Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel eigenlijk?

installatie infrarood verwarming voordelen over infrarood verwarming hoe werkt het hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel

Ben je benieuwd naar hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel en wat de voordelen ervan zijn voor het binnenklimaat en energiezuinig verwarmen? In dit artikel leggen we je graag uit hoe een infrarood verwarmingspaneel werkt en geven we je een duidelijke uitleg over de werking van infraroodverwarming.

Werking van infrarood verwarming

Een infrarood verwarming werkt door middel van infraroodstraling, een vorm van elektromagnetische straling die warmte genereert wanneer het in contact komt met objecten en mensen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen, verwarmt infrarood straling direct de objecten en mensen in de ruimte.

Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel precies?

Wanneer een infrarood verwarmingspaneel wordt ingeschakeld, worden elektrische stroom en koolstofvezels in het paneel verwarmd. Deze verwarming veroorzaakt infraroodstraling, die gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte. De straling wordt geabsorbeerd door objecten en mensen in de omgeving, die de warmte vervolgens weer afgeven aan de omgeving.

De werking van infrarood verwarming is vergelijkbaar met de warmte die we voelen wanneer we in de zon zitten. De infraroodstraling van de zon dringt door de lucht heen en verwarmt direct onze huid en andere oppervlakken, waardoor we een aangenaam gevoel van warmte ervaren.

Doordat infrarood verwarming de objecten en mensen direct verwarmt, kan de warmte gelijkmatig worden verdeeld in de ruimte zonder dat er warmteverlies optreedt door luchtcirculatie. Hierdoor wordt er efficiënter met energie omgegaan en is infrarood verwarming energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen.

Daarnaast heeft infrarood straling verwarming nog andere voordelen, zoals het verminderen van vochtigheid en schimmelvorming, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van stofcirculatie in de ruimte.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Een van de belangrijkste voordelen is de efficiëntie van infrarood verwarming. Infraroodstraling verwarmt objecten direct, in plaats van de lucht, waardoor er geen energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht in de ruimte. Dit resulteert in een snellere en gelijkmatige verspreiding van warmte, waardoor de ruimte snel op de gewenste temperatuur komt.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is de energiebesparing die ermee gepaard gaat. Doordat de warmte direct naar de objecten wordt gestraald, is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit leidt tot lagere energiekosten en een vermindering van het totale energieverbruik.

Bovendien biedt infrarood verwarming een hoog comfortniveau. De warmte voelt aangenaam aan op de huid, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Dit zorgt voor een aangename en gezellige sfeer in de ruimte. Daarnaast is infrarood verwarming zeer stil en veroorzaakt het geen luchtcirculatie, waardoor allergenen en stofdeeltjes niet worden verspreid.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is de flexibiliteit in ontwerp en installatie. Infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en interieurstijl van elke ruimte. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren en kunnen ze in vrijwel elke ruimte worden geplaatst, zowel aan de wand als aan het plafond.

Kortom, de voordelen van infrarood verwarming, waaronder efficiëntie, energiebesparing, comfort en flexibiliteit, maken het een aantrekkelijke verwarmingsoplossing voor zowel huishoudens als bedrijven.

Uitleg over infrarood warmtepaneel

Een infrarood warmtepaneel is een geavanceerd verwarmingssysteem dat werkt door middel van infraroodstraling. Het paneel zet elektrische energie om in warmte, die vervolgens gelijkmatig wordt verspreid in de ruimte. Dit zorgt voor een efficiënte en comfortabele verwarming.

De werking van een infrarood warmtepaneel berust op het principe van stralingswarmte. In tegenstelling tot conventionele radiatoren, die lucht verwarmen en via convectie warmte verspreiden, straalt een infrarood warmtepaneel directe warmte uit naar objecten en mensen in de kamer. Dit zorgt voor een snellere en gerichtere verwarming.

