INFRAROOD VERWARMING HOGE TEMPERATUUR.

Infrarood verwarming met hoge temperatuur is ontwikkeld om moeilijk te verwarmen plaatsen toch aangenaam te kunnen verwarmen. We denken hier vooral aan hoge ruimtes maar ook veranda’s  en woningen met hoge vides. Met een luchtverwarming is het onmogelijk om dit soort ruimtes te verwarmen op een comfortabel niveau.

Met een infrarood verwarming worden alle objecten warm gestraald zonder dat we de lucht opwarmen. Hierdoor is een infrarood verwarming vele malen zuiniger dan een traditionele verwarming met lucht.

Infrarood verwarming hoge temperatuur voor zone verwarming

We kunnen hoge temperatuur infrarood stralers ook inzetten voor lokale verwarming in hoge hallen en industrieloodsen. We kunnen dus enkele werkplekken opwarmen zonder dat we de volledige loods dienen op te warmen.

Dit geeft een ongekende energiebesparing tegenover een luchtverwarming die steeds de ganse ruimte zal verwarmen en dit van boven naar onder.

Energiebesparingen van 75% en meer zijn hierdoor geen uitzondering. Door met zone verwarming te werken heeft de klant ook de mogelijkheid om bepaalde zones afwisselend te verwarmen. Indien nodig kan de Warmteshop ook mobiele verwarmingsapparaten leveren die u gewoon overal volgen waar u warmte nodig hebt.

Een werkplek verwarmen kan reeds van 0,02 euro per uur en dit met een gevoelstemperatuur van 18°C. Zelfs bij een slecht geïsoleerde ruimte. Vraag een Warmteshop adviseur voor de juiste berekening te maken voor uw wensen.

Toepassing als hoofd- of bijverwarming

Een infrarood verwarming in loodsen en hoge ruimtes kan zowel als hoofd- of bijverwarming gebruikt worden. Deze verwarming kan met zone sensoren uitgerust worden zodat enkel de plaatsen waar gewerkt wordt effectief verwarmd worden.

Plaatsing en keuze infrarood verwarming.

Alles hangt af wat en hoe u een bepaalde plaats wenst te verwarmen. Voor een hoofdverwarming zullen we meestal een lange golf verwarming voorstellen en deze verspreiden over de totale oppervlakte van de te verwarmen oppervlakte.

Voor een lokale of werkplaats verwarming maken we een keuze tussen lange of korte golf verwarming. Deze zullen we meestal indelen in verschillende zones. Dit soort verwarming kan eventueel gestuurd worden met aanwezigheidssensoren om een optimale besparing te kunnen verwezenlijken.

De juiste keuze is volledig afhankelijk van uw gebruikssituatie. Wij kunnen zelfs hoofd en bijverwarming garanderen in een ATEX-omgeving met onze gecertificeerde ATEX-verwarming.

Om u bij te staan bij de juiste keuze raden wij u aan om in gesprek te gaan met een Warmteshop adviseur. Dit is volledig gratis en vrijblijvend.