Buitenverwarming gas voordelen en nadelen

buitenverwarming gas terrasverwarmer Terrasverwarmers op gas

Alles over buitenverwarming gas

Buitenverwarming op gas is een populaire keuze voor velen die hun avonden buiten willen verlengen. Deze terrasverwarming werkt door middel van een gasfles die, eenmaal aangesloten, een constante en behaaglijke warmte afgeeft. Het is de perfecte manier om een gezellige sfeer te creëren op je terras of in je tuin. Maar zoals met alles, zijn er voor- en nadelen verbonden aan het gebruik van buitenverwarming gas.

Hoe werkt buitenverwarming op gas?

Buitenverwarming op gas werkt door het verbranden van gas, meestal propaan of butaan, om warmte te genereren. Deze warmte wordt dan uitgestraald naar de omgeving, waardoor een aangename warmtebron ontstaat die ideaal is voor kille avonden buiten. Het is een directe en effectieve manier om warmte te leveren waar en wanneer je het nodig hebt.

terrasverwarmer gas hangend buitenverwarming gas

Verschillende typen van gasverwarming voor je terras

Bij het kiezen van buitenverwarming op gas, kom je verschillende typen tegen, elk met unieke kenmerken en voordelen. Het begrijpen van de verschillende opties kan je helpen een weloverwogen beslissing te nemen over wat het beste past bij jouw buitenruimte en verwarmingsbehoeften.

  • Staande gasheaters: Dit zijn de meest bekende en populaire gasverwarmers. Ze zijn meestal vrijstaand en makkelijk te verplaatsen. Veel modellen hebben een ‘paddenstoel’- of ‘piramide’-ontwerp, wat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk.
  • Tafelmodel gasheaters: Deze compacte terrasheaters zijn ideaal voor kleinere ruimtes of tafels. Ze zijn draagbaar en bieden een gerichte warmte, perfect voor een intieme setting.
  • Wand gemonteerde gasheaters: Als je een meer permanente oplossing zoekt en vloerruimte wilt besparen, zijn wand gemonteerde gasheaters een uitstekende keuze. Ze worden aan de muur bevestigd en bieden een krachtige warmte zonder in de weg te staan.
  • Inbouw gasheaters: Voor een meer gestroomlijnde en subtiele optie kun je kiezen voor inbouw gasheaters. Deze worden in de structuur van je terras of patio ingebouwd en bieden een naadloze look terwijl ze een effectieve warmtebron zijn.

Elk type gasverwarming heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals variaties in warmtebereik, kostenefficiëntie en esthetiek. Staande en tafelmodellen bieden flexibiliteit en zijn eenvoudig te verplaatsen, terwijl wand gemonteerde en inbouw opties een meer permanente en ruimtebesparende oplossing bieden. Bij het kiezen van de juiste buitenverwarming op gas voor jouw terras, is het belangrijk om rekening te houden met je ruimte, budget, en persoonlijke voorkeur voor stijl en gemak.

buiten verwarming op gas terrasverwarmer gas hangend

Nadelen van gasverwarming

Buitenverwarming gas komt met specifieke uitdagingen. Wind kan de warmte snel doen verdwijnen, waardoor je meer gas verbruikt om dezelfde mate van comfort te behouden. De opslag van gasflessen vereist zorgvuldigheid en regelmatige inspectie om veiligheidsrisico’s te vermijden. Het gesjouw met zware gasflessen is een ander nadeel dat niet onderschat mag worden. Bovendien, en dit is zeer belangrijk, mag een buitenverwarming gas nooit in een gesloten ruimte gebruikt worden, zoals een partytent, vanwege het risico op brand en koolmonoxidevergiftiging.

Overstappen op elektrische terrasverwarming

Een oplossing voor de nadelen van buitenverwarming op gas is de overstap naar elektrische terrasverwarming met infrarood. Deze terrasverwarmer biedt verschillende voordelen. Ze zijn windbestendig, wat betekent dat de warmte niet wegwaait en ze zijn ook energie-efficiënter. Het gemak van het niet hoeven sjouwen met gasflessen en de veiligheid van het gebruik in meer afgesloten ruimtes maken ze een aantrekkelijk alternatief. Bovendien biedt infrarood verwarming een directe en comfortabele warmte die diep in het lichaam doordringt, voor een aangenamer gevoel van warmte.

elektrische terrasverwarmer

Meer informatie over infrarood terrasverwarmer

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood terrasverwarmer of wat een beter alternatief is voor een buitenverwarming gas? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommelen verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals elektrisch verwarmen met zonnepanelen

Koop nu terrasverwarmer bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Buitenverwarming gas voordelen en nadelen