Voordelen van een infrarood warmtepaneel

 • Gelijkmatige warmteverdeling: Het infrarood warmtepaneel zorgt voor een gelijkmatige verwarming in de gehele ruimte, zonder koude plekken of temperatuurschommelingen.
 • Energiezuinig: Door de directe warmteoverdracht en efficiënte werking zorgt een infrarood warmtepaneel voor energiebesparing.
 • Gezonde verwarming: Infraroodstraling heeft een positief effect op het menselijk lichaam, vergelijkbaar met de zonnestralen. Het bevordert de bloedsomloop en kan spier- en gewrichtspijn verlichten.
 • Snelle opwarmtijd: Infrarood warmtepanelen hebben een snelle opwarmtijd, waardoor de gewenste temperatuur snel bereikt wordt.
 • Montage en gebruiksgemak: Het infrarood warmtepaneel kan zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd worden. Daarnaast is het eenvoudig te bedienen en te onderhouden.

Met een infrarood warmtepaneel geniet je niet alleen van aangename warmte, maar ook van de vele voordelen die dit geavanceerde verwarmingssysteem te bieden heeft.

Het belang van een optimaal binnenklimaat met infrarood verwarming

Een optimaal binnenklimaat is essentieel voor ons welzijn en comfort. Met infrarood verwarming kunt u de ideale omstandigheden creëren om u thuis of op kantoor prettig te voelen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die de lucht verwarmen, werkt infrarood verwarming door middel van stralingswarmte. Deze infraroodstraling verwarmt niet de lucht, maar de objecten en mensen in de ruimte direct. Dit zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmte zonder dat de lucht droog of bedompt wordt.

Bovendien draagt infrarood verwarming bij aan een energiezuinige manier van verwarmen. Doordat het niet nodig is om de hele ruimte te verwarmen, zoals bij convectieverwarming, kunt u gericht verwarmen op de plekken waar u zich bevindt. Hierdoor wordt er geen energie verspild aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes, wat resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Een gezond binnenklimaat

Een belangrijk voordeel van infrarood verwarming is de positieve invloed op het binnenklimaat. Infraroodstraling heeft een vergelijkbaar effect als de natuurlijke warmte van de zon, waardoor het een gezonde en comfortabele omgeving creëert. Het helpt de luchtvochtigheid op peil te houden en voorkomt dat de lucht te droog wordt, wat kan leiden tot irritaties aan de luchtwegen en huidproblemen. Daarnaast vermindert infrarood verwarming het risico op schimmelvorming en huisstofmijt, waardoor het ook geschikt is voor mensen met allergieën.

Energiezuinig verwarmen met infrarood

Energiezuinigheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van een verwarmingssysteem. Infrarood verwarming is zeer efficiënt omdat het direct warmte afgeeft aan de objecten en mensen in de ruimte, zonder warmteverlies door convectie. Bovendien kunt u met infrarood verwarming specifieke zones verwarmen, waardoor u de temperatuur naar wens kunt regelen en energie kunt besparen.

“Infrarood verwarming draagt bij aan een optimaal binnenklimaat en biedt energiezuinige verwarmingsoplossingen voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen.”

Of u nu kiest voor infrarood panelen aan het plafond, wandpanelen of vloerverwarming, met infrarood verwarming geniet u van een gezonde en aangename warmte die bijdraagt aan een optimaal binnenklimaat. Daarnaast bespaart u energie en draagt u bij aan een duurzame toekomst. Het is een moderne en efficiënte manier van verwarmen die steeds populairder wordt bij zowel particulieren als bedrijven.

Infrarood verwarming bij Warmteshop

Bij Warmteshop kunt u terecht voor het kopen van hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen. Warmteshop is een gerenommeerde leverancier met uitgebreide expertise op het gebied van infrarood verwarming.

Door te kiezen voor infrarood verwarming van Warmteshop, profiteert u van verschillende voordelen. De infrarood verwarmingspanelen bieden een energiezuinige en comfortabele verwarmingsoplossing voor uw huis of kantoor. Daarnaast zorgen ze voor een aangename en gelijkmatige warmteverdeling.

Warmteshop biedt een ruim assortiment aan infrarood verwarmingspanelen, die geschikt zijn voor verschillende ruimtes en toepassingen. Of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer, badkamer of kantoor, bij Warmteshop vindt u altijd de juiste infrarood verwarming.

