Hoe een infrarood verwarming aansluiten

infrarod verwarming aansluiten

Eenvoudig infrarood verwarming aansluiten

Wil je een behaaglijke warmte in je woning zonder enorme verwarmingssystemen of lelijke radiatoren? Dan is een infrarood verwarming aansluiten de ideale oplossing. Geen preekwerkzaamheden en een eenvoudige installatie. Met infrarood panelen profiteer je van snelle, efficiënte warmteverspreiding die ook nog eens energiezuinig is. Maar hoe installeer je zo’n elektrische verwarming aan? Geen zorgen, we loodsen je erdoorheen!

Infrarood verwarming installeren: wat zit er in de doos?

Zodra je een verwarmingspaneel hebt gekocht, vind je in de doos alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan voor infrarood verwarming installeren: 

 • Het infrarood paneel zelf.
 • Een handige boormal.
 • Ophangbeugel (bij de meeste infrarood panelen inbegrepen of anders los verkrijgbaar).
 • Pluggen en schroeven.
 • Instructieboekje.
  .

Voordat je begint, lees het instructieboekje aandachtig door. Hierin vind je belangrijke veiligheidsinstructies en tips voor de installatie.

Tip: bij een plafondverwarming is het verstandig om dit altijd met 2 personen te doen, omdat je boven je macht werkt en het paneel tussen de 20 en 30 kilo weegt. 

verwarming installeren

Infrarood verwarming aansluiten op elektra

Nu komt het iets technischere gedeelte: de infrarood verwarming aansluiten op de elektra. Je hebt twee opties: direct met de stekker of aansluiten via een aansluitpunt in de muur.

Aan het warmtepaneel zit vrijwel altijd een snoer met een stekker. Het aansluiten is dan een kwestie van plug and play: steek de stekker in een stopcontact in de buurt. Zorg wel dat het stopcontact niet overbelast raakt.

Wil je een strakkere afwerking zonder zichtbare kabels, dan kun je het paneel aansluiten op de elektra in de muur. Dit kan iets complexer zijn en als je niet vertrouwd bent met elektrisch werk, is het raadzaam een professional in te schakelen.

Eenmaal aangesloten, kun je genieten van de stralingswarmte die jouw verwarmingspaneel biedt. Een infraroodpaneel verwarmt de objecten in de ruimte in plaats van de lucht, waardoor de warmte langer behouden blijft.

De voordelen infrarood verwarming in je woning

Een infrarood verwarming is niet alleen eenvoudig te installeren, maar biedt ook tal van voordelen:

 • Snelle opwarming.
 • Energie-efficiëntie.
 • Onderhoudsarm.
 • Aangename warmte die vergelijkbaar is met zonnewarmte.
 • Eenvoudige installatie.
 • Infrarood paneel is een stijlvolle toevoeging aan iedere kamer.
  .

Zuinig elektrisch verwarmen

Met het volgen van deze eenvoudige stappen kun je genieten van comfortabel, energiezuinig en elektrisch verwarmen. Het aansluiten van een infrarood verwarming kan je een nieuwe kijk geven op het verwarmen van je ruimtes, met een focus op comfort en design. Dus waar wacht je nog op? Tijd om die warmte in je woning te brengen!

infrarood verwarming installeren en infrarood verwarming aansluiten

Meer informatie over installatiedienst

Wil je meer informatie ontvangen over hoe een infrarood verwarming aansluiten? Of wil je gebruikmaken van onze installatiedienst om de panelen te positioneren en aan te sluiten? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals waar een elektrische verwarming keuken of spiegelverwarming installeren.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe een infrarood verwarming aansluiten