Accumulatie verwarming vervangen

accumulator accumulatie

Bespaar geld met de overstap van accumulatie naar infrarood verwarming

In een wereld waar duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijker worden, is het essentieel om kritisch te kijken naar de manier waarop we onze huizen verwarmen. Accumulatie, ooit een standaardkeuze in vele huishoudens, wordt nu vaak overtroffen door modernere en efficiëntere verwarmingssystemen zoals infraroodverwarming. 

Met de recente veranderingen in de energietarieven, waaronder de afschaffing van het dag- en nachttarief in België, is het nu een uitstekend moment om te overwegen over te stappen van accumulatie naar een meer kosteneffectieve en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. We verkennen waarom de overstap van accumulatie naar infrarood verwarming niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Accummulatieverwawrming problemen elektrische accumulatoren elektrische verwarming accumulatie

De nadelen van accumulatie verwarming

Accumulatie verwarming, ooit een populaire keuze, verliest terrein aan modernere verwarmingssystemen zoals infraroodverwarming. Maar waarom zou je jouw accumulatie verwarming vervangen? Ten eerste is accumulatieverwarming minder efficiënt. Deze systemen laden ’s nachts op met het goedkopere nachttarief, maar met de afschaffing van het dag- en nachttarief in België sinds 1 januari 2023, verlies je dit voordeel. Je betaalt dus meer voor dezelfde hoeveelheid warmte.

Daarnaast is accumulatie verwarming minder responsief. Het duurt langer om je huis op te warmen en af te koelen, wat niet ideaal is voor het onvoorspelbare klimaat. Ook is het systeem zwaar en neemt veel ruimte in beslag, wat niet altijd praktisch is in kleinere woningen of appartementen.

Waarom infrarood verwarming een betere keuze is

wattage berekenen radiator accumulatie vervangen door infrarood verwarming

Nu de voordelen van accumulatie afnemen, is infrarood verwarming nog aantrekkelijker. Infrarood verwarming biedt verschillende voordelen die het een slimme investering maken. Ten eerste is het energiezuiniger. Infraroodpanelen verwarmen directe objecten en mensen in de ruimte, waardoor er minder energie verloren gaat aan het opwarmen van lucht. Dit betekent minder verbruik en lagere kosten.

Een ander groot voordeel is de installatie. Infraroodpanelen zijn slank, stijlvol en kunnen gemakkelijk aan muren of plafonds worden bevestigd, wat ruimte bespaart. Ze zijn ook onderhoudsvrij, wat betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over dure onderhoudscontracten of onverwachte reparatiekosten.

Bovendien biedt infraroodverwarming een gezondere manier van verwarmen. Het veroorzaakt minder luchtcirculatie, wat betekent dat er minder stof en allergenen in de lucht worden gebracht – ideaal voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Financiële en ecologische voordelen infrarood 

Overstappen op elektrisch verwarmen met infrarood is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet. Met de groeiende zorgen over klimaatverandering is het belangrijk om milieuvriendelijke keuzes te maken. Infraroodverwarming gebruikt minder energie en kan worden aangedreven door duurzame bronnen zoals zonnepanelen, wat bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot.

Financieel gezien is de overstap naar infraroodwarmte ook een verstandige keuze. De installatie is eenvoudig en je bespaart ook aanzienlijk op de lagere bedrijfskosten ten opzichte van accumulatie. Bovendien, met de veranderende energietarieven, biedt infrarood verwarming een stabielere en voorspelbare kostenpost.

  • Energie-efficiëntie: verlaagt energierekeningen.
  • Gezondheid en welzijn: minder luchtverplaatsing, beter voor allergieën.
  • Ruimtebesparend: slank en stijlvol ontwerp.
  • Onderhoudsvrij: geen verborgen kosten.
  • Milieuvriendelijk: lagere CO2-uitstoot.
    .
energiezuinig verwarmen met infrarood verwarming

Meer over energiezuinig verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over energiezuinig verwarmen en hoe je een accumulatie verwarming vervangt door de zuinige infrarood panelen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe handige en heerlijk warm een terrasverwarmer staand is. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Accumulatie verwarming vervangen