Hoeveel Watt infrarood paneel kopen?

hoeveel watt infrarood paneel hoeveel infrarood panelen nodigi infrarood paneel badkamer handdoekdroger elektrisch

Hoeveel Watt infrarood paneel nodig?

hoeveel watt infrarood paneel

Een infrarood paneel van Warmteshop varieert tussen de 210 watt en 3000 watt per paneel. Het exacte benodigde vermogen en het aantal infrarood panelen die je nodig hebt om de ruimte energiezuinig en comfortabel te verwarmen, kan precies worden uitgerekend.

In het algemeen kan je onderstaande wattage aanhouden voor de berekening. Wil je precies weten hoeveel panelen en welke vermogen je nodig hebt voor jouw kamer te verwarmen? Laat dan een gratis berekening door Warmteshop uitvoeren.

• Klein infrarood paneel tussen de 210 en 400 watt, is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Voor badkamers bevelen we altijd een groter model aan, van 400 tot 600 watt voor 8 m². In de badkamer ligt de warmtebehoefte hoger doordat je snel de ruimte warm wilt hebben.
• Infrarood panelen 1000 watt tot 1500 watt, zijn geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals een hobby- of slaapkamer van 15 tot 20 m².
• De hogere vermogens van 2000 of 3000 watt, zijn bedoeld voor grote ruimtes, zoals woonkamer of kantoren van 30 tot 40 m².

Hoeveel vermogen infrarood verwarming nodig?

Het vermogen infrarood verwarming hangt af van een aantal belangrijke factoren. We benoemen de belangrijkste factoren om rekening mee te houden:

1. Soort ruimte of kamer die je wilt verwarmen. Sommige kamers hebben een hogere warmtebehoefte, zoals de badkamer. De kelder of garage heeft een lagere warmtebehoefte.
2. Positie warmtepaneel: plafond of muur, waarbij een plafondverwarming de meeste warmte verspreiding geeft.
3. Grootte van de ruimte en de hoogte van het plafond.
4. Isolatiewaarde van de woning: hoe beter de isolatie is, hoe minder watt infrarood paneel je nodig hebt.
5. Type verwarmingspaneel: carbon, metaal of gehard glas.
6. Persoonlijke warmtebehoefte: Ben je een koukleum of niet?
7. Raampartijen: hoeveel ramen en buitenburen heeft de ruimte? Deze hebben een grote warmte verlies dan binnenmuren.
8. Ligging van het huis: vrijstaand, vangt de woning veel wind of ligt deze aan het water?

Gemiddeld vermogen infrarood paneel berekenen door Warmteshop

is infrarood schadelijk hoe werkt infrarodo verwarming

Het gemiddeld vermogen infrarood paneel wat je nodig hebt kan je door de adviseurs van Warmteshop kunnen precies uitrekenen hoeveel Watt infrarood paneel je nodig hebt voor de verschillende ruimtes. Soms is het door de indeling bijvoorbeeld slimmer om meerdere verwarmingspanelen met een lager vermogen te kopen dan één plafondverwarming van 2000 Watt.

Voor een woonkamer of andere grote ruimte is een verwarming aan het plafond aan te bevelen. Deze heeft een grote verspreiding van de warmte vanaf het plafond. Daardoor wordt ook de vloer heerlijk warm en is een vloerverwarming overbodig.

Infrarood paneel berekenen kan door middel van m2 of m3. Voor een huiskamer ligt het gemiddeld op 50 tot 75 Watt/m2. De warmte behoefte in slaapkamers of hobbyruimte ligt iets lager en kan je volstaan met 40 tot 65 Watt/m2. De badkamer moet snel warm zijn, waardoor je een hoger vermogen per m2 nodig hebt, gemiddeld tussen de 65 en 100 Watt/m2.

thermostaat

Energie besparen door elektrische radiator met thermostaat

Met de juiste wattage en een elektrische radiator met thermostaat bespaar je gelijk op het energieverbruik. Allereerst bespaar je met infraroodstraling al snel tussen de 20 tot 40% op de verwarmingskosten. Gebruik je een elektrische radiator met thermostaat dan mag je daar zo’n 20% bij optellen, omdat de kachel nooit onnodig aanstaat. Gebruik aanwezigheidssensoren voor een nog hogere besparing.

Wil je meer informatie over hoeveel watt infrarood paneel? Je kan voor hoeveel watt infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoeveel watt infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoeveel watt infrarood paneel vinden. Lees meer over energie besparen met thermostaten.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoeveel Watt infrarood paneel kopen?