Door te kiezen voor infrarood verwarming van Warmteshop, investeert u niet alleen in comfort, maar ook in energiezuinigheid en duurzaamheid.

Bij Warmteshop staat klanttevredenheid voorop. Het team van experts staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het kiezen van de juiste infrarood verwarmingsoplossing. Ze bieden uitgebreide productinformatie en beantwoorden graag al uw vragen.

Kortom, als u op zoek bent naar hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen, bent u bij Warmteshop aan het juiste adres. Bezoek hun website warmteshop.be en ontdek het uitgebreide assortiment infrarood verwarmingsopties die zij te bieden hebben.

Het merk Ecaros infrarood verwarming

Ecaros is een gerenommeerd merk in de wereld van infrarood verwarming. Ze hebben een uitgebreid assortiment hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen die zorgen voor efficiënte en energiezuinige verwarming in allerlei soorten ruimtes. Of je nu op zoek bent naar een verwarmingsoplossing voor je woning, kantoor of commerciële ruimte, Ecaros heeft voor elke situatie een passend product.

Wat Ecaros onderscheidt van andere merken is hun focus op kwaliteit en innovatie. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën en duurzame materialen om ervoor te zorgen dat hun infrarood verwarmingspanelen niet alleen efficiënt zijn, maar ook lang meegaan. Daarnaast zijn de panelen eenvoudig te installeren en te bedienen, waardoor je snel kunt genieten van de comfortabele warmte die ze bieden.

“Met Ecaros infrarood verwarming geniet je niet alleen van een aangename warmte, maar bespaar je ook op energiekosten. Het is een duurzame en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.”

Het assortiment van Ecaros omvat diverse modellen en formaten infrarood verwarmingspanelen, zodat je altijd een paneel kunt kiezen dat perfect past bij jouw specifieke behoeften en interieur. Of je nu een strak en modern ontwerp wilt, of juist een paneel dat naadloos in je interieur opgaat, bij Ecaros vind je een ruime keuze aan stijlvolle designs.

Ecaros heeft niet alleen aandacht voor de functionaliteit en kwaliteit van hun infrarood verwarmingspanelen, maar ook voor het gebruiksgemak. Ze houden rekening met de wensen en behoeften van hun klanten en streven ernaar om producten te ontwikkelen die aan deze eisen voldoen. Zo kun je altijd vertrouwen op een probleemloze werking en een comfortabel binnenklimaat.

Of je nu op zoek bent naar een verwarmingsoplossing voor een enkele ruimte of voor je hele huis, Ecaros heeft de infrarood verwarmingspanelen die aan je verwachtingen voldoen. Geniet van de voordelen van infrarood verwarming met de kwaliteit en betrouwbaarheid van Ecaros.

Het merk Alkari infrarood verwarming

Alkari is een gerenommeerd merk dat gespecialiseerd is in infrarood verwarmingssystemen. Met een uitgebreid aanbod van infrarood verwarmingspanelen biedt Alkari innovatieve oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven.

Waarom kiezen voor Alkari infrarood verwarming?

 1. Hoogwaardige kwaliteit: De infrarood verwarmingspanelen van Alkari zijn gemaakt van duurzame materialen en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Dit zorgt voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties.
 2. Energiezuinig: Alkari infrarood verwarmingssystemen zijn uiterst energiezuinig. Ze maken gebruik van de nieuwste technologieën om warmte op een efficiënte manier te produceren, waardoor u kunt besparen op uw energierekening.
 3. Comfortabele warmte: De infrarood straling van de verwarmingspanelen van Alkari dringt diep door in objecten en mensen, waardoor een aangename en gelijkmatige warmte wordt gecreëerd. Dit zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat.
 4. Veelzijdige toepassingen: Alkari infrarood verwarming kan worden gebruikt in verschillende ruimtes, zoals woningen, kantoren, winkels en horecagelegenheden. De panelen zijn verkrijgbaar in diverse formaten en ontwerpen, waardoor ze naadloos passen bij elk interieur.

