7 Voordelen elektrisch verwarmingspaneel

wattage berekenen radiator accumulatie vervangen door infrarood verwarming elektrische verwarmingspaneel infrarood verwarmingspaneel plafond

Efficiënt verwarmen met elektrische verwarmingspaneel

Elektrische verwarmingspaneel transformeren de manier waarop we onze ruimtes verwarmen. Met de opkomst van lange golf infrarood panelen, wordt verwarmen niet alleen efficiënter, maar ook aangenamer. Deze technologie brengt een reeks voordelen met zich mee die traditionele verwarmingsmethoden ver achter zich laten.

Wat maakt elektrische verwarmingspanelen uniek?

Elektrische verwarmingspanelen zijn er in verschillende soorten, maar lange golf infrarood panelen onderscheiden zich door hun unieke verwarmingsmethode. In tegenstelling tot conventionele elektrische verwarmingspanelen die de lucht verwarmen, stralen infrarood panelen directe warmte uit die objecten en personen in de ruimte verwarmt. Dit verschil in verwarmingstechniek resulteert in een gelijkmatigere temperatuurverdeling en een efficiënter energieverbruik.

infrarood verwarming als elektrische radiator kopen elektrische bijverwarming elektrische verwarmingspaneel

Efficiëntie en kostenbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van een elektrische verwarmingspaneel met infrarood technologie is de efficiëntie. Deze panelen zetten bijna 100% van de gebruikte energie om in warmte, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Bovendien warmen ze snel op, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten op een comfortabele temperatuur in je huis of kantoor. Binnen 5 tot 10 minuten is het elektrische verwarmingspaneel al warm. 

Gezondheids- en comfortvoordelen warmtepanelen

Infrarood warmtepanelen bieden ook gezondheidsvoordelen. Ze veroorzaken geen luchtcirculatie, wat betekent dat er minder stof en allergenen door de ruimte worden verspreid. Daarnaast is de warmte die ze uitstralen vergelijkbaar met natuurlijke zonnewarmte, wat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Met infrarood warmtepanelen ervaar je warmte die diep in je huid doordringt, wat een ontspannend en therapeutisch effect heeft.

Elektrische verwarmingspanelen met infrarood zijn niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee, maar ook voor je welzijn. Door te kiezen voor deze innovatieve technologie, kies je voor een efficiënte, comfortabele en gezonde manier van verwarmen.

Wat zijn de 7 voordelen elektrisch infrarood verwarmingspaneel?

infrarood verwarming plafond waar plaats je een infrarood paneel snelle verwarming badkamer elektrisch infrarood verwarmingspaneel

1. Energie-efficiëntie en kostenbesparing

Elektrisch infrarood verwarmingspaneel is uiterst energie-efficiënt, omdat ze bijna 100% van de gebruikte energie omzetten in warmte. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op je energierekening, vooral in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden.

2. Snelle opwarmtijd

Een opmerkelijk voordeel van een elektrisch infrarood verwarmingspaneel is de snelle opwarmtijd. Binnen 5 tot 10 minuten bereikt het warmtepaneel de gewenste temperatuur, wat betekent dat je niet lang hoeft te wachten om de warmte te voelen. In tegenstelling tot veel conventionele verwarmingssystemen.

3. Gelijkmatige warmteverdeling

In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden die vaak leiden tot ongelijke warmteverdeling, zorgen infrarood panelen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Dit resulteert in een comfortabelere leefomgeving zonder koude zones.

4. Vermindering van stof en allergenen

Doordat elektrisch infrarood verwarmingspanelen de lucht niet circuleren, wordt de verspreiding van stof en allergenen in de ruimte geminimaliseerd. Dit is een aanzienlijk voordeel voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

5. Natuurlijke warmte-ervaring

De warmte die door elektrische verwarmingspaneel wordt uitgestraald, is vergelijkbaar met de warmte van de zon. Deze natuurlijke warmte-ervaring van een elektrische verwarmingspaneel wordt als aangenamer en comfortabeler ervaren dan de droge lucht die door traditionele verwarmingssystemen wordt geproduceerd.

6. Therapeutische voordelen

Infrarood warmte heeft therapeutische eigenschappen, waaronder het verlichten van spierpijn en het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit maakt de infrarood verwarmingspanelen niet alleen nuttig voor verwarming, maar ook voor het bevorderen van algemeen welzijn.

7. Milieuvriendelijk

Een elektrisch infrarood verwarmingspaneel is milieuvriendelijker dan veel traditionele verwarmingsopties. Door de hoge efficiëntie en het gebruik van elektriciteit, is een elektrische verwarmingspaneel een duurzamere keuze. Vooral als je het combineert met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen op dak. 

Meer informatie over elektrische verwarmingspanelen

Wil je meer nog meer voordelen ontvangen over elektrische verwarmingspanelen of hoe een elektrische verwarmingspaneel werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis, zoals hoe zuinig garage verwarmen

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | 7 Voordelen elektrisch verwarmingspaneel