hoef je niet het hele huis te verwarmen, wat resulteert in energiebesparing.

Met de energiezuinige en duurzame verwarming van infrarood panelen geniet je niet alleen van een lagere energierekening, maar draag je ook bij aan een groenere toekomst. Verwarm je huis op een efficiënte en comfortabele manier met infrarood verwarmingssystemen van topmerken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm.

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Er zijn verschillende redenen waarom infrarood verwarming een uitstekende keuze is als hoofdverwarming. Ten eerste is het een energiezuinige verwarmingsoplossing die je helpt je energieverbruik te verminderen en kosten te besparen. De elektrische infrarood panelen zorgen voor een efficiënte warmteoverdracht, waardoor er minder energie nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Daarnaast is het installeren en gebruiken van infrarood verwarming eenvoudig. De elektrische panelen kunnen gemakkelijk aan de muur of het plafond worden bevestigd, waardoor er geen ingrijpende verbouwingen nodig zijn. Bovendien kunnen ze individueel worden gecontroleerd en aangepast aan de behoeften van elke kamer, wat zorgt voor een hoog niveau van comfort en flexibiliteit.

Wat infrarood verwarming echt onderscheidt, is zijn duurzaamheid. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die gebruik maken van fossiele brandstoffen, werken elektrische infrarood panelen op een milieuvriendelijke manier. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit en dragen bij aan een groenere leefomgeving. Bovendien gaat infrarood verwarming lang mee en vereist het weinig onderhoud, waardoor het een kosteneffectieve en duurzame keuze is op lange termijn.

Met infrarood verwarming geniet je van energiezuinige verwarming, gemakkelijke installatie en duurzaam comfort. Kies voor een verwarmingssysteem dat vriendelijk is voor zowel het milieu als je portemonnee.

elektrische stralingskachel badkamer verwarming wandmontage infrarood verwarming als hoofdverwarming

Koop infrarood verwarming bij Warmteshop

Als je geïnteresseerd bent in infrarood verwarming als hoofdverwarming, kun je terecht bij Warmteshop. Bij Warmteshop vind je een breed assortiment aan infrarood verwarmingssystemen van topmerken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm. Of je nu op zoek bent naar elektrische infrarood panelen of een compleet verwarmingssysteem, Warmteshop heeft de juiste oplossing voor jou.

Bij Warmteshop kun je eenvoudig het beste infrarood verwarmingssysteem kiezen dat past bij jouw behoeften. Of je nu een kleine ruimte wilt verwarmen of een grote woonkamer, er is altijd een geschikt systeem beschikbaar. Ook als badkamer verwarming is infraroodstraling ideaal. Dankzij de kwaliteit en duurzaamheid van de merken die Warmteshop aanbiedt, kun je genieten van een energiezuinig en comfortabel thuis.

Wil je meer informatie ontvangen over hoe een infrarood verwarming als hoofdverwarming werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Mechelen, Warmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout.

Met de kennis en expertise van Warmteshop ben je verzekerd van de beste service en advies op maat. Kies voor infrarood verwarming en ervaar het gemak, comfort en duurzaamheid van deze moderne verwarmingsoplossing.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals de zuinige en zeer comfortabele infrarood bureau verwarming 150 watt. Nooit meer last van koude benen of voeten tijdens je werk achter je bureau.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ infrarood verwarming als hoofdverwarming

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om de omgeving direct te verwarmen. Het werkt op basis van het principe dat warmte wordt overgebracht door middel van elektromagnetische golven. Hierbij worden de objecten in de kamer verwarmd in plaats van de lucht, wat efficiënter is. Elektrische infrarood panelen worden gebruikt om deze straling te genereren en kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming als hoofdverwarming?

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen als hoofdverwarming. Het is een energiezuinige verwarmingsoplossing die weinig warmteverlies heeft. Daarnaast zorgt het voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte en is het zeer comfortabel. Bovendien is infrarood verwarming duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen.

Hoe wordt een infrarood verwarmingssysteem geïnstalleerd?

Het installeren van een infrarood verwarmingssysteem vereist enige technische kennis. Het is belangrijk om de juiste panelen te kiezen en ze op de juiste manier te monteren. Het beste infrarood verwarmingssysteem is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte en de gewenste warmteafgifte. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een gespecialiseerde leverancier zoals Warmteshop.

Wat is de prijs van infrarood verwarming?

De prijs van infrarood verwarming varieert afhankelijk van het type panelen en de grootte van de installatie. Over het algemeen zijn elektrische infrarood panelen duurder in aanschaf, maar de lagere energiekosten op lange termijn maken het een rendabele investering. Bij Warmteshop.be kun je verschillende infrarood verwarmingssystemen kopen tegen competitieve prijzen.

Welke merken bieden infrarood verwarmingssystemen aan?

Er zijn verschillende merken die infrarood verwarmingssystemen aanbieden. Enkele populaire merken zijn Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken staan bekend om hun kwalitatieve en duurzame infrarood panelen. Bij het kiezen van een merk is het belangrijk om te kijken naar de garantie, het vermogen en de technische specificaties van de panelen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming als hoofdverwarming biedt niet alleen een energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossing, maar zorgt ook voor een comfortabel thuisgevoel. De gelijkmatige warmteverdeling zorgt voor een aangename en gezonde leefomgeving. Daarnaast kun je met infrarood verwarming individuele ruimtes verwarmen, waardoor je energie bespaart.

Waarom zou ik kiezen voor infrarood verwarming?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor infrarood verwarming als hoofdverwarming. Het is een energiezuinige verwarmingsoplossing die je helpt om je energieverbruik te verminderen en kosten te besparen. Elektrische infrarood panelen zijn ook gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Daarnaast is infrarood verwarming een duurzame optie die bijdraagt aan een groenere leefomgeving.

Kan ik infrarood verwarming kopen bij Warmteshop?

Ja, als je geïnteresseerd bent in infrarood verwarming als hoofdverwarming, kun je terecht bij Warmteshop. Bij Warmteshop vind je een breed assortiment aan infrarood verwarmingssystemen van topmerken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm. Bezoek hun website om het beste infrarood verwarmingssysteem te kiezen dat past bij jouw behoeften en geniet van een energiezuinig en duurzaam thuiscomfort.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infrarood verwarming als hoofdverwarming