IR panelen


IR panelen: zuinig en stijlvol

De nieuwe manier om te verwarmen is door middel van infrarood verwarming, oftewel IR verwarming. Hiervoor heeft u enkel IR verwarmingspanelen nodig. De IR panelen zijn energie efficiënt, omdat ze perfect regelbaar zijn. Bovendien zijn de IR verwarmingspanelen 100% veilig. Hier leest u alles over infrarood verwarming en waarom IR warmtepanelen de toekomst van verwarmen heeft veranderd.

Wat is IR verwarming?

IR verwarming is eigenlijk een korte benaming voor infrarood verwarming. Deze vorm van verwarming vindt plaats door middel van elektrische verwarmingspanelen. Net als de zon stralen deze IR panelen warmte uit die vervolgens wordt opgevangen door de mensen, de objecten en de oppervlakken in een kamer. Verwarmde objecten slaan warmte tot drie keer langer op dan lucht en geven deze warmte op hun beurt weer af aan ruimte. Ouderwetse convectieverwarming, zoals centrale verwarming met wandradiatoren of vloerverwarming, verwarmt enkel de lucht. Dit is dus een groot verschil tussen IR verwarming en traditionele verwarmingsmogelijkheden.

IR panelen versus ouderwetse centrale verwarming

Bij ouderwetse verwarming circuleert de lucht. Hierdoor is de temperatuur bij het plafond over het algemeen veel hoger dan op de vloer. Een IR verwarmingspaneel verdeelt de warmte gelijkmatig door de ruimte. Doordat de vaste objecten en oppervlakken de infrarode warmte opslaan, werken ze als een secundaire warmtebron. Hierdoor wordt het uiteindelijke energieverbruik verminderd.

Het gebruik van IR panelen, die oppervlakken in plaats van lucht verwarmt, heeft veel voordelen ten opzichte van ouderwetse centrale verwarming. Zo verlagen IR warmtepanelen het risico op schimmel op muren. Daarnaast vermindert IR verwarming ook allergische klachten, omdat er geen stof en bacteriën door de wervelende lucht worden verplaatst. Hier is wel sprake van bij ouderwetse centrale verwarming.

Besparen met IR panelen

Met IR verwarming heeft u als gebruiker uitstekende controle over de temperatuur en het energieverbruik voor de verwarming van uw woning. Uit onderzoek blijkt dat in een goed geïsoleerd gebouw een aanzienlijke besparing op het energieverbruik mogelijk is. Gemiddeld is deze besparing met IR panelen tot 20% in vergelijking met centrale verwarming op gas. Bovendien loopt dat percentage op tot zelfs 50% besparing wanneer u het vergelijkt met elektrische convectie verwarming. Geld besparen met IR verwarming wordt hierdoor een fluitje van een cent.

Waarom kiezen voor IR warmtepanelen van goede kwaliteit?

Ondank dat infraroodtechniek al langer bekend is, hebben de recentelijke ontwikkelingen van IR verwarming dit type verwarming geschikt gemaakt voor binnentoepassingen. Door bijvoorbeeld IR verwarmingspanelen van gehard glas te kiezen zijn de mogelijke uitvoeringen enorm. Voor optimaal resultaat en rendement van uw IR panelen is het echter wel belangrijk dat u warmtepanelen koopt van goede kwaliteit. Er zijn wat varianten op de markt die niet goed werken, omdat ze van slechte kwaliteit zijn. Dit zijn meeste de goedkope IR panelen waarbij de deal bijna te mooi is om waar te zijn - dat klopt dus ook. Voorkom dat u alsnog met hoge energiekosten zit en investeer daarom in IR warmtepanelen van goede kwaliteit.

Energiezuiniger in vergelijking met elektrische warmtepanelen

Nu we het toch over energiekosten hebben, IR panelen zijn in verhouding tot andere elektrische panelen zuiniger. Het verwarmingsrendement kan worden vergeleken door de verhouding tussen de output van IR straling in verhouding tot het stroomgebruik te meten. Hoogwaardige IR panelen zijn ontworpen om zoveel mogelijk warmte over te brengen naar de ruimte, niet naar achteren of naar de zijkanten. In vergelijking met goedkope elektrische warmtepanelen geeft goede IR verwarming veel meer straling bij minder energieverbruik. Hierdoor kunt u dus concluderen dat IR verwarmingspanelen energiezuiniger zijn.

Betrouwbaarheid van IR verwarming

Vandaag de dag is er weinig bekend over IR verwarming. Dat brengt onterechte vooroordelen met zich mee. Zo wordt de betrouwbaarheid van IR verwarming wel eens bevraagd. Wij vertellen u graag dat IR panelen een onderhoudsvrije verwarmingsoplossing zijn. Onze IR warmtepanelen garanderen jarenlange prestaties, zonder onderhouds-, vervangings- of inspectiekosten. De lage verbruikskosten zonder onderhoud zorgen ervoor dat IR panelen een uitstekende en comfortabele investering zijn.

IR panelen ervaringen van gebruikers

Uiteraard zijn er nog meer voordelen te noemen van deze nieuwe manier van verwarmen. Wanneer we kijken naar de ervaringen van gebruikers, dan valt het gebruiksgemak op. Bij IR verwarming kunnen de panelen namelijk per stuk worden ingeschakeld. Dat zorgt ervoor dat u eenvoudig per ruimte of plaats de temperatuur moeiteloos kunt regelen. Ook kan de thermostaat bij een IR systeem meestal twee graden lager worden gezet om een ​​comfortabele temperatuur te bereiken. Ten slotte prijzen ook veel gebruikers de lage kosten om IR panelen te installeren. Dit valt namelijk veel goedkoper uit dan andere vormen van verwarming.

De toekomst van verwarmen zijn IR panelen

Uiteraard zijn niet alleen de IR panelen ervaringen van gebruikers interessant om te behandelen. IR verwarming is tevens de toekomst van verwarmen. Steeds meer huiseigenaren willen hun energierekening verlagen en bijdragen aan een beter milieu. Hierom plaatsen ze bijvoorbeeld zonnepanelen. IR verwarming wordt ook steeds vaker een goede optie om aan het milieu te denken.

Een groeiend aantal huiseigenaren verwijdert nu al hun centrale verwarming. Ze schakelen over op onderhoudsarme en elektrische alternatieven, zoals IR panelen. Geleidelijk zal het prijsverschil tussen gas en elektriciteit veranderen en zien we een versnelde overstap met de nadruk op efficiënte milieuvriendelijke elektrische verwarmingsoplossingen. Daarom is infrarood de toekomst van de verwarmingsindustrie. In veel gevallen is verwarmen met IR straling de enige oplossing.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!