Hoe werkt infrarood paneel?

hoe werkt infrarood paneel IR paneel verwarming elektrisch veilig carbon verwarming verwarmingselement elektrisch

Uitleg over hoe werkt een infrarood paneel

hoe werkt infrarood paneel

Infrarood paneel valt onder de groep elektrische verwarming. Ze verwarmen de ruimte efficiënt middels de revolutionaire infrarood technologie, waardoor je minder elektriciteit verbruikt. Bij slim gebruik, kan een infrarood paneel tot 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met een traditionele convectie verwarming. Daarnaast bespaar je ook op de installatiekosten en het onderhoud. Een infrarood paneel behoeft geen onderhoud en is eenvoudig aan de wand of het plafond te monteren.

De elektrische verwarming zet de energie om in infraroodstraling, en wel op een efficiënte manier. Hierbij wordt namelijk 93% omgezet in warmte, wat een hoog rendement is. Tijdens het verwarmingsproces verliest de kachel dus vrijwel geen warmte. Het warmtepaneel is slechts 1,8 tot 2,2 cm dik, waardoor deze ruimtebesparend is.

Infrarood verwarming is als kunst aan de muur

hoe werkt infrarood paneel

Infrarood verwarming is trendy en modieus en mogen daarom opvallen in huis. Geen lelijke convectie radiatoren meer aan de wanden, maar een mooie infrarood verwarming met afbeelding naar keuze. Het ziet eruit als een echt kunstwerk, en straalt daarnaast ook comfortabele warmte uit. Een infrarood paneel in je kamer voegt iets toe aan de inrichting! Wil je liever dat het verwarmingspaneel onzichtbaar is? We kunnen het gemakkelijk in het plafond of de muur verwerken.

Opwarmtijd infrarood paneel

Een infrarood paneel heeft slechts 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. De opwarmtijd is afhankelijk van het model, de begin temperatuur en het oppervlak van het paneel. Een infrarood paneel met een metalen behuizing is in 5 tot 10 minuten warm. Een warmtepaneel met een glazen oppervlakte heeft meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlakte temperatuur te bereiken, 8 tot 10 minuten.

Hoe werkt een infrarood paneel?

hoeveel watt infrarood paneel

Een infrarood paneel werkt anders dan een convectiekachel, die de lucht verwarmt. Je voelt je warm door de warme luchtbeweging. Infraroodstraling werkt volgens hetzelfde principe als de zon, die voorwerpen verwarmen. De panelen stralen lange warmtegolven uit, ook wel C-straling genoemd. Infrarode straling lijkt op zonlicht, maar zonder de gevaarlijke UV stralen. Je warmt op zodra de stralen je huid bereiken, wat een heerlijke sensatie is.

Naast mensen warmen IR-panelen vaste objecten op. Denk aan de muren, de vloer en het meubilair. Deze houden warmte gedurende langere tijd vast, zodat je een raam kunt openen voor ventilatie zonder warmte te verliezen. Bovendien weerkaatsen de stralen op bijna alles in het huis. De straling heeft een bereik van zo’n 3 tot 4 meter. Als je in de stralingszone bent, voel je van alle kanten een aangename warmte en dat alles zonder luchtverplaatsing.

Voordelen verwarming op elektriciteit van Warmteshop

De verwarming op elektriciteit van Warmteshop heeft heel voordelen. Doordat de lucht niet circuleert, profiteer je bijvoorbeeld van een gezond binnenklimaat. Zonder rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën in de lucht. Ook droogt de lucht niet uit en worden muren warm waardoor ongezonde schimmels verdwijnen. Dit zijn slechts enkele voordelen van een verwarming op elektriciteit van de Warmteshop. Mensen met een allergie, reumapatiënten en lenzendragers profiteren extra van deze voordelen.

 • Met thermostaat zijn alle infrarood warmtepanelen afzonderlijk te bedienen.
 • In combinatie met groene stroom, geen CO2 uitstoot.
 • Onderhoudsvrij
 • Eenvoudige installatie, zonder breekwerk.
 • In diverse prachtige designs te verkrijgen, zoals spiegelverwarming, Led verwarming, gekleurde panelen, handdoekdroger in de badkamer.
 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Efficiënt en duurzaam in verbruik.
 • Muren blijven droog, waardoor er geen schimmelvorming is.
 • Gezond binnenklimaat met juiste luchtvochtigheid.
 • Snelle opwarmtijd.
 • Besparing tot wel 50% op de energiekosten.

Meer informatie over verwarming elektrisch?

Onze verwarming elektrisch is zeer zuinig in verbruik, behoeft geen onderhoud en is eenvoudig zelf te installeren. Wanneer je gaat verhuizen kan je deze verwarming elektrisch gewoon meenemen naar je nieuwe onderkomen. Niet alleen handig, maar ook economisch. Heb jij namelijk wel eens iemand een hele CV-installatie mee zien verhuizen? Daarom is infrarood verwarming een duurzame investering voor nu en de toekomst. Infrarood panelen hebben namelijk een levensduur van zo’n 20 jaar.

Wil je meer informatie over hoe werkt infrarood paneel? Je kan voor hoe werkt infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe werkt infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe werkt infrarood paneel vinden. Lees meer over duurzaam investeren in infrarood verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe werkt infrarood paneel?