Hoeveel warmtepanelen per ruimte nodig?

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig ir panelen warmtepanelen 30m2 zuinig verwarmen

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig ir panelen warmtepanelen

Aantal warmtepanelen berekenen

Het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt, wordt bepaald door allerlei factoren. Zoals de grootte van de kamer (in m2 of idealiter in m3), de hoogte van het plafond, het aantal ramen in de kamer, de warmtebehoefte, de ligging van de woning en de indeling. Is er veel meubilair in de ruimte dat de warmte van de infraroodstraling kan absorberen en weerkaatsen?

Verder zijn er warmtepanelen in allerlei maten en wattages. Je kunt een warmtepaneel kiezen van 200 tot 3000 watt per paneel. Het precieze vermogen en de aantal warmtepanelen kunnen vooraf berekend worden door onze Infrarood Verwarming deskundigen. Zo weet je precies waar je aan toe bent qua kosten, maar ook het verbruik kunnen we voor je uitrekenen.

Infrarood verwarming aan het plafond of muur

is infrarood schadelijk hoe werkt infrarodo verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel

Het aantal benodigde warmtepanelen wordt ook bepaald door de vraag of een infrarood verwarming aan het plafond, aan de wand, of aan beide geïnstalleerd wordt. De verschillende ontwerpen helpen bij het bepalen van het aantal benodigde warmtepanelen. Een infrarood verwarming plafond is krachtiger dan een wandverwarming en heeft een bredere warmte verspreiding van bovenaf. Bovendien verwarmt een plafondverwarming ook de vloer.

Verder is het plaatsen van twee warmtepanelen van 600 watt op tegenover elkaar liggende muren doeltreffender dan het plaatsen van één groot type van 1200 watt. Dit geeft een betere warmteverdeling in de kamer. Infrarood verwarming vereist een nauwkeurige plaats bepaling om een maximaal rendement te bereiken. Laat de vakmensen van Infrarood Verwarming dit voor je berekenen. We komen graag bij je thuis langs om deze berekening voor je te maken.

Afmetingen infrarood paneel

Een infrarood paneel is leverbaar in diverse afmetingen. Van grote tot kleine warmtepanelen. Voor iedere ruimte of kamer hebben wij een geschikt infrarood paneel.
Bijvoorbeeld een klein Alkari basic infrarood paneel in metaaluitvoering van 40 x 60 cm. Deze is slechts 2 cm dik en heeft een vermogen van 200 watt. Dit kleine warmtepaneel is geschikt voor 1 tot 3 m2. Ook ideaal als bijverwarming in de badkamer.

Kies je voor een groot Welltherm spiegel infrarood paneel van 1725 watt, welke een afmeting heeft van 90 x 180 x 2,2 cm dan kan je een ruimte verwarmen van 16 tot 18 m2. Een spiegel verwarming is voorzien van ESG-H veiligheidsglas met een mat spiegel oppervlak. Ideaal als badkamer verwarming waardoor je nooit meer een beslagen spiegel hebt. Voor een grote ruimte zoals een woonkamer raden we altijd een infrarood paneel plafond aan, vanwege de brede warmte verspreiding.

Hoe werken badkamer panelen?

is infrarood verwarming zuinig wat is de beste infrarood verwarming warmtepanelen

De badkamer panelen werken met infrarood en zijn geclassificeerd als stralingsverwarming. Dit betekent dat ze, in tegenstelling tot een convectieverwarming, de voorwerpen verwarmen die met de infraroodstraling in aanraking komen en niet de lucht. Denk aan de meubels, de muren, de vloer als ook mensen. Het resultaat is dat de lucht in de badkamer schoon en gezond is, omdat er geen luchtcirculatie is. Badkamer panelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals een spiegelverwarming, handdoekdroger, muur- en plafondpanelen badkamer.

Wil je meer informatie over warmtepanelen? Je kan voor het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt voor je huis of kamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over de verschillende uitvoeringen van warmtepanelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over warmtepanelen vinden. Lees meer over onze zuinige en prachtige infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoeveel warmtepanelen per ruimte nodig?