Met Alkari infrarood verwarming kunt u genieten van de voordelen van efficiënte, energiezuinige en comfortabele warmte in uw leef- of werkomgeving.

Of u nu op zoek bent naar een verwarmingssysteem voor uw woning of bedrijf, Alkari biedt hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen die voldoen aan uw behoeften. Ga voor comfort, duurzaamheid en energiezuinigheid met Alkari infrarood verwarming.

Het merk Welltherm infrarood verwarming

Welltherm is een vooraanstaand merk op het gebied van infrarood verwarming. Met hun uitgebreide assortiment aan hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen biedt Welltherm een efficiënte en comfortabele oplossing voor het verwarmen van verschillende ruimtes.

De infrarood verwarmingspanelen van Welltherm zijn ontworpen met oog voor kwaliteit en design. Ze leveren niet alleen een aangename warmte, maar dragen ook bij aan energiebesparing en een gezond binnenklimaat. Dankzij de geavanceerde technologie en innovatieve ontwerpen zijn de Welltherm verwarmingspanelen efficiënt en gebruiksvriendelijk.

“Met Welltherm infrarood verwarming geniet je niet alleen van een comfortabele warmte, maar ook van een duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossing.”

Welltherm biedt verschillende types infrarood verwarmingspanelen, waaronder paneelradiatoren, spiegelverwarming en verwarmingspanelen met ingebouwd geluidssysteem. Deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en ontwerpen, waardoor er altijd een Welltherm paneel is dat perfect past bij je interieur.

De infrarood verwarmingspanelen van Welltherm worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit, lange levensduur en energiezuinigheid. Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen weinig onderhoud. Bovendien zijn de panelen veilig in gebruik en voorzien van diverse slimme functies zoals een ingebouwde thermostaat en timer.

Voordelen van Welltherm infrarood verwarming:

 • Energiezuinig: Welltherm verwarmingspanelen hebben een laag energieverbruik, waardoor je kunt besparen op energiekosten.
 • Comfortabel: De infraroodstraling verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte, wat zorgt voor een aangename en gelijkmatige warmte.
 • Gezond binnenklimaat: Infrarood verwarming droogt de lucht niet uit, wat resulteert in een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.
 • Stijlvol design: De Welltherm infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende moderne designs die passen bij diverse interieurstijlen.
 • Eenvoudige installatie: De panelen zijn gemakkelijk te installeren en kunnen op verschillende manieren worden bevestigd, zoals aan de muur of het plafond.

Met Welltherm infrarood verwarming geniet je niet alleen van een comfortabele warmte, maar ook van een duurzame en energiezuinige verwarmingsoplossing. Ontdek het ruime assortiment van Welltherm en ervaar de voordelen van deze hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen.

elektrische verwarmingstoestellen verwarmingspaneel hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor infrarood verwarming. Deze innovatieve verwarmingsoplossing biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen en draagt bij aan een energiezuinige en comfortabele manier van verwarmen.

Ten eerste is een van de grote voordelen van infrarood verwarming de efficiëntie. Infrarood verwarmingspanelen zetten elektrische energie direct om in warmte, waardoor er geen energieverlies optreedt zoals bij traditionele verwarmingssystemen. Dit resulteert in een snelle en gelijkmatige verwarming van de ruimte.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is dat het een zeer gerichte vorm van verwarming is. Infraroodstraling verwarmt objecten en mensen direct, in plaats van de lucht eromheen. Hierdoor voelt de warmte direct aan en wordt er geen energie verspild aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes.

Bovendien is infrarood verwarming ook energiezuinig. Doordat infraroodpanelen de warmte rechtstreeks overdragen, is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Hierdoor kunt u besparen op uw energiekosten en draagt u ook nog eens bij aan een duurzamere wereld.

“Infrarood verwarming biedt een energiezuinige en comfortabele manier van verwarmen.”

Een bijkomend voordeel van infrarood verwarming is dat het bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat. Omdat infraroodstraling objecten en mensen direct verwarmt, is er minder sprake van luchtcirculatie. Dit betekent minder stofverspreiding en een verminderde kans op allergische reacties of irritaties aan de luchtwegen.

