Elektrische verwarming 40m2: waarom kiezen voor infrarood?

elektrische radiatoren elektrische verwarming 40m2 keramische verwarming muurmodel

Waarom kiezen voor infrarood voor elektrische verwarming 40m2

Als je een woonkamer van 40m2 wilt verwarmen, heb je waarschijnlijk al gedacht aan elektrische verwarming. Maar welke elektrische verwarming 40m2 is de beste keuze? Laten we het hebben over infrarood verwarming.

Stel je een koude winterochtend voor. Je stapt uit bed, de vloer voelt ijzig aan je voeten en de koude lucht maakt je meteen wakker. Maar wat als je woonkamer, zelfs op de koudste dagen, aanvoelt als een zachte lentedag? Als je een woonkamer van 40m2 hebt en op zoek bent naar de meest efficiënte verwarmingsoplossing, is elektrische verwarming vaak het eerste waar je aan denkt. Maar wist je dat niet alle elektrische verwarmingen gelijk zijn gemaakt? 

Voor een ruimte van deze grootte is de sleutel tot comfort én efficiëntie: infrarood verwarming. In plaats van te kiezen voor standaard elektrische verwarming 40m2, biedt infrarood je een reeks voordelen die je misschien nog niet had overwogen. Laten we eens duiken in de wereld van infrarood verwarming en ontdekken waarom het de beste keuze kan zijn voor jouw woonkamer.

besparen met infrarood verwarming elektrische verwarming 40m2

Infrarood vs. conventionele elektrische verwarming

Nu vraag je je misschien af waarom infrarood verwarming beter is dan conventionele elektrische verwarming 40m2. Hier zijn enkele punten waarom infrarood de winnaar is:

  • Energiezuinigheid: In tegenstelling tot traditionele verwarmingen, die de lucht verhitten, richten infrarood panelen zich direct op voorwerpen en mensen. Dit betekent dat je kamer sneller opwarmt met minder energie.
  • Gelijkmatige warmteverdeling: Geen koude hoekjes meer in je kamer. Infrarood zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding.
  • Gezondere warmte: Infrarood verwarming droogt de lucht niet uit en helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.
  • Eenvoudige installatie: er komen geen breekwerkzaamheden aan de pas en er hoeven geen leidingen getrokken te worden. Enkel vier pluggen en schroeven in de muur is voldoende. 
  • Géén onderhoud: er zijn geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan bij een infrarood paneel. Daardoor geen onderhoudskosten.

Wat maakt infrarood verwarming zo speciaal?

Infrarood verwarming maakt gebruik van de natuurlijke infraroodstralen die we ook van de zon kennen. Het verschil is dat er geen UV-straling bij betrokken is, dus het is volkomen veilig. Bij het gebruik van elektrische verwarming 40m2 met infraroodtechnologie voel je een natuurlijke, zon-achtige warmte. Stel je voor dat je na een koude winterdag thuiskomt en je woonkamer voelt als een zonnige lentedag. Dat is het comfort dat infrarood verwarming kan bieden.

De ideale keuze voor elektrische verwarming 40m2

Als het gaat om het verwarmen van een woonkamer van 40m2, is infrarood verwarming zonder twijfel de superieure keuze. Niet alleen bespaar je op energiekosten, maar je zorgt ook voor een comfortabelere, gezondere leefomgeving. Maak de overstap naar infrarood en ervaar het verschil zelf!

elektrische verwarming muurbevestiging

Meer over energiezuinige elektrische verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over energiezuinige elektrisch verwarming of wil een gratis berekening laten maken voor elektrische verwarming 40m2? Neem dan zeker contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe een infrarood krijtbord kind verwarming de kinderkamer verwarmt, maar ook gelijk als krijtbord tekenbord dient. Het oppervlakte kun je namelijk met krijt beschrijven. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Elektrische verwarming 40m2: waarom kiezen voor infrarood?