Hoe schimmel voorkomen in huis

schimmel voorkomen verwarming elektrisch veilig infrarood badkamer verwarming

Schimmel voorkomen met infrarood verwarming

In je woning wil je te allen tijde schimmel voorkomen. Niet alleen om cosmetische redenen, maar ook om de negatieve gevolgen voor de gezondheid. Niemand wil kijken naar een vieze zwarte vlek op de muren. Het is onhygiënisch, het stinkt en als een schimmelvlek niet wordt aangepakt, kan het gevaarlijk zijn voor onze gezondheid.

schimmel voorkomen

Schimmel plant zich voort door sporenelementen. Die komen binnen via open ramen of deuren. De sporen, niet te verwarren met de schimmel in huis, zoeken een vochtige omgeving om zich tot schimmel te ontwikkelen.

Schimmel kan overal groeien waar vocht in huis is. Het wordt meestal aangetroffen in de badkamer, keuken, kruipruimte, kelder en slaapkamer van een woning. Daarom is het van cruciaal belang om je huis goed te ventileren en te verwarmen. Schimmel voorkomen is heel eenvoudig met infrarood verwarming. We leggen je uit hoe je in huis schimmel voorkomen kan met behulp van infrarood verwarming.

Hoe kan infrarood verwarming schimmelgroei voorkomen?

Een geschikt binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid, tussen 40 en 60%, wordt verzorgd door een infrarood verwarming. Infrarood verwarming werkt namelijk met stralingswarmte, welke vergelijkbaar is met de zonnestralen (zonder de uv-straling). De warmtestralen warmen de muren op, waardoor vochtophoping wordt voorkomen. Omdat de wandtemperatuur hoger is dan de luchttemperatuur, worden schimmelgroei en beslagen ramen voorkomen.

Door de verwarmde muren onttrekt het vocht zich, wat gunstig is voor de gezondheid. Omdat de muren droog zijn, wordt de isolatie in de muren hersteld. Met een goed geïsoleerd huis hoef je minder te verwarmen om comfortabel warm te blijven.

Schimmel is gevaarlijk voor je gezondheid. Schimmelsporen verergeren allergiereacties en zijn ook schadelijk voor je luchtwegen. Het veroorzaakt kortademigheid en hoesten. Het verergert reumatische en astmatische problemen.

Vochtige oppervlakken zijn ideaal voor schimmelsporen en huisstofmijt. Schimmel kan langzaam of helemaal niet groeien in een droge omgeving. Echter wanneer de luchtvochtigheid hoger is dan 60% dan het zich goed nestelen en ontwikkelen.

Wat is het verschil tussen infrarood paneel en centrale verwarming?

Een centrale verwarming verwarmt de lucht met fossiele brandstoffen. De mensen in de kamer worden dan verwarmd door de verwarmde lucht. De warmte wordt aan de lucht afgegeven door een cv-ketel. De warme lucht circuleert door de kamer en houd je warm. Traditionele kachels verspillen veel energie en produceren droge lucht, stof, schimmel en een onaangename omgeving.

elektrische kachel woonkamer zuinige elektrische verwarming

Infrarood paneel genereert warmte door het uitzenden van infraroodstraling, welke met het blote oog niet zichtbaar is. Dit wordt ook wel de lange golf infraroodstraling genoemd. De warmte levert een heerlijk rustgevend warmtegevoel op.

Niet de lucht wordt door een infrarood paneel verwarmd, maar direct de objecten. Zoals de muren, vloer, meubels, mensen en dieren. Deze warmte voelt intens, waardoor je zelfs de thermostaat twee tot drie graden lager worden ingesteld. Iedere graad die je naar beneden afstelt, bespaart je bovendien 6% op de verwarmingskosten.

Daarnaast kan je met infrarood panelen in huis gerust een raam openzetten voor ventilatie, zonder dat de temperatuur flink daalt. Dit komt omdat de objecten de infraroodwarmte lang vasthouden. Als je een raam openzet met een luchtverwarming, dan waait de warmte regelrecht naar buiten. Wat een dure aangelegenheid is.

Kies daarom voor schimmel voorkomen met infrarood panelen. Een infrarood paneel monteer je aan de wand als wandverwarming of aan het plafond, als plafondverwarming.

