Hoe warm wordt een infrarood paneel?

hoe warm wordt een infrarood paneel Infrarood spiegelverwarming Badkamerspiegel met infrarood verwarming en verlichting

Hoe warm wordt een infrarood paneel eigenlijk?

hoe warm wordt een infrarood paneel

Het temperatuurbereik van een langgolvig infrarood paneel dat in huizen en kantoren aan de muur of het plafond hangt is 85 tot 115 graden Celsius. Deze maximum temperatuur is veilig voor mensen en dieren om aan te raken. Dit betekent dat je het infrarood paneel kunt aanraken zonder bang te zijn gewond te raken.

Er zijn ook kortegolf infraroodstralers die 350 graden Celsius kunnen bereiken. Deze mogen niet binnen handbereik opgehangen worden en mogen niet binnenshuis gebruikt worden. Deze korte golf verwarmers zijn ideaal voor het verwarmen van industriële gebouwen. Denk aan een magazijn of opslagplaats waar de muren tot 6 meter hoog kunnen reiken. Maar zijn ook geschikt voor buiten als terrasverwarmer.

Infrarood verwarming geeft directe warmte af

Een infrarood verwarming geeft uitstekende, directe warmte. Dit wijst erop dat een infrarood verwarming een directe verwarming is. De voorwerpen binnen het stralingsgebied worden verwarmd en dus niet de lucht, zoals bij een convectiekachel het geval is. Denk bij objecten aan muren, vloer, en meubels, als ook mensen en dieren.

De warmte straalt van de voorkant van het paneel. Tussen het warmtepaneel en de achterkant wordt isolatie aangebracht. Daardoor wordt de warmte naar de voorkant geleid, waar de straling gewenst is. De lange golf infraroodstraling voelt heel aangenaam warm aan zodra ze je huid raakt.

Hoe werkt een infrarood paneel?

verwarming kopen is infrarood verwarming gevaarlijk

Het verwarmingsmechanisme dat elektriciteit omzet in warme infraroodstraling zit verborgen achter de afdekplaat van het infrarood paneel. Een folie of mat zet de energie om in warmte. In de folie en de mat is een elektrische verwarmingskabel ingebed. Een mat verdient hierbij de voorkeur omdat het duurzamer en sterker is.

De warmteafgifte plaat bevindt zich op de voorkant van het infrarood paneel. Deze kan van metaal of gehard glas gemaakt zijn. De afgifteplaat is er in verschillende uitvoeringen. Zoals een spiegel, een bedrukt paneel, in alle RAL kleuren, en zelfs als verwarming met verlichting.

Is een infrarood paneel verwarming veilig?

Infrarood paneel verwarming is zeer veilig. Om oververhitting te voorkomen heeft een infrarood paneel verwarming meerdere veiligheidsvoorzieningen, waardoor het warmtepaneel automatisch uitgaat, mocht deze te warm worden. Ze worden ook een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische kachels die voorzien zijn van een verwarmingsspiraal, want de panelen hebben namelijk geen verwarmingsspiraal. Aan de achterkant is de kachel geïsoleerd, waardoor het weinig warmte kan verliezen. De verwarmingspanelen van Warmteshop zijn bovendien zeer zuinig in verbruik, waardoor je gelijk bespaart op de energiekosten.

Wil je meer informatie over hoe warm wordt een infrarood paneel? Je kan voor hoe warm wordt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe warm wordt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe warm wordt een infrarood paneel vinden. Kom ook meer te weten over de korte golf stralers, zoals de industriële verwarming en terrasverwarmer.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe warm wordt een infrarood paneel?