Chauffage maakt lawaai: oorzaken en oplossingen 

accumulator Chauffage maakt lawaai accumulatiekachel

Chauffage maakt lawaai – een veelvoorkomend probleem

Als je thuis wilt genieten van een aangename temperatuur zonder dat je chauffage maakt lawaai, ben je niet de enige. Veel mensen hebben last van dit probleem, wat verschillende oorzaken kan hebben. We bespreken we de meest voorkomende oorzaken en geven we je tips over hoe je het lawaai kunt verminderen. Zo geniet je straks weer van een heerlijk warm én stil huis.

Oorzaken chauffage maakt lawaai

1. Lucht in het verwarmingssysteem

Een veelvoorkomende reden waarom chauffage maakt lawaai is de aanwezigheid van lucht in het verwarmingssysteem. Deze luchtbellen veroorzaken borrelende geluiden en zorgen ervoor dat het systeem minder efficiënt werkt. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen. Ontlucht het verwarmingssysteem door de ontluchtingskraantjes van de radiatoren open te draaien. Hierdoor ontsnapt de lucht en neemt het lawaai af.

2. Een slecht onderhouden cv-ketel

Een cv-ketel die niet goed is onderhouden, kan ook zorgen voor lawaai. Chauffage maakt lawaai wanneer de cv-ketel te hard moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Regelmatig onderhoud van de cv-ketel is belangrijk om problemen en lawaai te voorkomen. Schakel een professional in om de ketel te controleren en onderhouden.

3. Een verkeerd afgestelde waterpomp

De waterpomp van je verwarmingssysteem kan ook de oorzaak zijn van chauffage maakt lawaai. Als de pomp te hard werkt, ontstaat er een vibrerend geluid. Dit kan verholpen worden door de waterpomp op de juiste snelheid af te stellen. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je waterpomp of schakel een vakman in om dit voor je te doen.

4. Losse of slecht geïsoleerde leidingen

Tot slot kunnen losse of slecht geïsoleerde leidingen ook zorgen voor chauffage maakt lawaai. Wanneer de leidingen tegen andere objecten of de muur aan komen, ontstaat er een tikkend of bonkend geluid. Controleer de leidingen en zorg ervoor dat ze goed bevestigd en geïsoleerd zijn om het lawaai te verminderen.

Chauffage maakt lawaai oplossing infrarood verwarming

Infrarood verwarming: de oplossing voor chauffage maakt lawaai

Heb je ondanks alle oplossingen nog steeds last van chauffage maakt lawaai? Dan is het tijd om over te stappen op een alternatieve verwarmingsmethode, namelijk infrarood verwarming. Je huis zonder gas verwarmen doe je met infrarood panelen. Dit systeem is een geruisloze manier om je huis te verwarmen, zonder dat je te maken krijgt met de typische geluiden van een conventioneel verwarmingssysteem.

Infrarood verwarming werkt door middel van infraroodstralen die de objecten en mensen in de ruimte direct verwarmen, in plaats van de lucht. Dit zorgt niet alleen voor een aangename en gelijkmatige warmteverdeling, maar ook voor een stille werking. Bovendien is infrarood verwarming energiezuinig en milieuvriendelijk, waardoor je ook nog eens bespaart op je energierekening.

Als je klaar bent met het lawaai van je huidige verwarmingssysteem, is infrarood verwarming dé oplossing voor het probleem chauffage maakt lawaai. Neem contact op met infrarood verwarming Warmteshop voor de installatie van een infrarood verwarmingssysteem. En geniet binnenkort van de aangename stilte en warmte in je huis. Lees meer in ons magazine over de infrarood panelen voordelen nadelen.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Chauffage maakt lawaai: oorzaken en oplossingen