Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel?

elektrische verwarmingstoestellen verwarmingspaneel hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel

Hoe werkt een verwarmingspaneel?

Verwarmingspaneel werkt met onschadelijke infrarood warmtestralen. Deze straling is te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk UV-straling. Net als de zonnestralen schijnen deze de kamer in, waardoor deze opwarmt.

elektrische verwarmingstoestellen verwarmingspaneel

Een verwarmingspaneel zendt dan ook directe warmtegolven naar muren, meubels, apparatuur en mensen. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt.

Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden.

Een infrarood verwarmingspaneel sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Je hangt het slanke paneel van 1,7 of 2,2 cm aan de wand of plafond.

Infrarood verwarming werkt zoals de zonnestralen

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat is een verwarmingspaneel, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe de zon je hele lichaam opwarmt door de directe stralingswarmte. Een infrarood verwarming valt dan ook onder de noemer directe kachels. Zodra je het verwarmingspaneel aanzet is deze binnen 5 tot 10 minuten warm.

Infrarood verwarming kan je in iedere kamer toepassen. Zoals een bijverwarming badkamer, een infrarood plafond verwarming of een wandverwarming in de slaapkamer in de vorm van een spiegel verwarmingspaneel. De design mogelijkheden zijn ontelbaar groot.

Stralingspaneel is zuinig in verbruik

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel ir paneel ir paneel ESG veiligheidsglas Soorten verwarming stralingspaneel

Iedere stralingspaneel moet goed in de kamer gepositioneerd worden, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. De opwarming van de muren, vloer en meubels zorgen voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Daardoor heb je minder energie nodig om een comfortabel gevoel te bereiken. Iedere graad die je middels de thermostaat verwarming bijstelt, bespaart je 6% op de energiekosten.

Voor een ruimte van zo’n 20m² bedraagt het aanbevolen vermogen (bij een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m²/a) voor een stralingspaneel slechts 500 watt. Dit kan natuurlijk afwijken, afhankelijk van de warmte-isolatie van de wanden en het aantal ramen. Op ramen kunnen de infraroodstralen van het verwarmingspaneel namelijk niet weerkaatsen.

De meest energiezuinige elektrische verwarming

De meeste energiezuinig elektrische verwarming zijn infrarood panelen van de Warmteshop. Onze verwarmingspanelen leveren in verhouding tot een centrale verwarming een veel hogere warmteprestatie. Maar liefst 93% van de energie wordt namelijk omgezet in infraroodwarmte.

hoe warm wordt een infrarood paneel Infrarood spiegelverwarming

Een verwarmingspaneel in combinatie met zonne-energie is de zuinigste, schoonste en meest duurzame manier van elektrisch verwarmen.

Wil je meer informatie over hoe werkt een verwarmingspaneel? Je kan voor verwarmingspaneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over verwarmingspaneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over waarom is elektrisch verwarmen goedkoop vinden. Lees meer over onze buitenverwarming, de terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel?