6x Zuinig verwarmen met infrarood straling

Welke verwarming kiezen warmtepaneel IR verwarming zuinig verwarmen beste elektrische verwarming slimme thermostaat met infrarood panelen verwarming op gas wat is keramische verwarming

6 redenen om te kiezen voor zuinig verwarmen met infrarood verwarming

Wil je zuinig verwarmen en niet meer afhankelijk zijn van de milieuvervuilende fossiele brandstoffen? Kies dan voor zuinig verwarmen middels infrarood straling. Feit is dat infrarood kachel zuiniger zijn dan elektrische convectiekachels. We leggen je uit waarom dit zo is. We kijken hierbij naar de verschillende facetten die zorgen dat een infrarood kachel zuinig is. En ook veel efficiënter werkt dan convectiewarmte.

Welke verwarming kiezen warmtepaneel IR verwarming zuinig verwarmen

De alsmaar stijgende energieprijzen baart velen onder ons zorgen. Daarnaast zijn gasgestookte kachels niet goed voor het milieu. De CO2 uitstoot moet naar beneden, waardoor we verplicht zijn te kijken naar andere verwarmingsoplossingen. En die zijn er zeker.

Het is bovendien een goed idee om nu al over te stappen op een energiezuinige elektrische verwarming, waardoor je kosten bespaart bij huis verwarmen. Wat maakt infrarood verwarming zuinig? Zuiniger dan een andere gewone elektrische verwarming of convectie verwarming?

Techniek infrarood verwarming

De technologie ontwikkelt zich voortdurend en introduceert verwarmingsopties die schoner, energiezuiniger en kosten effectiever zijn. Vergeleken met gewone elektrische kachels zet infrarood verwarming bijna 100% van de elektriciteit om in warmte, waardoor ze energiezuiniger en kostenefficiënter zijn.

wat is de beste infrarood verwarming zuinig verwarmen

Hoe zijn infrarood panelen efficiënter dan gewone kachels? Laten we daarvoor eerst eens kijken waarom infrarood verwarming zuinig werkt. De IR panelen van Warmteshop zijn van A-kwaliteit en zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is een zeer hoog rendement. Vanwege de goede isolatie, is er nauwelijks warmteverlies aan de achterkant.

Infraroodstraling werkt anders dan convectiewarmte, waarbij de lucht wordt verwarmd. Infraroodstraling, of infrarood licht, van een infrarood verwarming is stralingsenergie die onzichtbaar is voor het oog, maar wel warmte afgeeft. Elk voorwerp of zelfs persoon kan infrarode straling uitzenden en absorberen. Zoals je de warmte van de zon op je huid voelt en die warmte vervolgens in een omhelzing aan iemand anders overdraagt. Het verwarmt dus de objecten en mensen in het stralingsbereik. Deze manier van verwarmen is zeer zuinig en effectief.

Wat maakt infrarood panelen zuiniger dan convectiekachels?

#1 Infrarood verwarming is kostenefficiënt

IR verwarming is kostenefficiënt met bewezen besparingen tot 60% in vergelijking met andere conventionele verwarmingssystemen. Ze verwarmen een ruimte sneller dan gewone kachels en hoeven dus minder lang aan te staan. Er zijn ook geen jaarlijkse onderhouds- of servicekosten bij een IR verwarming. Daarmee bespaar je flink op de algehele kosten en maakt een infrarood kachel zuinig.

#2 Eenvoudig installatie infrarood paneel

Infrarood paneel is eenvoudig te installeren aan de wand of het plafond. Je bevestigt het warmtepaneel en sluit deze aan op een bestaand stopcontact. Je kan er ook voor kiezen om het infrarood paneel direct op de elektra aan te sluiten. Maar net wat je wenst.

#3 Gerichte zone verwarming

mobiele hybride verwarming

Huis verwarmen met infraroodstraling betekent een doelgericht zone verwarming. Want de infraroodstralen verwarmen de mensen en objecten in een ruimte. Zodat er minder energie wordt verspild aan het verwarmen van lucht, wat gewone convectiekachels doen. Je bereikt de gewenste doeltemperatuur sneller, wat betekent dat de infrarood kachel minder lang aan hoeft te staan (nog een punt van kostenbesparing). Ze produceren geen licht of geluid als ze in werking zijn, dus er wordt ook geen energie verspild.

#4 Ruimtebesparende elektrische verwarming

Elektrische verwarming met infraroodstraling is slank. De dunne warmtepanelen zijn 1,7 of 2,2 cm die vrijstaand (mobiele verwarming) of aan de muur en plafond bevestigd worden. Daardoor nemen ze geen kostbare ruimte in. Je hebt ook minder warmtepanelen nodig dan gewone kachels, omdat ze een ruimte effectiever verwarmen. Weer een goed punt waarom een infrarood kachel zuinig is.

#5 Goed voor de gezondheid

IR paneel kent ook veel voordelen voor de gezondheid. Omdat ze geen ventilator of convectie hebben om stof te laten circuleren, zijn ze bijzonder gunstig voor mensen met allergieën en astma. Infrarood paneel plafond of wandverwarming, houdt de muren ook droog door het gebrek aan luchtcirculatie, dus geen vocht, schimmel of rot.

#6 Binnen 5 tot 10 minuten warm

Infrarood kachels zijn binnen 5 tot 10 minuten warm. Je voelt dus vrijwel direct de warmte om je heen. Met deze korte opwarmtijd bespaar je op de energiekosten. Je bedient het verwarmingspaneel middels een thermostaat.

Stap nu over op energiezuinig verwarmen

infrarood verwarming kopen is infrarood verwarming goedkoop wat verbruikt een infrarood paneel ir verwarmingspanelen energiezuinig verwarmen

Wanneer je deze winter ook geld wilt besparen op de verwarmingskosten en dus energiezuinig verwarmen wilt, stap je nu over op de zuinige verwarming van Warmteshop. Infrarood verwarming bespaart je tot wel 50% op de verwarmingskosten.

Wil je meer informatie over zuinig verwarmen? Je kan voor huis zuinig verwarmen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over zuinig verwarmen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles vinden over huis zuinig verwarmen. Zoals ons blog met de 7 vragen over IR panelen badkamer. Infrarood straling is ook uitermate goed om buiten te bereiken, lees meer over terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | 6x Zuinig verwarmen met infrarood straling