Daarnaast is infrarood verwarming ook zeer geschikt voor het gericht verwarmen van specifieke ruimtes of zones. Met behulp van thermostaten en zoneschakeling kunt u eenvoudig de temperatuur reguleren per ruimte, waardoor u nog meer controle heeft over uw verwarmingskosten.

Kortom, de voordelen van infrarood verwarming zijn duidelijk. Het biedt efficiëntie, energiezuinigheid, comfort en controle over uw binnenklimaat. Door te kiezen voor infrarood verwarming investeert u niet alleen in uw eigen comfort, maar ook in het milieu. Ontdek daarom zelf de voordelen van infrarood verwarming en geniet van de voordelen die het te bieden heeft.

Tips voor het gebruik van infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een efficiënte en comfortabele verwarmingsoplossing die vele voordelen biedt. Om optimaal gebruik te maken van infrarood verwarming en de efficiëntie ervan te verbeteren, volgen hier enkele handige tips:

 1. Plaatsing van de infrarood panelen: Het is belangrijk om de infrarood panelen op de juiste plaats te installeren voor maximale warmteverspreiding. Plaats de panelen op wanden of plafonds met een vrije ruimte ervoor om de warmte gelijkmatig te verspreiden.
 2. Temperatuurregeling: Maak gebruik van de temperatuurregelaar om de gewenste temperatuur in te stellen. Dit zorgt voor een efficiëntere en energiebesparende werking van de infrarood verwarming.
 3. Zorg voor isolatie: Het toevoegen van isolatie aan de muren en het dak helpt om warmteverlies te verminderen en de efficiëntie van de infrarood verwarming te verhogen.
 4. Multizone verwarming: Overweeg om meerdere infrarood panelen te gebruiken en ze afzonderlijk te regelen voor verschillende ruimtes. Hierdoor kunt u de warmte beter afstemmen op de behoeften van elke individuele ruimte.
 5. Combineer met thermostaat: Gebruik een thermostaat om de infrarood verwarming automatisch in- en uit te schakelen op basis van de gewenste temperatuur. Dit zorgt voor een efficiënter energieverbruik en maximaal comfort.

Met deze handige tips kunt u uw infrarood verwarming optimaliseren voor een nog betere warmtebeleving en energiezuinige werking.

Duurzame verwarming met infrarood

Infrarood verwarming biedt talloze voordelen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Door te kiezen voor infrarood verwarming profiteer je niet alleen van efficiënte en comfortabele warmte, maar draag je ook bij aan een duurzamere verwarmingsoplossing.

Een van de voornaamste voordelen van infrarood verwarming is de energiezuinigheid. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, verwarmt infrarood niet de lucht in de ruimte, maar direct de objecten en mensen. Hierdoor wordt er minder energie verspild aan het opwarmen van de lucht en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld in de ruimte. Dit zorgt voor een efficiëntere verwarming en lagere energiekosten.

Daarnaast maakt infrarood verwarming gebruik van stralingswarmte, waardoor je kunt profiteren van een aangename en comfortabele warmte-ervaring. De warmte voelt direct aan op de huid, vergelijkbaar met de warmte van de zonnestralen. Dit zorgt voor een behaaglijke en natuurlijke warmte, waardoor je het comfortniveau kunt verhogen zonder overmatig energieverbruik.

Kortom, infrarood verwarming biedt vele voordelen op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Door te kiezen voor deze verwarmingsoplossing draag je bij aan een beter milieu en kun je genieten van een efficiënte en comfortabele verwarming in huis. Ontdek zelf de voordelen van infrarood verwarming en ervaar het verschil.

infrarood paneel slaapkamer warmteshop infrarood paneel verwarming elektrische verwarmer warmtepaneel slaapkamer verwarmen zonder CV

Meer informatie over warmtepanelen

Wil je meer informatie ontvangen over de warmtepanelen of meer weten over hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Malle, Warmteshop Lommelen verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals het comfortabele infrarood verwarmingspaneel plafond welke een grote warmteverspreiding van bovenaf heeft.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel nu eigenlijk?

