infrarood verwarming folie rollen
ELEKTRISCHE VERWARMING
20 oktober 2017

THERMOSTATEN EN REGELINGEN.

Thermostaten en regelingen speciaal voor infrarood verwarming zorgen in combinatie met de bijbehorende ontvangers voor de temperatuurregeling in uw huis, kantoor of werkplek. De programmeerbare thermostaten verbeteren het verwarmingscomfort en besparen u geld. Door het automatisch instellen van verschillende temperaturen voor diverse tijden van de dag en de week maakt u het systeem extra efficiënt.

Draadloze technologie biedt flexibele en eenvoudige installatie met lage kosten. De zender van de draadloze thermostaat kan meerdere ontvangers op willekeurige plaatsen binnen het bereik van het signaal schakelen.

Waar digitale thermostaten en regelingen gebruiken?

Een digitale thermostaat wordt gebruikt bij zowel nieuwbouw als renovatie en geeft u vrijheid in toepassing van uw infrarood verwarming. Het besturen van infrarood verwarming met draadloze thermostaten biedt u een maximum aan comfort zonder uitgebreide installatie of bekabeling.

Een infrarood verwarming met een thermostaat is extra energiezuinig.

Een draadloze thermostaat voor het gebruik in combinatie met infrarood verwarming bestaat uit een thermostaat en ontvanger(s). De communicatie tussen de thermostaat en de ontvanger is draadloos. De thermostaat is het hoofdstation waar men de temperatuur en eventueel andere instellingen kan ingeven.

De thermostaat kan op de muur of mobiel worden geplaatst. Indien er meerdere ontvangers op een centrale thermostaat kunnen worden aangesloten kan in elke ruimte de gewenste temperatuur worden geregeld met een centrale unit. Ook bestaat de mogelijkheid om iedere ruimte te voorzien van een eigen thermostaat. Zo gebruikt u alleen energie wanneer dat echt nodig is en kunt u iedere ruimte afzonderlijk regelen.

Het proces stuur proces ziet er als volgt uit:

De thermostaat meet de temperatuur in de kamer en schakelt indien nodig de ontvanger aan of uit.
De thermostaat moet geplaatst zijn in de kamer die men wil verwarmen en waar de infrarood verwarming zich bevindt.
De ontvanger wordt geplaatst tussen de infrarood verwarming en de stroomtoevoer.

 

Thermostaten en regelingen en het schakelvermogen

Om te weten wat het schakelvermogen in Watt is kan men de hoogte van het amperage vermenigvuldigen met de hoeveelheid Volt van het netwerk. In België en Nederland is dat 230 Volt. Bij een schakelvermogen van bijvoorbeeld:
10 Amp schakel vermogen (10×230 volt= 2300 watt) kan er maximaal 2300 Watt aan infrarood verwarming worden aangesloten.

Thermostaten en regelingen met aanwezigheidsmelder

Een thermostaat met bewegingsmelder zorgt ervoor dat een ruimte alleen verwarmd wordt wanneer men daar daadwerkelijk aanwezig is. Hierdoor kan maximaal worden bespaard op het energieverbruik. U kunt de gewenste temperatuur instellen voor de periode dat men aanwezig is en voor de tijden van afwezigheid. U kunt een vertragingstijd instellen zodat de verwarming niet direct uitgaat wanneer men even niet in
de ruimte aanwezig is.

Infrarood verwarming met een plug-in thermostaat

Naast besturing van uw infrarood verwarming met een draadloos thermostaat systeem bestaat ook de mogelijkheid uw infraroodpaneel aan te sturen met een plug-in thermostaat. De plug-in thermostaten steekt u direct in het stopcontact, de stekker van uw infrarood verwarming kan vervolgens simpel in de stekkeraansluiting van de thermostaat worden gestoken.

De plug-in thermostaat kan in diverse uitvoeringen worden geleverd, van een simpele “aan en uit” configuratie tot een uitvoering met diverse dag-, week- en antivorstinstellingen.

Wanneer u snel en eenvoudig de temperatuur wilt regelen kan dat met een plug-in thermostaat. De plug-in thermostaat wordt in de te verwarmen ruimte in het stopcontact gestoken waarna u de stekker van het infraroodpaneel in deze plug-in thermostaat plaatst.

Elke thermostaat in ons assortiment is grondig getest en veelvuldig toegepast, zodat u er zeker van bent dat u een product koopt dat voldoet aan de hoogste normen.

Bekijk alle mogelijkheden en uitvoeringen online in onze webshop.

Heeft u nog vragen?

Onze adviseurs staan altijd voor u klaar!

Kom langs of neem contact op en ervaar de Warmteshop infrarood verwarming!

 

 


THERMOSTATEN EN REGELINGEN