STRALINGSPANELEN


Stralingspanelen

Wilt u graag meer weten over stralingspanelen? Wij vertellen u er graag alles over. Stralingspanelen of infrarood panelen geven een straling af die door alle vaste objecten in de ruimte wordt geabsorbeerd en wordt omgezet in warmte. Daardoor creëren infrarood stralingspanelen een weldadige warmte die constant blijft en ontstaat er door deze manier van verwarmen geen wisselende temperaturen in de ruimte zoals het geval is bij traditionele luchtverwarming. Stralingsverwarming is veel zuiniger dan andere vormen van verwarming omdat een verwarmd object de warmte veel langer vasthoudt dan lucht. Bovendien wordt door stralingswarmte geen luchtstroom ontwikkeld, waardoor stof zichtbaar zal verminderen en zich niet verplaatst. Daardoor wordt uw binnenklimaat een stuk gezonder.

Stralingsverwarming in vele vormen

Stralingspanelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Ze leveren een hoog rendement en hebben een strak design en zijn verkrijgbaar in een metaal, glas, spiegel of krijtbord uitvoering. Een metalen paneel heeft een witte poeder coating en is daarom ideaal om discreet in uw woning te plaatsen op uw wanden of uw plafond. Een spiegel paneel of krijtbord uitvoering is een ideale manier om uw ruimte te verwarmen zonder een zichtbaar verwarmingselement toe te voegen aan uw ruimte. Een glazen stralingspaneel wordt vooral gekozen voor decoratieve doeleinden en kan worden ingezet als effen model of een model met een foto of afbeelding die u zelf aanlevert of kiest uit onze collectie.

Stralingspaneel plafond

Metalen panelen hebben speciale afmetingen waardoor ze perfect in een systeemplafond passen zoals bijvoorbeeld een gipsplaten plafond. Uiteraard kunt deze panelen ook rechtstreeks aan de muur of op het plafond plaatsen. Voor het verwarmen van uw ruimte via het plafond zijn diverse stralingspanelen verkrijgbaar, zowel in de vorm van elektrische warmtepanelen als in metalen of glazen uitvoeringen. Elektrische warmtepanelen zijn weliswaar een goedkope optie, maar deze hebben een hoger verbruik en mindere warmteprestaties. Deze panelen zijn esthetisch wel in lijn met onze andere paneelreeksen. Het voordeel van elektrische warmtepanelen is bovendien dat ze een zeer goedkope oplossing bieden met beperkte stralingswarmte te verwarmen.

Stralingspanelen prijzen

Wilt u graag infrarood stralingspanelen aanschaffen? Dan is het natuurlijk fijn om te weten wat de stralingspanelen prijzen zijn. Door de vele mogelijkheden en modellen die gebruikt worden voor de verschillende doeleinden is uw keuze erg groot en daardoor is het niet eenvoudig een eenduidige prijs te geven. Welk model bij u past hangt af van in welke ruimte u de stralingspanelen gaat gebruiken en hoe vaak, waar u de panelen op wilt hangen en natuurlijk uw persoonlijke smaak. Infrarood verwarming is al verkrijgbaar voor minder dan honderd euro voor eenvoudige verwarmingspanelen met een lage efficiëntie tot ruim over de duizend euro voor een kwalitatief hoogwaardig en zeer energiezuinig systeem. Het vermogen en de afmetingen van de panelen maar natuurlijk ook het ontwerp bepalen uiteindelijk de prijs.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het verwarmen van uw huis met stralingspanelen of bent u nieuwsgierig naar het uiterlijk van onze verschillende verwarmingsmogelijkheden? Bezoek dan één van onze showroom's of maak een afspraak voor een demonstratie op locatie.