Een infrarood verwarmingspaneel werkt door middel van infraroodstraling. Het paneel verwarmt niet de lucht in de ruimte, maar rechtstreeks de objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een comfortabele en energiezuinige warmte.

Wat is de werking van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door het uitstralen van infraroodstraling. Deze straling wordt geabsorbeerd door de objecten en mensen in de ruimte, waardoor ze direct worden verwarmd. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere manier van verwarmen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen. Het is energiezuinig, omdat het alleen de objecten en mensen in de ruimte verwarmt en niet de lucht. Daarnaast zorgt het voor een gelijkmatige warmteverdeling, verbetert het de luchtkwaliteit en is het onderhoudsvriendelijk.

Wat is een infrarood warmtepaneel en hoe werkt het?

Een infrarood warmtepaneel is een verwarmingspaneel dat gebruikmaakt van infraroodstraling om warmte te produceren. Het paneel geeft infraroodstraling af, die wordt geabsorbeerd door de objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor ontstaat er een aangename en comfortabele warmte.

Waarom is een optimaal binnenklimaat belangrijk met infrarood verwarming?

Een optimaal binnenklimaat met infrarood verwarming is belangrijk omdat het bijdraagt aan een gezonde en comfortabele leefomgeving. Infrarood verwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming, en verbetert de luchtkwaliteit in de ruimte.

Kan ik infrarood verwarmingspanelen kopen bij Warmteshop?

Ja, bij Warmteshop kunt u terecht voor een ruim assortiment aan infrarood verwarmingspanelen. Warmteshop heeft jarenlange expertise op het gebied van infrarood verwarming en kan u adviseren over de beste oplossing voor uw situatie. U kunt de panelen zowel online als in de fysieke winkels van Warmteshop kopen.

Wat zijn de kenmerken van het merk Ecaros infrarood verwarming?

Ecaros is een bekend merk op het gebied van infrarood verwarming. De panelen van Ecaros zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur en bieden een hoog rendement. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende designs en afmetingen, waardoor er altijd een geschikt paneel is voor uw interieur.

Wat zijn de kenmerken van het merk Alkari infrarood verwarming?

Het merk Alkari staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige infrarood verwarmingspanelen. De panelen van Alkari hebben een strak en modern design, zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd.

Wat zijn de kenmerken van het merk Welltherm infrarood verwarming?

Welltherm is een gerenommeerd merk op het gebied van infrarood verwarming. De panelen van Welltherm zijn van hoge kwaliteit, hebben een hoog rendement en zijn energiezuinig. Ze zijn verkrijgbaar in diverse designs, zoals spiegelpanelen en glazen panelen, waardoor ze naast verwarming ook een esthetische toevoeging zijn aan uw interieur.

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor infrarood verwarming. Het is energiezuinig, zorgt voor een comfortabele warmte, verbetert het binnenklimaat, is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Daarnaast kunt u met infrarood verwarming specifieke ruimtes verwarmen, wat zorgt voor een efficiënter gebruik van energie.

Heb je tips voor het gebruik van infrarood verwarming?

Ja, hier zijn enkele tips voor het gebruik van infrarood verwarming:
– Plaats het verwarmingspaneel op een strategische plek voor een optimale warmteverdeling.
– Zorg voor voldoende isolatie in de ruimte om warmteverlies te voorkomen.
– Reguleer de temperatuur met behulp van een thermostaat.
– Houd rekening met de wattagebehoefte voor de ruimte.
– Reinig regelmatig het paneel om een maximale efficiëntie te behouden.

Hoe draagt infrarood verwarming bij aan duurzaam verwarmen?

Infrarood verwarming draagt bij aan duurzaam verwarmen door de energie-efficiëntie ervan. Omdat het alleen de objecten en mensen in de ruimte verwarmt en niet de lucht, kan er energie worden bespaard. Bovendien kan infrarood verwarming worden gecombineerd met groene energiebronnen, zoals zonnepanelen, om het gebruik van fossiele brandstoffen verder te verminderen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe werkt een infrarood verwarmingspaneel eigenlijk?