Tips voor schimmel voorkomen

Niemand wil dat er schimmels in zijn huis groeien. Je kunt veel doen om vocht en schimmel te voorkomen en op afstand te houden.

 • Badkamer: Sluit tijdens het douchen de badkamerdeur, dit voorkomt dat het vocht verder het huis ingaat. En zet bij voorkeur een badkamer raam open. Zet de mechanische ventilatie op de maximale stand. Droog de douche na gebruik grondig af. Gebruik een infrarood spiegel verwarming, zodat de spiegel nooit beslaat.
 • Slaapkamer: Slaap ’s nachts met de slaapkamerdeur open en het raam op een kier. Lucht de slaapkamer iedere dag tenminste 15 minuten. Verwarm de kamer regelmatig om vocht te laten ontsnappen. Gebruik een infrarood paneel voro schimmel voorkomen, welke je tegenover de buitenmuur ophangt, zodat de muur goed warm wordt.
 • Keuken: Kook in de keuken met de deksels erop en de afzuigkap op de maximale stand. Zet tijdens het koken een raam open.
 • Woonkamer: Vermijd het plaatsen van meubels en gordijnen voor de verwarming. Dit houdt de natuurlijke luchtstroming in huis tegen.
 • Wassen en drogen: Droog de was indien mogelijk buiten of gebruik een droger.
 • Ventilatie: houd zelfs in de winter ventilatieroosters open. Het vocht kan dan ontsnappen. Zet elke dag de ramen 15 minuten open om de kamers te luchten. Gebruik mechanische ventilatie als je die in huis hebt.
 • Elektrisch verwarmen: verwarm gelijkmatig alle kamers van je huis. Vocht kan niet effectief verdampen als de woning te koel is. Hierdoor kan je dus schimmel voorkomen.
  .

Infrarood gezondheid voordelen

keuken paneel infrarood verwarming plafond infrarood licht schadelijk Infrarood gezondheid schimmel voorkomen

Elektrisch verwarmen met infrarood is gezond voor ons en is bovendien kostenbesparend. We hebben hieronder uiteengezet wat de infrarood gezondheid voordelen zijn.

 • Er is minder luchtcirculatie met infrarood verwarming. De warmte wordt rechtstreeks aan je afgegeven, zonder luchtverplaatsing.
 • Geen luchtcirculatie leidt tot minder stofdeeltjes in de lucht, waardoor astmapatiënten en allergiepatiënten zich prettiger voelen. Astmapatiënten hebben veel minder problemen wanneer ze met infrarood verwarmen.
 • Je huis heeft een juiste vochtigheidsgraad en een gezonde leefomgeving. Infraroodstralen verwijderen vocht uit de muren. Als gewone radiatoren of een open haard worden aangezet, wordt een woning snel te droog.
 • Warme IR-stralen verminderen pijn bij mensen met gewrichtsaandoeningen en gespannen spieren.
 • Geen koude voeten meer, want een infrarood plafondverwarming verwarmt ook de vloer. Dit verbetert de bloedcirculatie in je voeten en benen.
 • Doordat de warmte het menselijk lichaam binnendringt, verbetert de bloedsomloop.
 • Infrarood warmtepanelen zorgt dat schimmel voorkomen wordt. Er komt geen schimmel in de muren. De wandtemperatuur stijgt boven die van de omringende lucht. Schimmels hebben daardoor geen kans om zich in je huis te vestigen.
  .

Zonder gas verwarmen met Warmteshop warmte paneel

hoe warm wordt een infrarood paneel Infrarood spiegelverwarming

Zonder gas verwarmen is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens goedkoper als je dit met een infrarood warmte paneel doet van Warmteshop. Elektrisch verwarmen met infraroodstraling zorgt voor een gezond binnenklimaat en comfortabele warmte.

Wil je meer informatie over hoe schimmel voorkomen? Je kan voor schimmel voorkomen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen van Warmteshop. Elke vraag over schimmel voorkomen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over mobiele infrarood verwarming voor thuiswerkers vinden. Lees meer over buitenverwarming zoals onze terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe schimmel voorkomen in huis