infrarood verwarming buiten
INFRAROOD VERWARMING HOGE TEMPERATUUR
20 oktober 2017
infrarood verwarming folie rollen
ELEKTRISCHE VERWARMING
20 oktober 2017

ELEKTRISCHE WARMTEPANELEN?

Voor een leek moeilijk te herkennen, maar er is een groot verschil tussen een warmtepaneel en een infrarood verwarming. Een infrarood verwarming heeft een oppervlaktetemperatuur tussen de 100°C en 120°C en straalt een frequentie uit van rond de 10.000 NM. Een warmtepaneel heeft meestal een veel lager oppervlaktetemperatuur en zit ver boven de 10.000 NM.

Warmtepanelen zijn meestal nog steeds zuiniger dan een traditionele convectie verwarming maar halen helemaal niet de performantie van een infrarood paneel.

De doelgroep van deze panelen zijn de klanten welke op zoek zijn naar een goedkopere oplossing zonder te veel in te leveren op kwaliteit. Zij moeten wel genoegen nemen met een hoger verbruik aan energie.

Elektrische warmtepanelen voor aan uw muur of op het plafond!

Zodra u een elektrisch warmtepaneel inschakelt, duurt het meestal niet meer dan 30 minuten om de hoogste temperatuur te bereiken. Dat is langer dan bij een echte infrarood verwarming en de afstraal temperatuur is hierbij lager. Daardoor dient u in een ruimte meer vermogen te berekenen dan bij een hoogwaardige infrarood verwarming.

Hoe energiezuinig zijn elektrische warmte panelen?

Een warmtepaneel is iets zuiniger dan een convectie verwarming door het grote stralingsbereik. Maar we kunnen geen wonderen verwachten. Het spectrum ligt buiten het infrarood verwarmingsbereik en de performantie dus een pak lager.

Warmte panelen raden wij dus enkel aan als een bijverwarming op een bestaande vloerverwarming of andere vorm van stralingswarmte.

Een groot voordeel van warmtepanelen kan u vinden in de lage oppervlaktetemperatuur, hierdoor zijn deze panelen ook geschikt als dieren verwarming.

Wenst u meer te vernemen over deze verwarming kom dan even langs of neem contact op met een Warmteshop adviseur.

 ELEKTRISCHE WARMTEPANELEN