Hoeveel infrarood panelen nodig?

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig ir panelen warmtepanelen 30m2 zuinig verwarmen

Hoeveel infrarood panelen heb ik nodig

infrarood verwarming hoeveel watt

Een aantal factoren spelen mee bij het bepalen van hoeveel infrarood panelen nodig zijn in de ruimte die je wilt verwarmen. Denk hierbij aan indeling van de kamer, de hoogte van het plafond, het aantal raampartijen en ramen, isolatiewaarde en ook je eigen warmtebehoefte. De ene persoon is een koukleum, terwijl de andere het al warm heeft bij 20 graden Celsius.

De deskundigen van de infrarood verwarmingswinkel Infrarood Paneel maken een nauwkeurig berekening van hoeveel infrarood panelen je nodig hebt. Bovendien wordt daarbij ook gelijk uitgerekend hoeveel stroom je kwijt bent en wat de besparing oplevert als je overstapt van een gas verwarming naar elektrisch verwarmen met infraroodstraling.

Infrarood verwarming watt berekenen

Je wilt een infrarood verwarming watt berekenen, zodat je weet welk vermogen radiator je moet kiezen om de ruimte elektrisch te verwarmen. Het wattage van een warmtepaneel varieert tussen de 210 watt en 3000 watt. Het exacte benodigde vermogen en het aantal infrarood panelen kan precies worden berekend. De verschillende uitvoeringen zijn daarbij medebepalend voor het aantal dat je nodig hebt.

plafondverwarming

Plafondverwarming of wandverwarming?

Een plafondverwarming is krachtiger dan een wandverwarming. Het plaatsen van twee 600 watt wandverwarming op tegenovergestelde muren, is krachtiger dan het plaatsen van één groot 1200 watt plafondverwarming. Op deze manier krijg je namelijk een betere verdeling van de warmte. Dit zijn allemaal factoren waar rekening mee wordt gehouden bij de berekening van hoeveel infrarood panelen nodig zijn.

Infrarood paneel per ruimte

De afmeting van de kamer en het soort gebruik telt ook mee. Grofweg kan je het volgende aantal watt per infrarood paneel per ruimte aanhouden. Dit zijn indicaties, het is altijd verstandig om advies aan te vragen bij onze experts van Infrarood Paneel. Zij maken een exacte berekening voor je woning of kantoorruimte.

• Kleine warmtepanelen zoals 300 of 400 watt zijn geschikt voor kamers van 3 tot 4 m².
• Voor een badkamer wordt altijd aanbevolen een groter model te nemen zoals 400 tot 600 watt voor 8 m². Je wilt namelijk dat het in de badkamer snel warm is.
• Een infrarood paneel 1000 watt of 1500 watt is geschikt voor middelgrote ruimtes, denk hierbij aan slaapkamer of hobbyruimte van 15 tot 20 m².
• Grote infraroodpanelen van 2000 of 3000 watt zijn geschikt voor grote ruimtes, zoals een woonkamer of kantoor van 30 tot 40 m².

hoeveel watt infrarood paneel hoeveel infrarood panelen nodig

Infrarood verwarming badkamer ervaring

De infrarood verwarming badkamer ervaring is enorm goed. Door een krachtigere badkamerverwarming in deze ruimte te installeren, geniet je binnen enkele minuten al van een heerlijke warmte oase. Dit komt doordat niet de lucht wordt verwarmd, maar gelijk de vast meubels, vloer en mensen. Je voelt de heerlijke warme stralen op je lichaam vallen. Dit is prettig, zeker in de koude donkere wintermaanden. Wil je ook zo’n heerlijke infrarood verwarming badkamer ervaring opdoen?

Vraag dan meer informatie aan over hoeveel infrarood panelen nodig bij onze infrarood verwarmingdeskundigen. Elke vraag over hoeveel infrarood panelen nodig wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoeveel infrarood panelen nodig vinden. Lees meer over onze aangename thermostaten, welke verkrijgbaar zijn in voor modellen. Zoals een spiegelverwarming, handdoekdroger, badkamerverwarming of plafondverwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoeveel infrarood panelen nodig?